Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyország, örök élet?

Mennyország, örök élet?

Figyelt kérdés

Az utóbbi napokban sokat gondolkodtam ezen, és arra jutottam ezek túl nagy jutalmak hogy bárki megkaphassa csak azért mert betartják isten törvényeit.

Sok vallásos ember van a családomban és mind a mennyországról papolnak, de nem láttam 1x se hogy adakoztak volna vagy elmentek volna egy menekült táborba segédkezni stb (jó persze az utóbbi több ember számára kivitelezhetlen lehet személyesebb okok miatt, de gondolom értitek) ...

Aki Jézusnak hisz annak szerintem mindig felkéne tennie azt a kérdést hogy "mit tenne a helyemben Jézus" és úgy is kéne cselekedni.

Szerintem az aki csak a pokoltól való félelem miatt jár templomba, imádkozik de értemben már nem tesz semmit hogy másoknak segítsen az nem megy sem a pokolba sem a mennybe. Vagy köztes állapotba kerül vagy újjászületik.

2020. aug. 30. 09:11
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Köszönjük, hogy megosztottad világnézetedet.

Mi a kérdés? Ha ítélkezel valaki fölött (akár a rissz-rossz családtagjaid fölött), akkor nem követed Krisztust.

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!" -mondta Krisztus.

2020. aug. 30. 09:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A keresztény vallás szerinti mennyország önellentmondásos képtelenség, ne stresszeld magad rajta.

Például azt mondja, hogy ott végtelenül jól fogod magad érezni. Ha van valakid, akit nagyon szeretsz, de halála után pokolra jut (a keresztény dogma mentén), akkor hogyan lehetnél boldog, miközben tudod, hogy a pokolban végtelen kínokat él át? Több témába most nem megyek bele, mert nem szeretném megsérteni mások vallásos érzéseit.

2020. aug. 30. 09:40
 3/7 anonim ***** válasza:
93%

Sokan addig keresztények, amíg kényelmes. Van aki a kényelemért szektát is alapìt.

És vannak a hagyomány keresztények, akik nem feltétlen tudják mi a vallásuk, csam megszokták vagy elvárják tőlük.

2020. aug. 30. 09:43
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Istennek nincsenek törvényei. A törvények az anyagi világ működésének eszköze. Isten az a mindenség, tehát bármit csinálsz azt Istennel teszed. Ezért ami Istenhez visz az a szeretet, ami növeli benned a tudatosságot.

Amiről a kérdező ír az képmutatás. A szeretetet nem tettekben kell mérni, hanem a tudatos gondolkodásban. Minél tudatosabb vagy, annál közelebb vagy Istenhez. A szeretet az őszinteség, tisztelet, megértésből áll. A világ tükröt tart nekünk, tehát az őszinteség tisztánlátást, a tisztelet rendet, a megértés az átláthatóbb működését nyújtja a világnak, ami a tudatosságunk fejlődését jelenti.

Mivel a szeretet nem a cselekedeteken múlik, ezért a szeretetet nem lehet törvényekkel leírni. Egyébként minden cselekedetnek van jó és rossz oldala. Soha nem tudsz úgy cselekedni, hogy mindenkinek jó legyen. Ezért a legegyszerűbb ha önmagad adod (őszinte vagy). Így azok fognak körülvenni, akiknek ugyanúgy jó, ami neked jó és nem kell megjátszanod magad.

Az élet vég nélküli, tehát Isten, a mennyország és a pokol a jelenben van. A cél tehát a jelen boldoggá, széppé varázsolása és megtölteni szeretettel.

2020. aug. 30. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy a gazdagoknak meg le kellene mondani minden vagyonukról a szegények javára, ez is benn van. A papoknak is szét kellene osztani mindenüket. A korabeli festményeken, mindig bort vedelő, pókhasú papokat ábrázoltak, de most is bemégy egy templomba, nem látok sportos papot.
2020. aug. 30. 12:18
 6/7 anonim ***** válasza:
19%

Isten nem tervezte, és nem is fogja megvalósitani, hogy a Földi rendeltetéssel teremtett élők hozzá az égbe menjenek. Neki a Földdel más tervei vannak, még pedig az eredetileg kezdetekben meghatározott célja.

Ezért nem is engedi, hogy a Föld bármilyen olyan helyzetbe kerüljön, hogy lakhatatlan legyen. Isten sátora az emberekkel lesz, ahogy a jelenésekben olvashatjuk.

A további felvetésedre:

A Biblia leirja, hogy az elsőkeresztények, kiknek adakoztak, és miért.

Nem mindenkinek osztották szét a javaikat, és éltek mély szegénységben,.

Ha megfigyeled, olyan személyeket támogattak, akik Isten népéhez tartoztak, vagy is a hittestvéreiknek. Jól lehet, valamilyen segitséget másoknak is nyújtottak, de elsősorban azok részesültek ebben, akik Isten családjához tartoztak.

Jézus nem mondta, hogy halat kell osztogatni. Mert ha meghal az aki osztogat, ki fog halat adni? ezért sokkal fontosabb halászni megtanulni, hogy saját magát is fentartsa. Pál sem élt vissza mindig azzal, hanem dolgozott, hogy ne rakjon felesleges terhet a Testvéreire.

Az, hogy valaki megszorúl egy dolog, és teljesen más, ha valaki folyamatosan csak a kezét tartja.

Egyébként pedig érdemes megfigyelni, hogy akik adományokat kapnak, változtattak-e az életükön, hogy keresztény életet éljenek?

Én egyszer adtam, egy nagyobb összeget valakinek, és 5 percen belül már a cigaretta, és a flakonos bor a kezében volt. Nem hogy nem változtat, hanem továbbra is ugyan úgy él, mint ha mi sem történt volna.

2020. aug. 30. 15:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Ez a baj az emberiséggel és az emberekkel, hogy mindig a másikat nézik, nem pedig azt, hogy maguk mit tesznek vagy tettek!

Nem azt kell nézni, hogy a családtagok képmutató álszentek, akik ugyan vallásossak de ezzel szemben nem hívők, hanem, hogy te, ill én magam ki vagyok, hol vagyok, milyen vagyok stb???

Tehát mindig magunkon kell kezdeni a megítélést, ítélkezést, mint egy tükörbe nézést, mert ugyanis azt mindenki tudja, hogy minden ember, azaz az emberek javarésze álnok, hazug, hamis, áskálódó, rosszindulatú, ármánykodó, áskálódó, irígy, törekvő, képmutató, álszent, stb.

Tehát nem másokkal kell foglalkozni, hanem magunkkal! Nem azt kell nézni, hogy mindenki megy a pokolra élve vígan az életet, hanem hogy most nincs meg minden, de a testi halál után jön az örökélet, ítélet majd a feltámadás!!!

2020. szept. 7. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!