Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui és más szervezete...

Jehova tanui és más szervezetek miért nem segitenek a rászorulókón? miért nem osztanak ételt,ruhát,a többi kereszténynek nevezett szervezetek csak miért a krisnások?

Figyelt kérdés
télen is csak a krisnások osztanak ételt a blaha lujza téren,egy kereszténynek nevezett társulatot sem láttam még kaját osztani vagy ruhákat.
2020. okt. 21. 18:00
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
20as igazad van,az a lényeg hogy ti mindent kimagyaráztok,ez az állandó félrebeszélés.
2020. okt. 24. 07:41
 22/55 anonim ***** válasza:

21

Semmit nem magyaráz ki senki. Feltettem egy kérdést, amire nem tudsz válaszolni.

A szervezet segít a rászorulókon, ha tud. Mi nem kell ahhoz kiálljunk a nagy nyilvánosság elé, hogy a mellünket veregetve tegyük a szépet a hajléktalanoknak. Jehova tanúi anonim módon segítenek olyanokon, akik elvesztették otthonukat, természeti katasztrófa súlytotta őket, vagy háborúborzalmait szenvedik/szenvedték. Vannak tarstvérek iraki és szíriai kiküldetésben. A fülöp-szigeteki katasztrófák után is aktívan részt vettek az áldozatok felkutatásában és azok segítésében.

Ha te ennél többet tudsz csinálni, annak én is szívből örülök, örülj te is és tedd!

2020. okt. 24. 08:35
 23/55 A kérdező kommentje:

---Semmit nem magyaráz ki senki. Feltettem egy kérdést, amire nem tudsz válaszolni.---

---Akkora szád van, mint egy barlanglyuk. Értsem úgy, hogy ha te veszel a fiadnak egy sportcipőt, egyből a szegényeknek adod? Vagy értsem úgy, hogy minden pénzed eladományozod? Értsem úgy, hogy te bizony minden emberen segítesz, függetlenül hogy közel állnak hozzád vagy sem?---

Most ne haragudj meg,de akkora sületlenséget irssz hogy az már borzasztó,itt ne a butaságodat terjeszd senki nem beszél arról hogy a fiad lábáról add oda valakinek a sport cipőt,direkt irssz ekkora sületlenséget vagy ennyi az értelmi szinted? Nem igazán érdemes veled leállni beszélgetni mert értelmetlen vagy! Ennek fejében nekem irod hogy nem tudok erre válaszolni? Mit nem,ne csináld már én is akkor adományozok ha van feleslegem,sőt még a világi emberek is adományoznak,kinőtt ruhát,stb,de neked fura lehet én még a saját pénzemből vásároltam egy hajléktalannak élelmiszert a járvány idején,na erre varj gombot.Kérlek az ostobasággal ne fárasz,tudom a jehovisták elég beteg felfogással rendelkeznek ezen a téren is,rosszabbak mint a világi emberek,ők keresztény léttükre rosszabbak,te nyugtasd meg magad valamilyen kamu maszlaggal hogy a fiad lábáról a cipőt nem adományozod el.Nem is erről van szó,mindig bebizonyitják az örtorony tagjai hogy emberileg is selejtek nem csak teologiailag.Kérlek ha értelmeset nem tudssz irni inkább hallgass mert hallgatni arany!

2020. okt. 24. 11:43
 24/55 anonim ***** válasza:

Wow, nemzeti hős vagy. Erre varj gombot. Szobrot neki! Legalább kettőt (minden utcasarokra)!

Miért minősítgetsz engem? Ismersz talán? Ismered az értelmi szintemet vagy tudod, ki vagyok? Nem.

Emberileg selejtek? Mosd ki a szádat. Rólad ki beszélt így? Miért minősíted le őket? Mivel kevesebbek mint te? Jaj, lehet hogy annyival, hogy abban az esetben ha valakin segítenek nem írják ki gyalorira mellet veregetve, s nem biggyesztik oda hogy 'na erre varjál gombot'.

