Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Filozófia: Van erkölcs, vagy...

Filozófia: Van erkölcs, vagy nincs erkölcs? mit gondoltok az egészről?

Figyelt kérdés

Tanár mondja nekem: Ne csaljak a témazárón, mert akkor megfog buktatni, és az nagyon nem jó, nagyon rossz ez.

Én: Én pedig nem csalok, de simán megtehetném a csalást, de nem, mert akkor nem csinálom meg végig a sulit. Így a csalással nem lesz talán munkám sem. Szóval ez is rossz, mert nem lesz pénzem, se házam...

2020. aug. 30. 00:29
 1/9 anonim válasza:
89%
Tu praesens cura, Domino committere futura.
2020. aug. 30. 03:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Van. A puskázással viszont elsősorban magadat csapod be. Később persze mást is becsaphatsz és csökkentheted vele a versenyben megszerezhető előnyét. A pillangó hatás megvan? Ha egyest kaptál volna, lehet megvígasztál a padtársad...

Ha nincsenek szabályok, te se várd el őket.

2020. aug. 30. 09:49
 3/9 anonim ***** válasza:
Ismerek egy embert, aki osztálytársam volt és csalás (buta is volt, nem is akart tanulni csak puskázni) miatt kidobták fősuliról. Most menő üzletember. Hidd el, hülyének áll a világ!
2020. aug. 30. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
A tanár csak hülyít, az élet nem így működik, itt csalunk, lopunk.
2020. aug. 30. 12:29
 5/9 Mansour ***** válasza:
Erkölcs van, de nem azon alapul, hogy mérlegeled, minek lesz jó vagy rossz eredménye. Csalni nem szabad, akkor sem, biztosan tudod, hogy nem tudja meg senki, és akkor sem, ha biztosan csak rossz következménye lesz annak, ha nem csalsz, a csalásnak viszont biztosan csak jó következménye lenne. Ugyanis ha minden ilyen egyéni mérlegelésen múlna, felborulna az egész erkölcsi rend és az emberi interakciók káoszba fulladnának.
2020. aug. 30. 14:24
 6/9 Mansour ***** válasza:

"az élet nem így működik, itt csalunk, lopunk"

Ez sem jó, de legalább még tudod, mi a csalás és a lopás, és tudod, hogy ezek elvileg erkölcstelen dolgok. Az igazi baj ott kezdődne, ha az előre látható következmény miatt ítélnénk valamit jónak vagy rossznak, és például a lopást már nem neveznénk lopásnak, ha több jó, mint rossz következménnyel járna.

2020. aug. 30. 14:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Mansour! Te milyen világban élsz? Itt csalunk, lopunk, ld. Fidesz. Nem boltban lopunk, hanem okosan, alamuszin.
2020. aug. 30. 18:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Én itt már olyat is olvastam, hogy a pedofília normális, mert a szűlő és a gyerek választotta leszületéskor....
2020. aug. 30. 18:18
 9/9 Mansour ***** válasza:

Tehát szerinted ugyanekkora baromság az is, hogy a csalás erkölcsileg elítélendő?

2020. aug. 31. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!