Mi a helyzet az alábbi Jehova Tanui weboldallal?
jehovatanui.blog.hu
sok helyen látom belinkelve.
A Jehova tanúit megértem egy részből,hogy idegenkednek tőle,de mivel én is benéztem az oldalra nem találok semmi olyant benne ami esetleg ellenséges módon támadná a tanúkat. Én úgy ítélem meg,hogy az oldal figyelemfelhívás céljából készült.
És szerintem ez mindenkinek szól nem csak a Jehova tanúinak. Vizsgáljuk meg azt amit tanítanak nekünk.
Ebben nem látok semmi kivetni valót. Szerintetek?
Vidiripi
És sokan tudják is ,aki meg nem tudja az olvashatja!
Egyébként meg teljesen egyértelmű hogy hogyan állnak hozzá. Nem állnának hanem állnak hozzá!
- Nem értenek velem egyet! Ennyire egyszerű! Vajon ez meglep téged? Te azt hiszed hogy csak szegény Jehova tanúi vannak megszólítva?
Annyira naiv vagy! Nem is naiv ,inkább iszonyúan szűklátókörű és tudatlan!
Vidiripi
Én egy ember vagyok! Jehova tanúi több mint 8 millióan vannak. Szerinted matematikailag melyiknek nagyobb az esélye hogy velem foglalkoznak vagy Jehova tanúival foglalkoznak többet?
Puszta logika ez nem több!
"Az meg, hogy valakit látatlanban és ismeretlenül minősitesz az rólad árul el valamit, nem a másikról."
Vállalom ,hogy ebben az esetben minősítettelek! Igen ezt én tettem és továbbra is így gondolom! És ezt nem sértésnek szántam hanem tényként közöltem! Persze veheted sértésnek a te dolgod. És sajnálom ha így érzel de hazugság lenne ha mást állítanék. Ismétlem! Nem sértésnek szántam!
"Tartsátok csak meg megatoknak a keresztény/keresztényi jelzőt. Miközben, ha valami nem tetszik, nem úgy van megfogalmazva ahogyan nektek tetsző már veszett ökölrázás megy."
De itt a bizonyíték hogy te sem ismersz engem vagy egyáltalán nem figyelsz arra amit írok. Ugyan is én nem szoktam azt hangoztatni hogy Jehova tanúi nem keresztények!
Az Őrtorony meg kiad olyan irodalmat ,amely több milliós példány számban jelenik meg! Ismétlem több milliós példány szám és világszerte 10 millió fölött van azok száma akik olvassák.
És ugye csupa pozitív dolgot írnak az irodalmaikban más egyházakról? Ezzel mi a helyzet? Ez nem gond? Ha az Őrtorony rázza az "öklét" akkor azzal minden rendben van?
"...ezért a továbbiakban nem szólok hozzá semmihez."
Ennek nagyon örülök! Addig a pillanatig amíg az Őrtorony által képviselt állásponttal szóltál volna hozzá.
,,Ha az Őrtorony rázza az "öklét" akkor azzal minden rendben van?"
Amennyiben úgy van ahogy mondod nyilván nincsen. Amennyiben igazat írnak és nem agresszív stílusban, akkor minden rendben.
,,De itt a bizonyíték hogy te sem ismersz engem vagy egyáltalán nem figyelsz arra amit írok. Ugyan is én nem szoktam azt hangoztatni hogy Jehova tanúi nem keresztények!"
Olvastam itt már jó pár írásodat, és nem mentem át személyeskedésbe, pusztán a stílusotokat tartom kifogásolhatónak. Amihez nem kell ismernelek személyesen. Arra az írásod stílusa a bizonyíték. Illetelek jelzővel kifejezetten téged? Nem. Csak rólad beszéltem? Nem. Egy általánosan megfigyelhető magatartásról írtam. Amit nem tartok sem keresztényinek, sem célravezetőnek. Ergo felesleges vitázni, figyelmeztetni, de akár kérdést feltenni is, hiszen rögtön a legrosszabbat feltételezik sokan a másikról.
