Jehova Tanui kiközösitik akár a saját család tagjukat is? Volt Jehova Tanujától (továbbiakban:jehovista) hallottam,hogy barbár módon Istentelenül akár a családtagjukkal is megszakitanak minden kapcsolatot?
Volt Jehova Tanujától (továbbiakban:jehovista) hallottam,hogy barbár módon Istentelenül akár a családtagjukkal is megszakitanak minden kapcsolatot?
Megdöbbentem amikor ezt hallottam,20 év után jött ki ebből a fertőből,most sok mindent elmondott.(nem értem mi tartott eddig) 20év lelki,pszichikai terror után jött ki ebből a mocsárból,ki kellett tagadni szinte az egész családját ezek miatt.
Figyelmedbe ajánlanék pár írásszöveget a Bibliából, pl itt Jézus szavait konkrétan:
Máté 10:36 "Igen, az embernek a saját háznépe lesz az ellensége"
Jézus tudta, hogy a tanításai megosztottságot fognak előidézni. Egy családban nem mindenki fogadta el Jézus igazságait már akkor sem, és ez azóta is így van, most is.
Kérdés, hogy meddig követed Jézust...Csak amíg kényelmes? Ha már a családtagjaid gúnyolnak, mert mondjuk "hívő" lettél, vagy gyülekezetbe jársz stb, akkor inkább nem teszed, csakhogy ezt elkerüld?
Ha igazán szereted Jézust és Istent és szilárd meggyőződésed, hogy a jó úton jársz, akkor inkább próbálsz segíteni nekik is, hogy ezt megértsék még csatlakozzanak hozzád. Persze ha nem megy, nem megy. De a hitedet feladod az emberekért? Máté 10:32 "Aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt én is megtagadom az én Mennyei Atyám előtt"
Utolsó,semmit nem vàlaszoltàl meg.
Mindannyian tudjuk hogy gyulekezeti nyomasra tortenik.
Nem azert mert a család kinevet.
Szia!
Nem is azt írtam, hogy "azért, mert a család kinevet"
Fordítva történik: azért "nevet ki a család", vagy rosszabb esetben gúnyolódnak rajtad, beszólogatnak, sőt, van,akinek ultimátumot adnak:vagy a hitedhez ragaszkodsz, vagy hozzánk -szóval mindez azért történik, mert ragaszkodsz a hitedhez és Krisztushoz.
Mint feljebb is írták, ez nem csak JT gyülekezeteiben van így, hanem más keresztény gyülekezeteknél is, akik szigorúbb elvek szerint élnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!