Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisztek a Pokolban...

Miért hisztek a Pokolban amikor nem létezik az ember számára?

Figyelt kérdés

2020. szept. 18. 18:12
1 2
 11/15 anonim válasza:

Szerintem csak pokol létezik.

Ezt egy külföldi iskola fizika dolgozatában tették fel és született egy darab jó válasz. Google keresőt lehet használni... de én csak simán leírom a lényeget.

A kérdés valahogy úgy szólt, hogy a pokol exoterm vagy endoterm?

A válasz nagyon jó, és ez legyen példa minden kétkedő számára, hogy talán igaza van:

Minden vallás a földön azt mondja hogy csak az ő istene/hite stb. létezik és aki nem hisz abban a vallásban/istenben az mind a pokolra jut. Tehát mivel mindenki csak az ő általa elfogadott istenben hisz ezért a többi vallás szerint pokolra kell jutnia.

Tehát nem létezhet mennyország, csak a pokol és mindenki kivétel nélkül oda kerül.

Az hogy exoterm-e jelen esetben nem számít.

A lényeg, hogy nem létezik mennyország, csak a pokol van.

Lehet hogy ez tt körülöttünk már a pokol?

Olyan sok jó ember meghal körülöttünk, de a sok mocsok, az él sokáig egészségben. Mint a náci tiszt aki 90 fölött úszás közben az óceánba fulladt, vagy int az az amerikai sorozatgyilkos aki már messze hajlott korában végül feladta magát mert tudta hogy így már nem ítélhetik el. Le is élte becsülettel a neki járó nem rövid élettartamot.

2020. szept. 18. 22:18
 12/15 A kérdező kommentje:
covidióta :D
2020. szept. 18. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem hiszek benne, de ha létezik a pokol, én oda akarok kerülni majd.
2020. szept. 19. 09:28
 14/15 anonim ***** válasza:
Én már teremtettem magamnak poklot és látom, ahogy sokan benne élnek. De túl sokat is tudok a világ működéséről, hogy ne legyen róla hitem.
2020. szept. 19. 10:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Létezik, hát. A neve Föld.
2020. szept. 19. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!