Ki szerint féltette a hatalmát Isten? Ki ért egyet azzal, hogy Isten nem igazságos és rengeteg embert megöletett?
"Ki ért egyet azzal, hogy Isten nem igazságos és rengeteg embert megöletett?"
Igazságos, azért öletett meg annyi embert. Nyilván egy istenellenesnek nem célja felfogni a magyarázatot és nem is ismeri az ószövetségen belül a mózesi vagy törvény szövetség lényegét.
A bűnért halál jár mindenkinek, Isten az egész emberiséget megölhette volna, úgy lett volna igazságos, úgyhogy ne nagyon reklamáljon senki az igazságért, mert gyakorlatilag a saját halálos ítéletéért reklamálna.
De Isten az igazság mellé behozta a kegyelmet is. Az ószövetség, azon belül a törvényszövetsége arra volt hivatott, hogy az ember belássa, hogy bűn van benne, ebből a bűnből szabad erejével nem tud szabadulni, és hogy mi jár a bűnért.
Ezért a törvény Krisztusra vezérlő mester.
Nem egyszerű ezeket belátni, de Pál apostol segít a leveleivel és bizony ha az ember szívből keresi Isten igazságát, ha hiszitek, ha nem a Szentlélek is beszáll a játékba és megnyitja az értelmünket. De nekem is kellett 6 év, mire a lényeget felfogtam, megtanultam, logikailag ellenőriztem, stb. Én is törvénykező voltam, nem olvastam Pált, helyette zagyva teológiákat tanultam, melyek mindig ellentmondásosak voltak + a Bibliának is ellentmondtak. Pállal ez megszűnt. Minden világos, érthető, és istenien csodálatos.
Úgyhogy ne reklamáljatok itt, ne lázadozzatok Isten ellen, hanem próbáljátok felfogni a Biblia üzeneteit, hogy ti is jól járjatok, áldásotok legyen Krisztusban és örök életetek legyen.
"Az ostoba "Isten a leg..." szajkózására pedig nem vagyunk vevők... kár vele próbálkoznod..."
HA nem félnétek Istentől és a Bibliától, ne nyugtalankodnátok itt a vallási rovatokban évek óta.
Nem próbálkozunk, nem akarunk téged és a magadfajtát meggyőzni, hidd el, nekem nem lesz abból gondom, hogy te átvered magad és elkárhozol. Próbáld kilogikázni, hogy kinek ártasz vele. Hidd el, a hívőkkel nem szúrsz ki, ha örök halálba küldöd magad:)
Mi azért válaszolunk, mert sokan hozzászólás nélkül is olvasgatják a fórumot, keresve az igazságot, és megtérnek a válaszaink miatt. Akárhogy küzdötök ellene.
Hát a Sátánnal, mint állítólagos "kísértővel" - vajon mi lehet a helyzet? Ószövetség és Újszövetségi részekben esik róla említés?
Valaki, aki teológiát is tanult? Válaszolna?
#3,(#35), ezennel megkövetlek, nem neked szántam, kérlek ne haragudj!
Valójában a #33-nak szántam, hogy ne itt kérdezze, amit akar, hanem írjon ki új kérdést!
Szép estét!
Embertudattal akarod megérteni az istentudatot? Ne reménykedj. Ismered az alábbi viccet?
Kislány olvasgat a repülőn, mire a mellette ülő ateista hozzáfordul:
-Tudod kislány, az idő gyorsabban múlik, ha beszélgetsz az utastársaddal.
Erre a kicsi hölgy összecsukja a könyvét, és udvariasan válaszol.
-Rendben. Miről szeretnél beszélgetni?
-Mondjuk beszélhetnénk arról, hogy nincs semmilyen Isten, se
mennyország, se karma, se élet a halál után! -dobja fel a témát
kárörvendő mosollyal az ateista.
A kislány elgondolkodik, és így szól:
-Rendben, de előtte hadd kérdezzek én valamit. A lovak, a tehenek és
az őzikék is nagyjából ugyanazt legelik igaz? Füvet. Akkor miért van
az, hogy a lovak gombócokat kakilnak, a tehenek nagy lepényt, az őzek
meg apró pici bogyókat hagynak maguk után?
Az ateista szemmel láthatóan meglepődik. Kikerekedett szemekkel csak
annyit válaszol:
-Fogalmam sincs.
Erre a gyermek:
-Nos akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mitől érzed magad olyan
okosnak, hogy Istenről, mennyországról, karmáról, vagy halál utáni
életről beszélj nekem, mikor még a szarhoz sem értesz!
Zárta le a beszélgetést a kislány, és ment vissza olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!