Jehova Tanui miért gondolják azt hogy őket nem szeretik,a hamis tanitásaikat nem szeretik sokan,akik az igaz kereszténységben hisznek,hogy van ez?
Személyes támadásnak veszik ha valaki eretneknek nevezi a tanitásaikat.
Náluk van egy kifejezés erre: "gyülölködő" aki nem sogadja el a hamsi tanitásaikat.Miért nem értik meg hogy nem velük van probléma hanem a hamis,tévtanokkal.
Az ő szempontjukból nem hamis, amit állítanak.
A katolikusok vallják a Szentháromságot.
Az unitáriusok tagadják a Szentháromságot: Egy az Isten.
Mégsem vallják egymásról, hogy "gyűlölködő".
De hát a jehovisták végül is zsidózó vallás,
és rájuk jellemző, hogy ha ellentmondanak nekik, az eltérő vélemény
helyett gyűlölködésnek bélyegzik.
A lelkiismeret és vallásszabadságot a világon elsőként a magyarok foglalták törvénybe, Erdélyben, 1568-ban január 6. és 13. között, a tordai országgyűlésen.
A hitviták kora lejárt tehát.
Ha a Jehova tanúi szekta (és nem felekezet) azt vallja, amit,
akkor rájuk hagyja az ember, nem becsmérli őket, mivel ők azt hiszik, amit. Ha nem ártanak vele senkinek, tiszteletben tartják az emberi jogokat, akkor higgyenek, amit akarnak.
Bár nem vagyok jehovista, de azt el kell mondanom, hogy általánosítasz. Volt egy jehovista nő aki heteken keresztül járt hozzánk, hogy megtérítsen (nem zavartuk el, mindig kedvesen fogadtuk), és bár néhány hét után rájött arra, hogy nem tud kigyógyítani a családom tagjait az ateizmusból/evangéliumi keresztény vallásból, emiatt többé nem jött, de ha összefutunk az utcán, mai napig rendesen el tudunk beszélgetni. Voltak jehovista barátaim is, nekik se volt semmi bajuk, amikor elmondtam, hogy nem hiszek.
Természetesen volt rossz élményem is a jehovistákkal. Egyszer mellém szegődött az egyik (amikor le akartam sétálni a városba). Nem zavartam el, a séta jobban telik társaságba. Mesélt nekem mindent (pl. Mihály arkangyal = Jézus, stb.), jó 5 km-t sétáltunk le egymás mellett. Ott az egyik pillanatban felhozta azt, hogy közel van az imaházuk (vagy mijük), és szívesen megmutatja. Megmondtam neki, hogy ateista vagyok, és bár megmutathatja az imaházát, de biztos, nem fogok oda elmenni soha. Erre vágott egy savanyú pofát, és hirtelen sietős lett neki, pedig ahogy mondtam, 5 km-t gyalogoltunk le egymás mellett.
+2 vagyok:
Én nem teszek különbséget katolikus és jehovista között, mindkettő gondol valamit, és mivel a véleményszabadság mellett vagyok, nem ítélem meg azt, hogy mit gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!