Vidiripi
Azt írtad hogy: "...ezért a továbbiakban nem szólok hozzá semmihez."
- Hát nem jött össze! 13 perc telt csak el és már írtál is!
Ez mit árul el rólad? (ha már itt tartunk)
"Illetelek jelzővel kifejezetten téged? Nem."
De igen ,illettél ,kifejezetten engem! Fel sem tűnt ,ugye?
"Ergo felesleges vitázni, figyelmeztetni, de akár kérdést feltenni is, hiszen rögtön a legrosszabbat feltételezik sokan a másikról."
Nagy tévedésben vagy. Te adsz személyes nézetet a dolognak. De nem erről van szó! Természetesen soha nem fogod megérteni hogy miért nem erről van szó.
- Számtalanszor leírtam már hogy én nem támadom Jehova tanúit! De még sem értik meg! Te sem érted meg!
Figyelmeztetni! Mire akarsz figyelmeztetni bárkit is? Egy dologra kellene figyelmeztetni az érdeklődőket. Arra hogy nem dőljenek be annak amit az Őrtorony állít ,mert nem igaz ,mert tévedés ,félrevezetés és lehet hogy hazugság is! A jelek erre utalnak ,tudják hogy nem igaz ,még is terjesztik!
,,Azt írtad hogy: "...ezért a továbbiakban nem szólok hozzá semmihez."
- Hát nem jött össze! 13 perc telt csak el és már írtál is!
Ez mit árul el rólad? (ha már itt tartunk)"
Azt nem mondtam, hogy válaszolni nem fogok.
,,Figyelmeztetni! Mire akarsz figyelmeztetni bárkit is? Egy dologra kellene figyelmeztetni az érdeklődőket. Arra hogy nem dőljenek be annak amit az Őrtorony állít ,mert nem igaz ,mert tévedés ,félrevezetés és lehet hogy hazugság is! A jelek erre utalnak ,tudják hogy nem igaz ,még is terjesztik!"
Bizonyítékok nélkül ti sem vagytok különbek. Ez alapján, arra is lehet figyelmeztetni őket, hogy maguk járjanak utána igaz-e amit a 3. fél mond, ne higyjenek el csak úgy mindent. Pl.: Tized szedés, orgiák, 33 szint, adomány láda eldugott helyen, fizetett hitetők, orosz perek miértje stb...
,,De igen ,illettél ,kifejezetten engem! Fel sem tűnt ,ugye?"
Nem tűnt fel. Írtam rád, olyasmit mint te rám? Naív, tudatlan, szűklátókörű? Sehol sem látok ilyet. A te esetedben ez viszont megtörtént. Én az írásodat, stílusodat minősítettem, nem pedig téged. Amíg elvakít a düh addig nem fogsz tisztán látni. Sem úgy válaszolni, hogy az ne olaj lenne a tűzre.
,,Nagy tévedésben vagy. Te adsz személyes nézetet a dolognak. De nem erről van szó! Természetesen soha nem fogod megérteni hogy miért nem erről van szó."
Mégis minden újabb hozzászolásoddal azt erősíted, hogy nagyon is jól látom. S még magad is elismerted, hogy minősítettél engem, tehát személyeskedtél.
Vidiripi
Tehát akkor ez azt jelenti hogy rosszul értelmeztem amit írtál?
"...ezért a továbbiakban nem szólok hozzá semmihez."
Hát a "semmihez" kifejezésnek van más értelmezése is? Olyan ez mint az Őrtorony tanítása ,legalább is kísértetiesen hasonlít hozzá.
"Bizonyítékok nélkül ti sem vagytok különbek. Ez alapján, arra is lehet figyelmeztetni őket, hogy maguk járjanak utána igaz-e amit a 3. fél mond, ne higyjenek el csak úgy mindent. Pl.: Tized szedés, orgiák, 33 szint, adomány láda eldugott helyen, fizetett hitetők, orosz perek miértje stb..."
