Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a helyzet az alábbi Jehova...

Mi a helyzet az alábbi Jehova Tanui weboldallal?

Figyelt kérdés

jehovatanui.blog.hu

sok helyen látom belinkelve.

A Jehova tanúit megértem egy részből,hogy idegenkednek tőle,de mivel én is benéztem az oldalra nem találok semmi olyant benne ami esetleg ellenséges módon támadná a tanúkat. Én úgy ítélem meg,hogy az oldal figyelemfelhívás céljából készült.

És szerintem ez mindenkinek szól nem csak a Jehova tanúinak. Vizsgáljuk meg azt amit tanítanak nekünk.

Ebben nem látok semmi kivetni valót. Szerintetek?

2020. aug. 8. 21:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

,,Döntsd el te magad! Ha valami dolog érthetővé válik az jobb vagy sem?"

Nyilván. De bocsáss meg, hogy feltételezni mertem, hogy érted!

,,Természetesen azt is ki lehet keresni. Mert itt az oldalról gyűjtötte össze és az összes ilyen kérdés elérhető! Nem tudom hogy mit reagált a másik fél. Ezek már régi kérdések. De ha akarod majd előkeresem. De nem most!"

Nekem nem kell bemutatni. Ez azokra nézve lenne fontos akik folyton csak az érem egyik oldalát látják. Az itteni alaphangulatról nem beszélve. Példa gyanánt tegyük fel, évek óta csesztet valaki a legdurvább szavakat használja rád a munkahelyen, ő a csoportvezetőd, teszi ezt alaptalanul, mert minden munkádat jól végzed, több ember feladatát is míg a csapatban sokan csak henyélnek. Egyszer már úgy igazán eleged lesz a dologból, erre az az idő tájt rádnehezedő magánéleti problémák sem segítenek, szóval felemeled a hangod és kikéred magadnak a dolgot, csúnya szó használata nélkül. A többiek csak annyit tapasztalnak belőle, hogy te felemelted a hangod a feletteseddel szemben. Onnantól te vagy a szemétláda, mert mégis hogyan képzeled. Tehát a felettesed jogosan hord el utána mindenféle ocsmányságnak? Nem állítom, hogy minden esetben hasonló atrocitás történik, csak a szemléltetés végett írom. És ez mindkét félre igaz. Bár gyanítom végeredményben az jönne ki, hogy mindkét fél tett olyat amire nem lehet büszke, most arról mondom amik ezen az oldalon történnek. Ezért sem tartom sok értelmét, mint már korábban kifejtettem. Szemtől szembe jobban látszik, ki hogyan reagál, hogyan mondja amit. Írásban ezek nem mindig látszanak.

,,- Ugye hogy te gondolkozol rosszul. Már megint azt hiszed hogy ez a tanúkról szól. De nem! Nem róluk szól!"

Ez a topic is róluk szól. Te is folyton velük köteketsz, nem mással.

,,Nos nem emlékszek olyanra hogy éhezéssel kapcsolatosan felhoztam volna valamit!"

Az egy példa volt a bevett szokásodra. Ha máshol is van olyan, akkor igazából kevésbé lesz fontos vagy kisebb horderejű?

,,Na ilyen esetekben szoktam felhozni."

Természetesen jól teszik.

,,Arról szól hogy nem csak Jehova tanúi az egyedüli hívők. De ők ezt hiszik mert a szervezet ezt tanítja nekik meg azt hogy minden hívő ember képmutató és nem él keresztény életet mert arra csak egy tanú képes."

Nha, ilyenről még sosem hallottam/olvastam.

,,És nem azért tagadják meg a katonai szolgálatot mert az egyházuk ezt várja el tőlük. Hanem a hitük miatt és a hitük miatt van az hogy nem politizálnak és nem azért mert az egyházuk(szervezetük) ezt várja tőlük!"

