A Bibliában említett nefilimek óriások voltak?
Valahol olvastam, hogy hibás fordítás miatt említik őket óriásként, viszont a Biblia is utal ilyesmire.
"És rossz hírét terjesztették Izráel fiai között annak a földnek, amelyet kikémleltek, mert ezt mondták: Az a föld, amelyet bejártunk és kikémleltünk, olyan föld, amely megemészti lakosait! A nép pedig, amelyet ott láttunk, csupa szálas emberekből áll. Sőt láttunk ott nefilimeket is, Anák fiait. Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk." (Mózes 4. 13:32-33)
Ha olyannak látták magukat hozzájuk képest mint a sáskák, és ők is úgy néztek rájuk, akkor ez utalhat a méretbeli különbségekre.
"A Biblia nem említ nefilimeket. Eredetiben ugyan nefilim szerepel, de annak a jelentése óriások."
Pont abban nem vagyok biztos, hogy az óriás nem-e félre fordítás.
30as
Nem tudom, ki az a "ti", akik nem hisztek el valamit, de én nem is akarok senkit győzködni, csak a tényeket írtam. A nefilim szó gyökét a saját linkedben található, kék színnel kimemelt "napha" szóra kattintva magad is elolvashatod. Ezt a szótár ajánlja fel automatikusan, aminek a szerkesztői gondolom jobban ismerik a héber nyelvet, mint mi, és ők fontosnak tartották megjeleníteni a szó eredetét. A Strongban pedig azt is megtaláljuk, hogy nem kizárólag ezt az egy kifejezést használja az Írás az óriások nemeire (pl Refaim).
A tudomány által alátámasztott tény, hogy a mai ember (homo sapiens) korábban párhuzamosan élt együtt különféle előemberekkel.
Szerintem valójában a nephilimek is ilyen előemberek lehettek, akik bár màr hasonlóságot mutattak a homo sapiensekkel, még barbár életet éltek, gondolkodásban is közelebb álltak az állatokhoz.
Ezek az előemberek - akik mondjuk 50000 éve éltek - kinézetre nem nagyon különböztek a mostani emberektől.
Még a neandervölgyiek sem, pedig ők pl. jóval erősebbek voltak.
Akik pedig 100000 évekkel előbb éltek, azok sem különböztek olyan rettenetesen, viszont róluk elég kevés emlék maradhatott.
Nem biztos, hogy a termetük miatt néztek rájuk így, hanem nehezebb, erősebb csontozatúak voltak náluk, az agytérfogatuk kisebb volt, de a fizikai erejük pont ezért nagyobb, mert az élelemszerzésben ez volt segítségükre a homo sapienssel ellentétben, ami már racionálisabban gondolkodott.
A Biblia nyelvezete szereti az erős, eltúlzott hasonlatokat.
Egyébként egy kigyúrt díjbirkózóhoz képest én is egy sáska vagyok.
Volt olyan emberi faj, amelyik magasabb volt, de ott is 190 cm volt az átlag.
Az előemberek inkább alacsonyabbak voltak, bár jóval erősebbek, mint a maiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!