Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szeretitek a románokat?

Miért nem szeretitek a románokat?

Figyelt kérdés
A Biblia azt mondja szeresd a felebarátodat ahogy magadat szereted. Azt is mondja, h szeresd az ellenségeidet és imádkozz értük.

2020. szept. 5. 14:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

holott az utánuk születetteknek már semmi közük az “ősbűnhöz”.

És? Utálja bárki is őket?

2020. szept. 7. 15:31
 12/17 Tevenyereggyarto ***** válasza:
94%

Igen, sokan vannak akik azért utálják a románokat mert 100 éve trianon ... a többit tudjuk.

Sokan pedig azért utálják mert sokukra tökéletesen ráillenek a sztereotípiák. Persze magyarokból is vannak rosszak, ahogy mindenkiből. Én sem úgy an blokk “a románokat” utálom, hanem akik mondhatni tesznek azért ,hogy legyen miért utálni, legyen magyar vagy román.

2020. szept. 7. 15:41
 13/17 anonim ***** válasza:
37%

Románokkal nincs kapcsolatom, viszont sok magyar származású ismerősöm van, akik a Trianoni egyezmény miatt Romániában maradtak, ragadtak, de a szívük mélyén Magyarok!!!

Tudni kell különbséget tenni Echte Román között és (ma)román területen élő magyar között!!! Szinte egész Erdély Magyar terület volt, amit lecsatoltak!!! Ez undorító és vérlázító!!! Vissza kell csatolni Erdélyt Magyarországhoz!!! Németországot is egyesítették!

2020. szept. 7. 20:45
 14/17 anonim ***** válasza:
61%

13

Nem tudom sírjak vagy nevessek

2020. szept. 7. 22:40
 15/17 anonim ***** válasza:
94%

Én nem utálom őket, volt idő, hogy szinte csak román zenészeket/előadókat hallgattam, mert azért valljuk be: a zenei iparuk jóval színvonalasabb, mint az a trash moslék, ami itthon van. A hírességeik is szimpatikusabbak, tényleg tehetséges emberek dolgoznak közöttük, akiknek a magánéletük is példaértékű, pl. Elena Gheorghe, Andra, INNA, Antonia, Irina Rimes, - nem vehetők egy kalap alá az itthon futtatott autotune királynő “Lildzsikékkel”.

Tegyünk már különbséget a szélsőséges, non-stop politizáló neon*cik (beszéljünk MINDKÉT oldalról!), és azok között, akik hétköznapi, tisztességes emberek, és nem eszközük a gyűlölködés, csak éppen egy másik nemzethez tartoznak.

Egyedül az utálkozó, felszínes embereket nem kedvelem, - legyen bármilyen állampolgár.

2020. szept. 8. 11:56
 16/17 anonim válasza:
Az WW1 Hez képest hogy átvertek minket nézve hogy hozzánk állnak inkább az antanthoz fordultak. És ha talán nem fordulnak volna arra akkor talán Erdélyt nem vesztettük volna el. Meg sokan aszt sem tudják hogy a területünket a Dunáig is elakarták szedni az aljasok. Még a fővárosunkba is behatoltak a WW1 Után. De szerencsére az antant nem volt annyira szemét hogy a Dunáig vegyék el a területünket. A történelem szerint eléggé szemetek voltak
2021. ápr. 11. 12:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Ők nem szeretnek minket. Ma is mondta az ortodox pap hogy a reformátusok eretnekek. És az a borzasztó hogy szeretem a románokat....általuk az ortodox vallást, ezek ellenére is. Mert én örökbefogadott vagyok és hiába magyar református aki neveltek fel de a román vér bennem van. És szarmazasilag nincs bennem magyar gén csak román és egy kis orosz és mindkét nép ortodox.
2021. aug. 15. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!