Ez így van! Figyelmeztesd őket. De ha olyat írsz ami problémás akkor én is írni fogok. Ennyi! Jogod van hozzá de nekem is!
Egyébként az orosz perek kivételével más egyházakat ,felekezetek is kb. ugyan ilyen dolgokkal vádolnak meg!
Ezt Jehova tanúi is tudnák ha tartanának kapcsolatot más egyházak híveivel. Vannak olyan egyházak amelyek tartanak magánházaknál összejövetelt! És mit mondanak az emberek erre? Na mit gondolsz?
- A lényeg az hogy nem csak Jehova tanúi találkoznak ilyesmikkel ,hiába is hiszi ezt néhány tanú. Mert bizony van olyan aki azt hiszi hogy csak őket de nem nem csak őket éri atrocitás ,beszólás, hazugság terjesztése ,stb.
"Nem tűnt fel. Írtam rád, olyasmit mint te rám? Naív, tudatlan, szűklátókörű? Sehol sem látok ilyet."
Oké akkor levezetem mert nem érted miről van szó!
Nem arról van szó hogy te olyat írtál rólam mint én te rólad. De te sem azt írtad hogy erről lenne szó!
Idézem!
"Illetelek jelzővel kifejezetten téged? Nem."
Nem jelölöd meg hogy milyen jelzővel ,általánosságban fogalmazol! És általánosságban véve igen egy jelzővel illettél engemet!
"Amíg elvakít a düh addig nem fogsz tisztán látni. Sem úgy válaszolni, hogy az ne olaj lenne a tűzre."
Na majd ha egyszer sok időm lesz akkor bemásolom neked az elvakult és igazán dühös tanúk válaszait! Csak hogy tudj különbséget tenni!
Emlékeim szerint egyszer valaki összeszedett egy csomó ilyen választ. Talán azokat kellene megkeresnem! De most nincs kedve ezzel foglalkozni!
- Olaj a tűzre? Még is ennek ellenére csak írnak a tanúk. Akkor ők is öntik az olajat a tűzre?
Egyszer felvetettem egy Jehova tanújának hogy próbálja ki azt hogy nem ír semmit a kérdések alá. És a logikára hivatkoztam. Ha nem ír akkor nem lesz mire reagálni!
- Nem lett kipróbálva!
"Mégis minden újabb hozzászolásoddal azt erősíted, hogy nagyon is jól látom. S még magad is elismerted, hogy minősítettél engem, tehát személyeskedtél."
Azt írtad hogy olvastad már jó néhány írásomat! És ott mit olvastál? Azt olvastad hogy minden egyes kommentemben személyeskedem és minősítek illetve azt hangoztatom hogy Jehova tanúi nem lennének keresztények?
Egyébként hány alkalommal is minősítettelek és mivel kapcsolatban minősítettelek? Azzal kapcsolatban ahogyan engem megítélsz. Ezt azért ne hagyd ki mert így teljes a kép!
Hiszen pont azt firtattad hogy mások hogyan állnának én hozzám. Szóval ha nagyon szigorúan nézzük akkor te kezdtél el személyeskedni!
És elismerted hogy kötekedsz! De gondolom ezzel nincs probléma!
Te elismered hogy kötekedsz és én ezután teszek egy személyeskedő megjegyzést! Ok és okozat! Én is csak ember vagyok és nem tökéletes.
De szeretném ha nem haragudnál ezért újfent a bocsánatodat kérem! Nem sértésnek szántam!
,,Hát a "semmihez" kifejezésnek van más értelmezése is? Olyan ez mint az Őrtorony tanítása ,legalább is kísértetiesen hasonlít hozzá."
Jó, akkor kifejtem bővebben, topichoz nem szólok hozzá. És ezt nem is tettem, hanem neked válaszoltam. Így jobb?
