Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Katolikus egyház és annak...

A Katolikus egyház és annak tagjai előszeretettel hivatkoznak Jézus szavaira... ?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, amikor azt mondja Péternek, hogy "Te Péter vagy, és ezen a kösziklán építem fel az én Anyaszentegyházamat; és a pokol kapui nem vehetnek azon diadalmat."

Olyankor mondják ezt, amikor megkérdőjelezi valaki az Egyház Anyaszentegyház létét.

Ha jól értem, akkor ezt azért gondolják megalapozott érvnek, mert a pápát mint Péter utódját tisztelik és mert helyileg ők maradtak meg az eredeti alapon (Rómában), valamint mert belőlük váltak ki az eretnekek és nem fordítva.

Tehát a kérdésem: nem lehet, hogy a többség tévedett ha nem is mindig, de legalább egyszer, amikor valaki elhagyta az egyházat és új alapokra helyezte a hitet? Tehát Péter csak névleg van velük és az alap már régen nem az eredeti, Krisztusi hit, hanem emberek kreálmanyai.

2020. okt. 12. 12:59
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Szomorúan olvasom, hogy többen bántásnak vettétek az általam leírtakat és gyűlöletkeltésnek, valamint a szeretet hiányának látjátok. Erre éppen az előző válaszom elején feleltem.

A beérkezett válaszok alapján úgy tűnik, mintha végig se olvastátok volna.

Mivel nem szeretném, hogy a sértettség feldúlja azok lelki békéjét, akik nem nőttek még fel az indulatok nélküli, szofisztikált vitához, ezért ezen a ponton szeretném lezárni a beszélgetést, legalábbis a magam részéről.

M.

2020. okt. 16. 05:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!