Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Családi címerünk létrehozása...

Családi címerünk létrehozása szerintetek tekinthető Isten ellenes cselekedetnek?

Figyelt kérdés
Mélyen vallásos emberek vagyunk, keresztények. Jómódúak, de pénzünk nagy részét jótékony célokra fordítjuk tehát gyakorlatilag átlag emberként élünk. Egy kívülálló nem mondaná meg, hogy jobban élünk mint X. Y. A házunk se egy palota, átlagos családi ház. Van egy kis megtakarított pénzünk, meg vannak az élethez szükséges fontosabb dolgaink, de nem élünk nagylábon. Nem utazunk külföldre, luxus szállodákba, nem vagyunk sznobok, nem szeretjük a fényűzést, segítünk ahol tudunk, stb. Én a család legfiatalabb tagja vagyok és én szeretném a családi címert amit úgy gondoltam, hogy a család női tagjai nyakláncként a férfi tagjai pedig pecsétgyűrűként hordhatnák. Ez szerintetek bűnös cselekedet? Én őszintén megmondom, hogy nem tudom. Annak is érzem meg nem is. Ezért szeretnék tőletek segítséget kérni mielőtt a család többi tagjához fordulok ötletemmel.

2013. jún. 26. 09:43
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem az. Ha jól értem, azért érzed annak, mert úgy gondolod, hogy ezt az összeget jótékonyabb célra is fordíthatnátok, valamint egy kicsit fellengzős dolognak tartod. Az tény, hogy ha az erre szánt összeget jótékony célra fordítanátok, az hasznosabb lenne, de ettől még ez nem lesz bűn. Ha nem kezditek el fenn hordani az orrotokat stb., akkor pedig nem is fellengzős, sznob dolog.

Szóval nem bűn, de ha nem érzed helyesnek, akkor ne csináljátok, és adjátok inkább ezt az összeget valamilyen jótékony célra.

2013. jún. 26. 09:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem bűn, de inkább sznobizmus. Feltéve, ha van családi címeretek. Hangsúlyozni akarod vele, hogy nemesi származásúak vagytok. A gőg bocsánatos bűn.

De ha neked ez az álmod, akkor csináld.

2013. jún. 26. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem bűn, mivel kifejezi a családi összetartozást, ami jó dolog. Én is keresztény vagyok, és azt gondolom, hogy ez egyáltalán nem Istenellenes, és nem is sznob. Mivel régen egyik ősünk sem volt nagy nemesi család, mégis volt címerük,
2013. jún. 26. 10:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Mindhármótokkal egyetértek. A családi címer is Istent szolgálná hisz családunkban Ő az első. Ez a cselekedet is Őt dicsőítené, de tény, hogy még mindig nem tudom legyen vagy ne.
2013. jún. 26. 10:07
 5/7 munyamunya ***** válasza:

Kedves kérdező!

A címer megalkotása maga nem okoz semmi rosszat, mármint ha van neki valamilyen alapja, háttere, eredete, amit fel lehet kutatni. Csak úgy, újonnan, saját kitalálásból létrehozni egyet, azzal a céllal, hogy utána állandóan magatokon viselve mutogassátok már egy más kérdés.

Igaz az, hogy a család intézménye, működése, szentsége Istentől van, Tőle ered minden atyafiúság ezen a földön, Őróla neveztetik minden apa, akik a családok fejei. De vigyázni kell, hogy nehogy dicsekedésre, a hústest hízlalására használjuk Isten jó adományát. Egyetlen dolog van, ami hasznos lehet a kérdés eldöntésében - és sokkal fontosabb, mint itt ezen a fórumon néhány ismeretlen ember véleménye - ez pedig az imádság. Élő kapcsolat a Teremtővel, aki minden kérdésben segítségünkre van, és a tudatlannak szemrehányás nélkül ad bölcsességéből. Bizonyos, hogy eligazít téged, ha kéred és Rá figyelsz.

2013. jún. 26. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem bűn, csak ha bálványként imádod.
2013. jún. 26. 14:22
 7/7 mustafa33 ***** válasza:
Ha van régi családi címeretek,akkor az amit akarsz hagyománytiszelés. Ha nincsen és alkotni szeretnél egyet és a családtagokkal használni, abban sincsen semmi rosz, de akkor nem a régi hagyományos címerek mintájára kellene, mert az sznobság lenne és nagyzolás, hanem heraldikai szabályok szerint alkotot de modern családi jelkép, amivel a család összetartozását fejeznétek ki.
2013. jún. 26. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!