Igen, nem jelzőztelek. Általánosságban írtam valamit egy felvett stílusról. Igen, van olyan is, hogy ezt egyesek nem tolerálják és felveszik vagy durván reagálnak. Vajon aki összegyűjtötte azokat a bizonyos hozzászólásokat, azt is összegyűjtötte mire és miért reagáltak úgy ahogy? Azt is bemutatta a másik fél miket vág hozzájuk? Mérlegelni csak akkor lehet. Igen, olvastam jó pár hozzászólásod és mindig ez a taktikád, hogy "nem csak a tanúk." De ők a tárgyai az ilyen vitáknak. Mások esetében is felhozod, hogy a "tanúknál is van ám ilyen". Tudod a mennyiség és az arányok sem elhanyagolhatóak. Meg amúgy is. Ha másoknál van ilyen az miért csorbítja a tanúk ellen elkövetett dolgokat? Ha éhezik valaki akkor felhozod neki, hogy máshol is van ám ilyen! Ezzel le van tudva?
Vidiripi
"Jó, akkor kifejtem bővebben, topichoz nem szólok hozzá. És ezt nem is tettem, hanem neked válaszoltam. Így jobb?"
Döntsd el te magad! Ha valami dolog érthetővé válik az jobb vagy sem?
"Vajon aki összegyűjtötte azokat a bizonyos hozzászólásokat, azt is összegyűjtötte mire és miért reagáltak úgy ahogy? Azt is bemutatta a másik fél miket vág hozzájuk?"
Természetesen azt is ki lehet keresni. Mert itt az oldalról gyűjtötte össze és az összes ilyen kérdés elérhető! Nem tudom hogy mit reagált a másik fél. Ezek már régi kérdések. De ha akarod majd előkeresem. De nem most!
"De ők a tárgyai az ilyen vitáknak. Mások esetében is felhozod, hogy a "tanúknál is van ám ilyen". Tudod a mennyiség és az arányok sem elhanyagolhatóak. Meg amúgy is. Ha másoknál van ilyen az miért csorbítja a tanúk ellen elkövetett dolgokat? Ha éhezik valaki akkor felhozod neki, hogy máshol is van ám ilyen! Ezzel le van tudva?"
Nos nem emlékszek olyanra hogy éhezéssel kapcsolatosan felhoztam volna valamit!
De amire emlékszem konkrétan az a katonai szolgálat illetve annak megtagadás.
Na azt felhoztam a tanúknak hogy nem csak ők tagadják meg a katonai szolgálatot! Tudod hogy miért hozom fel. Számtalan esetben jönnek a tanúk azzal a felsorolással hogy ők nem avatkoznak a világ dolgaiba bele. Nem politizálnak ,megtagadják a katonai szolgálatot stb. Megkérdezem a tanúkat azzal kapcsolatban hogy mi a helyzet azokkal a hívőkkel akik ugyan ezeket a dolgokat teszik és NEM tanúk!
Na ilyen esetekben szoktam felhozni.
- Ugye hogy te gondolkozol rosszul. Már megint azt hiszed hogy ez a tanúkról szól. De nem! Nem róluk szól!
- Arról szól hogy nem csak Jehova tanúi az egyedüli hívők. De ők ezt hiszik mert a szervezet ezt tanítja nekik meg azt hogy minden hívő ember képmutató és nem él keresztény életet mert arra csak egy tanú képes. És pont ezért hozom fel ezeket a dolgokat hogy ezt a hazugságot megcáfoljam. Mert ez nem igaz. Igen is vannak olyan hívők akik nem tanúk még is keresztény életet képesek élni az Őrtorony szervezet útmutatása nélkül. És nem azért tagadják meg a katonai szolgálatot mert az egyházuk ezt várja el tőlük. Hanem a hitük miatt és a hitük miatt van az hogy nem politizálnak és nem azért mert az egyházuk(szervezetük) ezt várja tőlük!
Sőt nem egy olyan történetet hallottam hogy a börtönben Jehova tanúi között vagy mellett ott voltak más egyházak hívei is ugyan azon oknál fogva. Megtagadták a katonai szolgálatot!
- A tanúk felsorolják hogy mit nem tesznek és a hamis keresztények mit tesznek. És azt hiszik hogy ezzel le is van tudva. De nem! Nincs letudva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!