Ha a tapasztalatok alapján Jézusnak nincs ereje, hatalma apró változtatásokra, akkor hogy lehetett volna hatalma a megváltásra?
Nyálas szereteten én azt értettem, ahogyan a szekták próbálnak téríteni.
Én olvastam a Bibliát, és bár Jézus valóban szeretettel közeledett az emberekhez, nem volt olyan ömlengős, hízelgős, sőt időnként kifejezetten keményen viselkedett.
Kedves Konstant.
Nem provokállak, csupán leírtam az álláspontomat.
Lehet, hogy neked ez nem tetszik, de attól még kitartok mellette.
"Nem én mondom hanem a Biblia"
Igen, és akkor mi van?
Az csupán egy dolog, hogy mit ír a Biblia, a másik része az, igazat ír-e?
Ennek bizonyítása azonban hiányzik. Te hihetsz a szavának én viszont csak azt fogadom el belőle ami bizonyítható. Számomra nem Isten szava, csak egy mesekönyv.
A Biblia azt mondja ugye:
"26Isten újra szólt: „Teremtsünk embert képmásunkra, magunkhoz hasonlóvá."
de folytatásban ezt is mondja:
"Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket."
Mindkét idézett szakasz legalább KÉT Istenről beszél, hiszen a "teremtsünk"
és a "képmásunkra" is többes számban van.
Erre persze mondhatod, királyi többes, de ott van a probléma, hogy Isten KÉT különböző nemű embert teremt, így Isten vagy hermafrodita, vagy két különböző nemű Isten van (akiknek képére formálja Isten a férfit meg a nőt).
Ezt később a kereszténység meg is erősíti az egy Isten három személyben tanítással, ahol az Atyaisten a férfi, a Szentlélek galamb álcája mögé bújtatva ott a női isten és persze Jézus, mint a fiuk, akit Mária béranyaként kihordott.
Legalábbis akkor, ha a Biblia szavait el kívánod igaznak fogadni.
A te döntésed:
Igaz - annak minden következményével,
vagy nem igaz - annak minden következményével...
A Biblia tanítása jó, Ha örök érvényű tanítások vannak benne akkor nem poros.
Példabeszédek könyve. Mit értesz mesekönyvnek. Kitalációt? Példabeszédek könyve egy olyan tanítás ami örök érvényű, embereket jó útra hívó könyv. Amikor elolvastam elszomirodtam, hogy ennek egyetlen mondatát sem tanultam az iskolában. Tehát nekem szükségem lett volna rá korábban. Örök érvényű tanítás Krisztus példabeszédei is.
A Teremtsünk (Elohim) a kereszténység g szerint a Szentháromság egyik bizonyítéka.
A Teremtsünk, és nem szűljünk.
Ezrt ez nem a nemiség kérdését vonja maga után.
Ettől függetlenül. Vannak olyan hangok az egyházban, akik azt mondják: Ha Isten Fia, (Krisztus) öröktöl létezett, akkor a Szent Szellem is, és akkor az Szűz Mária. Tehát a Szentlélek női tulajdonságú lenne. Ennek nem adtak hitelt.
Mai beállítottságunk tudománycentrikus aminek az eszköze a bizonyítás.
Istent a Biblia kijelentése alapján következtetésekkel meg tudjuk közelíteni ezért nem kell szkeptikus agnosztikusságba esnünk.
A Biblia tanításának a helyességét miért kellene bizonyítani? Nem tudományos irat. Erkölcsisége viszont tanításra méltó.
Úgy ahogy mondod Igaz - annak minden következményével.
Szerintem ez az amitől sok ember még csak hallani sem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!