Tudod az elég ciki ha valaki ezért csinálja és nem azért, mert egyetért vele. Sok értelme nincsen. Én anno kifejezetten örültem, hogy végre egy vallás ezen az állásponton van. És ezt tanítja is.

,,A tanúk felsorolják hogy mit nem tesznek és a hamis keresztények mit tesznek. És azt hiszik hogy ezzel le is van tudva. De nem! Nincs letudva!"

Mármint mi van letudva? Nyilván meg kell tudni különböztetni az igazat és a hamisat egymástól. Ahogyan a jót és a rosszat is.

2020. aug. 11. 22:56
 22/29 anonim ***** válasza:
40%

Mi a helyzet az alábbi Jehova Tanui weboldallal?

Önreklámot csinálsz azoknak, akik kifejezetten lejáratókampányt folytatnak, de a tanítványképzés nem profiljuk. Mi közöd van a Jézus Krisztushoz? Azt kell megmutatni, hogyan kell jobban az Úr parancsát végrehajtani, amire nem képes ez a diabolosz-társaság.

2020. aug. 12. 11:40
 23/29 anonim ***** válasza:

A diabolosz társaság az nem az ördögtorony (aka őrtorony) szervezet? Hiszen még a neve is mutatja :)

2020. aug. 12. 13:27
 24/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"De bocsáss meg, hogy feltételezni mertem, hogy érted!"

Én már korábban feltételeztem rólad hogy érted aztán kiderült hogy nem érted így el kellett magyaráznom részletesebben!

Emberek vagyunk!

"Ez azokra nézve lenne fontos akik folyton csak az érem egyik oldalát látják."

És ezt miért nekem írod? Akkor tegyél azért hogy ne így legyen!

De számíts rá hogy nem fognak veled mindenben egyetérteni!

Hidd el tudom. Személyes tapasztalat!

"Példa gyanánt tegyük fel, évek óta csesztet valaki a legdurvább szavakat használja rád a munkahelyen, ő a csoportvezetőd, teszi ezt alaptalanul, mert minden munkádat jól végzed, több ember feladatát is míg a csapatban sokan csak henyélnek."

Nos akkor itt állj is meg de azonnal!

Ez egy nagyon rossz példa.

- Rendelkezned kell számítógéppel is internet hozzáféréssel. Amiért fizetned kell mind két esetben.

Aztán ha ez megvan akkor a böngésződben be kell írni ugye ennek az oldalnak a nevét majd regisztrálnod kell! És csak ezután tudsz kérdést kiírni vagy kommentelni!

- Tehát fizetsz azért hogy látogathasd az oldalt és ezt önszántadból teszed. Senki nem kényszerít rá!

- Hagyd a mártírkódást ,mert ez már az akar lenni de én nem sajnállak sem téged sem a többi tanút! Kivéve azokat akiket kényszerítik arra hogy látogassák az oldalt.

- Megjegyzem az Őrtorony szervezet nem buzdít arra hogy ilyen oldalakon legyenek aktívak Jehova tanúi!

"Szemtől szembe jobban látszik, ki hogyan reagál, hogyan mondja amit. Írásban ezek nem mindig látszanak."

Ebben teljesen egyetértek!

"Ez a topic is róluk szól. Te is folyton velük köteketsz, nem mással."

Ez nem igaz! Nem szól róluk a topic vannak azok a kérdések amik róluk szólnak de ennek nincs külön kategóriája!

Nem igaz hogy kötekszem velük. Én csak arra reagálok amit írnak. Ne írjanak és nem fogok reagálni. Ezt már nem egy Jehova tanújának elmondtam az évek során. Egyik sem próbálta ki ezt a módszert!

Te sem teszed. Ez a te döntésed!

Egyébként meg ateistákkal is szoktam vitázni és képzeld el hogy egy muszlimmal is. Vele nem is olyan rég!

"Az egy példa volt a bevett szokásodra. Ha máshol is van olyan, akkor igazából kevésbé lesz fontos vagy kisebb horderejű?"

