Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A biblia miért híresebb a...

A biblia miért híresebb a többi mesekönyvnél?

Figyelt kérdés
Pedig a tündérek is olyan valóságosak, mint isten meg jézus, hát komolyan, nem is értem:(

2020. szept. 15. 21:12
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
38%
Szóval a buta emberek miatt haltak meg sokan amik vallás nélkül történtek!!!! Miért kellett atomot dobni országokra és meghaltak több millióan? Még, hogy a vallás ostoba. Jó vicc. Ekkorra hülye hitetlent és tudatlant még nem hallottam! :DDD
2020. szept. 18. 21:49
 42/54 Anahystor ***** válasza:
42%

"Szóval a buta emberek miatt haltak meg sokan amik vallás nélkül történtek!!!! Miért kellett atomot dobni országokra és meghaltak több millióan? "

Mondd, te legalább tudod mit akartál írni? Mert a magyar nyelv ismerete kevés a megfejtéséhez. A mondataid első fele egyszerűen nincs kapcsolatban a második felével.

Gondolkodj el ezen, mielőtt mások tudatlanságáról, butaságáról, hülyeségéről kezdesz beszélni.

Tudod az a bizonyos gerenda ...

2020. szept. 19. 13:29
 43/54 anonim ***** válasza:
14%

Melyik bizonyos gerenda? Én csak a bizonyos csütörtököt ismerem :D

És te miért vagy teh hejesírásós nyelvtan bot?

2020. szept. 19. 13:31
 44/54 Anahystor ***** válasza:
95%

"Melyik bizonyos gerenda?"

Máté 7.7.

"Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?"

(Értsd: ne másokat kritizálj addig, amíg nálad vannak problémák.)

Nem olvasod a Bibliát?

---

"És te miért vagy teh hejesírásós nyelvtan bot?"

Nem helyesírásról beszéltem.

(Ezt azért felismerhetted volna ... talán szövegértelmezési problémáid is vannak?)

Egyszerűen az általad leírt szöveg értelmetlen.

És hát tudod, ez a gondolatok zavarosságát tükrözi...

Javaslat, olvasd vissza a leírt szöveget, és javítsd, ha értelmetlen vagy hibás ...

2020. szept. 19. 16:24
 45/54 anonim ***** válasza:
100%
bocsi, ne haragudj tesó.
2020. szept. 19. 17:22
 46/54 Anahystor ***** válasza:
93%

Semmi gond.

Nem harag, hiszen nem bántottál.

Csak jusson eszedbe, itt az vagy amit leírsz. Abból, az alapján ítélnek meg az olvasók, mivel nincs rólad más információjuk. Egy gondosan megfogalmazott válasz jó képet fest rólad, egy hányaveti, összecsapott, esetleg zavaros, vagy nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibáktól hemzsegő válasz pedig ellenérzéseket válthat ki.

Én se bántásból írtam, hanem jobbító szándékból.

2020. szept. 19. 17:45
 47/54 anonim ***** válasza:
=)
2020. szept. 19. 18:10
 48/54 anonim ***** válasza:
68%

„»Nem, nem hiteles. Mutass benne néhány hiteles dolgot! Elvétve akad egy-egy...«

Akkor javaslom, hogy merülj el a történelem tudományban, ne nekem kelljen már hosszú oldalakon tanítani téged.”

Ez az érv a „nézz utána!” nevű kikerülő válasz, amivel gyakorlatilag blöffölsz, mert nem tudhatod, ki nézett valójában utána, és mi derült ki belőle.

A biblia nem hiteles, mert tőle független EGYETLENEGY más fennmaradt történelmi irat sem hivatkozik rá, nem igazolja a benne lévő állításokat. Az egyedüli dolog, ami azt állítja, hogy a biblia hiteles, az maga a biblia. Körbenforgó érveléssel maga állítja magáról, hogy hiteles. Semmi más nem támasztja ezt alá.

Továbbá tele van a fizikának ellentmondó állításokkal (csodák, holtak feltámasztása, vízből bor, a Nap megállítása az égen, beszélő szamár), tehát olyan dolgokkal áll szemben, amikről viszont régóta tudjuk, hogy léteznek, és megkerülhetetlenek. A boros sztori például ellentmond a termodinamika 2. főtételének. A nap megállítása pedig a kozmosz egyetemes törvényeinek, a gravitációnak, és a kozmológia tudományának cakompakk. Ezek mind MESÉK. Az a könyv, amely meséket tartalmaz, az MESEKÖNYV. Ha megengedőek vagyunk.

Ha nem vagyunk, akkor pedig HAZUGSÁG.

2020. szept. 19. 20:32
 49/54 anonim ***** válasza:
25%

Ne reménykedjetek azon, hogy a Biblia hazugság vagy mese. A Biblia először írta le, hogy ne ölj, ne lopj. Az egész világ törvénybe iktatta a Tízparancsolat alapvetésének egy részét.

Ezek sem mesék, sem nem hazugságok.

Alapvető erkölcsi utmutatásokat tartalmaz, és példákat annak megszegésére. Ez a legfőbb értéke.

A Nap furcsa viselkedését Fatimában százezer ember látta, olvass utána. Aznap ateisták hívőké váltak.

2020. szept. 20. 06:08
 50/54 anonim ***** válasza:
16%

+1 49-es!

:)

2020. szept. 20. 10:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!