Én nagyon is értelmes dolgot mondtam. Azt kérdeztem, hogyha te ekkora támadója vagy a tanúknak, akkor ez azt jelenti, hogy te úton-útfélen szórod amid van? Bármilyen idegennek? Lehet, hogy igen. Én személy szerint nem. Ha vannak kinőtt ruhák vagy háztratási cikkek, akkor szerényebb körülmények közt élő ismerősöknek ajándékozom, de volt olyan is, hogy beadtam egy idősek otthonába vagy árvaházba. Amikor rezidens voltam, egyik társammal beszélgettem az utcán, ő dohányzott. Odajött egy 8 év körüli gyerek, gyéren öltözve, pénzt kérni. Épp akartam adni neki valamicskét, amikor megpillantotta, hogy a barátom szívja a cigit, mire azt mondta, hogy nem adna inkább egy szál cigit? Azonnal elkergettem. Ezért vagyok, én személy szerint óvatos az ilyen kéregetőkkel.

Mint már írtam, a szervezet nem tiltja, hogy adakozzunk vagy segítsünk a rászorulókon, sőt, sok szükségterületre mennek önkénteseink betegek, károsultak, szegények ápolása végett (és képzeld, NEM CSAK tanúkat segítenek). De persze neked ez semmi, jól van így, hadd el

2020. okt. 24. 12:49
 25/55 A kérdező kommentje:

---Miért minősítgetsz engem? Ismersz talán?---

Sajnos amit leirtál abból minősitelek!

---Emberileg selejtek? Mosd ki a szádat. Rólad ki beszélt így? Miért minősíted le őket? Mivel kevesebbek mint te?---

Nem mosom ki a szám,elég ha a te agyadat mosta már ki az őrtorony társulat. Azért minösitik le sokan őket mert agyhalottak,ez még rendben is lenne de akkor ne állitsák magukról hogy ők bizony az igaz tiszta Isten által választott egyház. Ez már vicc kategoria a sok Russeli hamis tanitásokkal amit a társulat havonta változtat,és a sok hamis próféciával is bizonyitotta ezt a szervezet. Erre azt lehet mondani hogy aki ennek tudatában még mindig ebbe a szervezetbe tartozik az több mint nem normális. Gondoltam te is ebbe az abnormális szervezethez tartozol,ez le is jött már az elején. Tudod mi a legnagyobb probléma? mégha csak én gondolnám ezt igy az még az én magán véleményem lenne de sajnos már még könyv is jött ki rólatok a sok eretnekségről és a többiről,a hit gy-el egyetemben,habár azok azért ismerik a bibliát,ti nem mivel csak ujvilágot olvastok,aminek még a laikus fórditóit is szégynlitek! De hagyjuk! Ennyi a szinvonalad akkor vasárnap vagy amikor van tréning menj el és adj egy homlokcsokot az általatok kinevezett ingyenélő véneknek.

2020. okt. 24. 13:09
 26/55 A kérdező kommentje:
ja,most esett le te vagy az a vicces orvoska vagy mi a fene akin pár hete röhögött a fél gyik.bocs akkor figyelmen kivül hagylak a te szavad....de legközelebb ird ki hogy te vagy a gumifejű mert igy neveztek el ha jól emlékszem.
2020. okt. 24. 13:17
 27/55 A kérdező kommentje:
¯\_(ツ)_/¯
2020. okt. 24. 13:54
 28/55 anonim ***** válasza:

Gumifejű? Emberségből levizsgáztál. Milyen jogon mondasz ilyet? Téged ki sértegetett? Ki vagy te?

Rajtam röhögött? Nem tudok róla. Lehet te röhögsz, mert ez az értelmi szinted.

Semmi nem mosott ki semmilyen agyat. Ez a te hülyeséged.

Agyhalott? Anyukádnak is ezekkel a szavakkal kedveskedsz? Milyen jogon becsmérelsz másokat te nagyokos? Te mi vagy? Fenománils zseni? Bocsánat, nagyember, tényleg, hogy is mernek veled az alsóbbrendűek beszélni...

