Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A mormonok kereszténynek...

A mormonok kereszténynek tekinthetők vagy sem?

Figyelt kérdés
2020. szept. 21. 18:47
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Valójában majdnem úgy van, hogy bemondásra történik. Azt jó elkerülni, hogy az ember az "igazi skót" érvelési hiba mentén zárjon ki egy keresztény felekezetet, csak mert szerinte azok nem felelnek meg az ő felekezete szerinti "igaz kereszténynek".

Idézet a wikipédia releváns szócikkéből: "A kereszténység ... egyistenhívő vallás, amelynek középpontjában a názáreti Jézus élete és tanításai állnak, ahogy az az Újszövetségben szerepel, illetve ahogyan azt az egyes felekezetek magyarázzák."

A mormonok a protestáns Bibliát szentírásként fogadják el. Joseph Smith maga is Biblia-hívő ember volt Kereszténynek vallják magukat ---> tehát keresztények.

Legtöbbjük nem fogadja el a szentháromság dogmáját. A Biblia nem beszél szentháromságról.

Nem látom miért utasítod el amit mondtam. Ha nem értesz egyet velem, hasznosabb lenne ha megosztanád a te meglátásod és érvelnél mellette, ahelyett, hogy gúnyosnak tűnő hozzászólást írsz. (Ha a vallásod miatt írtál így, akkor bocsánatodat kérem.)

A Mormonok könyve nyilvánvaló és ismert hamisítás, ez több mint bizonyított. (Akit érdekel jobban, annak ajánlom az utánajárást, mert megéri.) De a kérdés nem erre vonatkozott.

A korábbi hozzászólásomban lévő link nagyon bő részletekkel szolgál, sajnos csak angolul, ezért nem mindenki által érthető, de minden igyekezetem ellenére nem találtam magyar fordítását.

2020. szept. 22. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!