Élet halál kérdések?
19.
Isten szavai mindenkinek szólnak, nem kizárólag nekem. Valamint egyfélét mond, ezért iratta le. A Bibliát talán Te is Isten szavának fogadod el, Tehát nem lehet másnak tulajdonitani a Bibliát, hanem Istennek.
(1Mózes 2:17) . . .amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
És ha nem evett volna?
Szerinted a halált Isten akarta? Az ember tetteihez volt viszonyitva, hogy az egyén számára legyen vagy ne.
20
Nem szándékozom megitélni ki miben hisz, hiszen Isten szabad akaratot adott ebben, Én sem foszthatok meg senkit ettől.
Mindössze azt bátorkodtam elmondani, hogy Isten mit mond, és hogyan gondolja. Gondolom Isten nem mond féligazságokat, hanem egy igazság létezik.
Ellenben Ő járulna ahhoz, hogy az emberek megosztottan gondolkodjanak. Isten pedig, Én úgy vélem egységesen szeretne mindenkit vezetni.
Számomra furcsa lenne, ha az egyik embernek azt mondaná, hogy abban higgy, hogy meghalsz, a másiknak meg azt, hogy örökéletet szeretnék adni.
Isten senkinek nem kivánja a halálát.
Ja, hogy nem szólt külön hozzád, hanem a Biblián keresztül szól, mint mindenkihez. Akkor eddig egyetértünk. Még azzal is, hogy egyfélét mond. A kérdés az értelmezés. Mert értelmezés az viszont sokféle van. Te hogy bizonyítod, hogy a tiéd a helyes értelmezés?
"az ember génjeiben nincs benne a meghalni akarás."
De, benne van, csak nem agyi, hanem sejtszinten működik. Az, hogy az agyad is kezelje a problémát, az így már nem szükséges, ezért ki sem alakult az evolúcióban. Sokkal alacsonyabb szinten döntik el, hogy ki mikor haljon meg, és ez szükséges a tested fejlődéséhez is. Ha nem lenne ilyen, akkor úgy néznél ki, mint egy felfújt lufi, és nem biztos, hogy lenne kezed-lábad-fejed.
"Élet halál kérdések?"
Olvasd el a Bibliát, értelmezd Pál apostol szerint és máris meg van oldva a problémád. Ráadásul igen gyorsan, egyszerűen, isteni eleganciával
"Én hívő vagyok, és hiszem, hogy Jézus, mint Isten fia, és meghalt mindenkiért. Lehet, hogy kamu, de már jó sokan visszajöttek a túloldalról lehet, hogy tényleg jártak ott. Ki tudja. Úgyis mindenki meghal, még az univerzum is. Tudom, hogy talán Jézus Krisztus hit, csak erőlét a gyáváknak, de ki tudja... Aki elismeri Őt, annak örök élete lesz."
Nyugodt lehetsz, nem kamu. Viszont Jézus hite pont nem a gyáváknak, hanem a bátraknak való. A világ nagy része ma istenellenes, liberális. MElyik a bátrabb dolog? Beállni a tömegbe, vagy a tömeg ellen menni? A liberalizmus való a gyáváknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!