Mondj egy egyházat amelyik nem azt állítja magáról, hogy ő az igaz hit! Ha nem tetszik ne higgy benne, higgy amit akar. Ne zavarjon mások hite. Ha nincs nagyobb problémád, csinálj, foglald le az üres, kötekedő életedet!

Mese amit mondasz, hogy havonta változtatnak bármit is. Hatalmas mese. És aljas rágalom. De már látom, ez a szinted.

Eretnek? Így kezdték az inkvizíciót is. Könyv is született? Képzeld, szívem, íródott könyv a katolikudok gyilkosságairól, korrupciójáról és álszent tetteiről is, de íródott az ateizmusról és a reformációról is. Akkor?

Újvilágot olvasunk? Megint hatlamasat tevedsz, tájékozatlan vagy. Én pl Károli fordítást használok. Akkor hogy id van ez, zsenikém?

Laikus fordító? Tényleg, hatalmas tudomány kell hogy angolról angolra fordíts pl egy szöveget 😂 a már lefordított biblia szövegét modernizálták és tették közérthetővé. Tudod nem mindenki ért mi az a paráznaság pl ezért a szexuális erkölcstelenség többet mondó. Ahogy azt sem ért valaki, hogy lőn vagy vala, azért kicserélték lett és volt-ra.

Tréning? Te aztán bebizonyítod, mely kultúrális réteghez tartozol, kedves...

Ingyenélő? Röhögök rajtad, de őszintén... Tudod ez nem a vatikán, hogy ülsz és kapod a pénzt. Itt egy garast nem kapsz a gyülekezeti munkádért, ez tudod lelkiismereti munka ami nem munkahely. Minden vénnek van tisztességes munkája (vízszerelő, kőműves, könyvelő, ékszerész, üzletember, ügyvéd, mérnök, cukrász, földműves = ilyen véneket ismerek)

Te pedig nyugodj le. Ártottak neked valamit a tanúk? Nem. Van bármi közöd hozzájuk? Nem. El akarja venni bármely tanú a kenyered? Nem. Akkor ne habzódjon a szád!

2020. okt. 24. 18:10
 29/55 A kérdező kommentje:
Jó tévelygést,a disznó is saját okádékában fetreng! Téma lezárva,ha neked jó a hamis tanitás hát élvezd ezt itt sokadszor elmagyaráztuk,bibliailag levezettük,imádkozz Russel papához az alapitótokhoz és a hamis tanaitok ősatyához,érezd jól magad benne. 😂 😂 😂 ez csak a te szellemi szintedet jellemzi.
2020. okt. 24. 21:28
 30/55 anonim ***** válasza:

30

Látod,te is egy disznó szintjén vagy :)

Neked tévelygés, másnak hit. Gondolom akkor neked minden tévelygés, ami nem egyezik meg a te hiteddel. Egyszóval a te erősséged a tolerancia XD

Dinsznó a saját okádékában? Ki a fene vagy te, hogy akárkivel is így beszélj? Te miben fetrengsz? Válaszolj, te miben fetrengsz?

Hamis tanítás? Ki vagy te, hogy eldöntsd mi hamis és mi nem?

A bánat sem imádkozik Russelhez. Ezt honnan veszed? Vagy honan veszed hogy bárki is bálványozza Russelt? A szervezet hatalmas változásokon ment keresztül az alapítása óta, a russeli tanok egy részét el is vetettük, amikor különváltunk a Bibliakutatóktól. Csak hát a te nagy értelmi szinteden ezt nehéz felfogni és csak az indokolatlan gyűlölködés folyik a szádból.

Még egyszer felteszem a kérdést amit megválaszoltam helyetted, de a te szádból várom a választ!

Mit ártottak neked a tanúk? El akarják venni a kenyeret előled? Bármi közöd van ehhez a felekezethez egyáltalán?

2020. okt. 24. 21:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!