Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Római katolikusok! Titeket...

Római katolikusok! Titeket nem zavar, hogy a tudósok vitatják némely bibliai könyv szerzőséget?

Figyelt kérdés

A fundamentalistákat zavarja, de vajon ti hogy vagytok vele?

Néhány példa:

- Izajás könyvéből csak az 1-39. fejezetet fogadják el izajási eredetűnek (későbbi betoldásokkal). A 40-55. és az 55-60. fejezeteket másnak tulajdonítják.

- A Tóra mózesi szerzőségét szintén elvetik. Azt mondják, hogy később rakták össze, J-E-P-D forrásokból.

- a második péteri levél apostoli szerzőségét nem fogadják el a tudósok. Azt mondják, hogy pszeudonim, vagyis ismeretlen szerző műve. A SZIT Biblia egyik magyarázaa szerint Péter apostol tanítványa írhatta a levelet.

- Stb.

Titeket ez nem zavar, vagy csalódottak vagytok?

2020. aug. 26. 11:50
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

EGYETLEN szaktekintély írását sem olvastad el. Nektek az Őrtorony a forrás, nem a tudományos szakirodalom. Amit az Őrtorony eléd tesz, azt fogadod el igazságnak, mert bizol a szervezetben. Ez a magyarázata annak, hogy komoly szakértők teológiai leírásait elveted, mert elfogult ember vagy.

"Az első keresztények sem voltak szaktekintélyek"

A Római Birodalom lakosságának döntő többsége alacsony műveltségű, szegény ember volt. A kisebbik részét tette ki az arisztokrácia, középosztály lényegében nem volt. Miről beszélsz akkor, hol tanultak volna azok? A modern Európában azonban van lehetőség tanulni, de ugye ezt egy fundamentalistától ne várjuk, hogy tanult ember lesz.

"Ez Pedig nem a Te topikod"

De bizony nagyon is az enyém, mert én nyitottam - RÓMAI KATOLIKUS embereknek. Őket kérdeztem, nem a jehovista bandát.

2020. aug. 26. 20:07
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

"A Teológia, emberi hagyományokon, és elmélkedéseken alapuló dogmatika.

A Teokratika pedig az Isten uralma alatt, és azzal összhangba levő Tanitás, és életforma. Nem ugyanaz a kettő."

Mi ez az ostobaság? :D

2020. aug. 26. 20:18
 23/25 anonim ***** válasza:
0%

latin: theologia (istenekről szóló tudomány) < görög: theologia (istenek ismertetése) theosz (isten) + logosz (tanulmány, tan)]

Emberek elképzelése által irt tanulmányok.

Jézus pedig a Teokráciáról, vagy Isten uralmáról beszélt, és azt hirdette.

A keresztény Isten országát, vagy királyságát hirdeti, ami hamarosan felváltja az emberi uralmakat. Mivel a vallások emberi uralmakon lovagolnak, és részei a világban zajló eseményeknek, az emberi uralmaktól várják a megoldást. Több szónoklatban hallottam, és olvastam, hogy a Nemzetközi szervezeteket tartják Isten általi megoldásoknak. Támogatják a Politikai, és egyéb emberi szervezeteket, szavazataikat ezeknek adják, amikor választások vannak.

A Kereszténynek, Krisztus a királya, és Ő rá szavaz, egyetlen egyszer. Az Ő uralmát nem kell négy évente újra választani. Megfogja buktatni az emberi uralmakat, a nevében működő vallásokkal együtt, akik úgy gondolják, hogy tökéletlen emberek uralmát használja Isten a vezetésre.

Isten uralma nem száll emberekre.

(Dániel 2:44) 44 Azoknak a királyoknak a napjaiban az ég Istene létrehoz egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti azokat a királyságokat, és egyedül ez a királyság marad meg örökké,

2020. aug. 27. 06:28
 24/25 A kérdező kommentje:

"Emberek elképzelése által irt tanulmányok."

Nem az a bajod neked, hogy a teológia emberek által írt tanulmányok, hanem az, hogy az az összes tudományos leírás cáfolja a szervezeted marhaságait. Mivel benyaltad azt a hazugságot, hogy a vezetőid Isten vezetése alatt állnak, ezért mindent élből tagadsz, amit annak ellentmondd. Az igazság azonban az, hogy az Őrtorony leírásai is csak emberi leírások, ráadásul rossz leírások, úgy szar az egész, ahogy van. Ezért van az, hogy a Jehova tanúi közt kevés értelmiségi van, mert elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy a szervezetedhez csatlakozzon valaki. Részében azért is hagytam ott a kerszténységet, hogy ne legyen semmilyen közöm az ilyen ostoba, hülye emberekhez, mint amilyen te vagy.

2020. aug. 27. 15:30
 25/25 A kérdező kommentje:
*kereszténységet
2020. aug. 27. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!