A Katolikus egyház és annak tagjai előszeretettel hivatkoznak Jézus szavaira... ?
Konkrétan arra gondolok, amikor azt mondja Péternek, hogy "Te Péter vagy, és ezen a kösziklán építem fel az én Anyaszentegyházamat; és a pokol kapui nem vehetnek azon diadalmat."
Olyankor mondják ezt, amikor megkérdőjelezi valaki az Egyház Anyaszentegyház létét.
Ha jól értem, akkor ezt azért gondolják megalapozott érvnek, mert a pápát mint Péter utódját tisztelik és mert helyileg ők maradtak meg az eredeti alapon (Rómában), valamint mert belőlük váltak ki az eretnekek és nem fordítva.
Tehát a kérdésem: nem lehet, hogy a többség tévedett ha nem is mindig, de legalább egyszer, amikor valaki elhagyta az egyházat és új alapokra helyezte a hitet? Tehát Péter csak névleg van velük és az alap már régen nem az eredeti, Krisztusi hit, hanem emberek kreálmanyai.
Kedves válaszolók!
Szomorúan olvasom, hogy többen bántásnak vettétek az általam leírtakat és gyűlöletkeltésnek, valamint a szeretet hiányának látjátok. Erre éppen az előző válaszom elején feleltem.
A beérkezett válaszok alapján úgy tűnik, mintha végig se olvastátok volna.
Mivel nem szeretném, hogy a sértettség feldúlja azok lelki békéjét, akik nem nőttek még fel az indulatok nélküli, szofisztikált vitához, ezért ezen a ponton szeretném lezárni a beszélgetést, legalábbis a magam részéről.
M.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!