A biblia miért híresebb a többi mesekönyvnél?
"Nem, nem hiteles. Mutass benne néhány hiteles dolgot! Elvétve akad egy-egy..."
Akkor javaslom, hogy merülj el a történelem tudományban, ne nekem kelljen már hosszú oldalakon tanítani téged.
"Ateista nem az istenektől várja a segítséget bajban."
Dehogyisnem. Hányszor hallani, hogy bezzeg csak a jó emberek halnak meg (mintha a gonoszok itt szambáznának már évezredek óta) és hányszor hallani, legfőképpen ateista szájából, ha baj van, hogy szemét Isten, bezzeg őt veri, mikor a szomszéd Rózsi sokkal rosszabb ember, mint ő és ő különben is mennyire jó ember már.
"Te a rossz hívőkről beszélsz."
Nincs olyan, hogy rossz hívő, ez a ti kitalációtok, hogy a viselkedés számít és amit előbb is írtam, szerinted is és a többi ateista szerint is, ti úgyis jó emberek vagytok (mármint a saját értekítéletetek szerint, ami nem egyforma) és nektek ez elég. Önmagatokban hisztek, így máris nem is létezik ateista.
Szóval sok sikert a további értelmes tudományos kutatásodhoz. Lesz mivel elfoglald magad a következő pár évben.
Szóval ez a kérdésed egy provokáció a keresztények felé, az ateisták pedig fényezik a fejecskédet simogatással, hogy megnevetetted őket.
Marha unalmas, hogy azt amit nem ismerünk leszóljuk.
Te meg jól bedőlsz a meséknek, szegénykém:(
A Biblia mondta ki először: Ne ölj! Neked ez mese. Ne lopj! Neked ez mese. Akkor te lehetsz a leggonoszabb ember a világon.
"történelem tudományban"
Te is megtehetnéd, akkor nem mondanál butaságokat.
"hányszor hallani, legfőképpen ateista szájából, ha baj van, hogy szemét Isten, bezzeg őt veri"
Ezt legfeljebb hívőnek mondja. Ateista NEM vár semmit az istentől. Ha vár, akkor már nem ateista. Ha pedig egy hívővel beszél, akkor feltételes módban.
"Nincs olyan, hogy rossz hívő"
De van: aki hisz, de nem tartja be a hittételeket. Vicces, hogy ezt nekem kell magyaráznom.
"a többi ateista szerint is, ti úgyis jó emberek vagytok"
Nem.
Egyrészt az ateizmus nem minősít.
A jó és a rossz ateista SEM hisz az istenekben, azt' itt készen is van a dolog.
Az, hogy milyen ember, más kérdés, és semmi köze az ateizmushoz.
Ha nem lenne igaz a Biblia, gondolod hogy olyan sokan életüket adták volna érte?
Nem kötelező hinned benne, nyugodtan hihetsz valami másban.
"életüket adták volna"
Ez ugye nem érv?
Nem akarod te, hogy az értelmes emberek furán nézzenek rád, igaz?
A könyvcímeket nagy kezdőbetűvel írjuk, nem biblia, hanem Biblia.
Egy helyesírási kézikönyv se ártana neked, a sok mesekönyved mellé.
36-os:
"Ha nem lenne igaz a Biblia, gondolod hogy olyan sokan életüket adták volna érte?"
Ez alapján akkor pl. a Mein Kampf-ban irtakat is igaznak és hitelesnek tartod? Azért is nagyon sokan haltak meg, azt ugye tudod?
Sokan meghaltak már a legkülönfélébb hülyeségek miatt.
Ez sem kivétel sajnos.
Az isten-hit a felnőttek télapó meséje.
Egyszer mind felnövünk (vagy nem mind) és megtudjuk, hogy nincs is "télapó".
Ha felismered, szabad leszel.
Nincs tovább kötöttség és rájössz, hogy minden jó amit teszel nem holmi félelem vagy hit miatt van, (jaj mit szól apu) hanem mert nem kell hinned a télapóban azért hogy jót tegyél, jó legyél. Én szabad akaratomból teszek jót. Szabad vagyok annak minden szörnyűségével és már nincs okom hibáztatni a télapóbácsit hogy vajon miért nem vigyázott anyura, apura apósra anyósra és minden jó emberre miközben a szar emberek élnek és boldogok. "Hát pedig olyan jól fohászkodtam! Biztos rosszat tettem ezért nem hallgat meg" és most bűntudatom van.
Én a gyűrűk urában hiszek! Ja nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!