Akkor félre érted ,mert engem nem érdekel a hord ereje. Engen az érdekel hogy Jehova tanúi tudják azt hogy nem csak ők hívők nem csak ők nem mennek katonának nem csak ők nem politizálnak stb.!

"Természetesen jól teszik."

Miért?

"Nha, ilyenről még sosem hallottam/olvastam."

Ha nem tartozol Jehova szervezetéhez....betudod fejezni a mondatot?

Vagy olvasgasd ezt!

[link]

"Tudod az elég ciki ha valaki ezért csinálja és nem azért, mert egyetért vele. Sok értelme nincsen. Én anno kifejezetten örültem, hogy végre egy vallás ezen az állásponton van. És ezt tanítja is."

Akkor ezt magyarázd el az Őrtorony szervezetnek. Mert aki vállalja a katonai szolgálatot azt kiközösítik. De akikről én beszélek ők nagyon jól tudják hogy nem lennének kiközösítve akkor sem ha vállalnák a katonai szolgálatot. És még sem vállalják mert a hitük szerint cselekszenek!

"Mármint mi van letudva? Nyilván meg kell tudni különböztetni az igazat és a hamisat egymástól. Ahogyan a jót és a rosszat is."

És mi a helyzet azokkal a hívőkkel akik nem teszik azokat a dolgokat és nem Jehova tanúi? Erre gondoltam hogy a felsorolással le van tudva! Feltételeztem érteni fogod!

2020. aug. 12. 15:39
 25/29 A kérdező kommentje:

22-es nyugi! Ülj le nyugodj meg,és ugorj nrki ujra a hozzászolásodnak

"Mi a helyzet az alábbi Jehova Tanui weboldallal?

Önreklámot csinálsz azoknak, akik kifejezetten lejáratókampányt folytatnak, de a tanítványképzés nem profiljuk. Mi közöd van a Jézus Krisztushoz? Azt kell megmutatni, hogyan kell jobban az Úr parancsát végrehajtani, amire nem képes ez a diabolosz-társaság."

2020. aug. 12. 19:20
 26/29 A kérdező kommentje:

de gusztustalan és egyben durva,fúúj! idézet!

"Egy másik Tanú házaspár nevelőintézetből hozott ki 2 gyermeket,(14-16 évesek voltak) a lányt a férfi ágyasnak, a feleség pedig cselédnek használta.

Amikor a kislány ezt tudatta egy-két testvérnővel, azok mentek árulkodni a véneknek.

Mit gondoltok, ki lett kiközösítve?

Persze, hogy a kislány!"

2020. aug. 12. 19:24
 27/29 A kérdező kommentje:
2020. aug. 12. 19:25
 28/29 anonim ***** válasza:

,,Nos akkor itt állj is meg de azonnal!

Ez egy nagyon rossz példa."

Megint nem sikerült megértened a lényeget. Ezzel azt akartam bemutatni, hogy lehet valakit vagy valakiket egyetlen kirohanás alapján fognak megítélni. Miközben egyáltalán nem jellemző rá/rájuk az a magatartás. Mint mondtad emberek vagyunk. Te sem szeretnéd ha egyetlen ilyen eset alapján rád húznák a vizes lepedőt.

2020. aug. 13. 17:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ezzel azt akartam bemutatni, hogy lehet valakit vagy valakiket egyetlen kirohanás alapján fognak megítélni. Miközben egyáltalán nem jellemző rá/rájuk az a magatartás. Mint mondtad emberek vagyunk. Te sem szeretnéd ha egyetlen ilyen eset alapján rád húznák a vizes lepedőt."

Hát igen ez benne van a pakliban! De tudod az a jó ,hogy mennyei Atyánk nem így gondolkodik és nem is így lát bennünket.

Kirohanásom már nekem is volt! És bocsánatot kértem a viselkedésemért! Igen követünk el hibákat!

2020. aug. 14. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!