Ha Jézus zsidó volt, akkor az apja vagyis Isten is zsidó? Mivel Isten teremtette az embert, tulajdonképpen mindenki zsidó?
Isten nem egy ember. Neki nem volt felesége.
Jézust Isten fiának tituláljuk, de ezt nem úgy kell értelmezni, hogy ő nemzette, hanem hogy ő küldte le a Földre a "lelkét", ha úgy tetszik.
Jézusnak pont úgy volt apja-anyja, mint bárki másnak. Jézus egy ténylegesen, történelmileg is (valószínűleg legalábbis) létező ember volt. A vallásos mese/történet (attól függően, hiszel-e benne, vagy sem) az utólag kapcsolódott hozzá.
De egy vallásosnak pláne tudnia kellene, hogy a Biblia szavait soha nem a mai értelmükben, szó szerint kell értelmezni.
A zsidó is Ádámból és Évából van.
Lehet, hogy a koronavírusok miatt alakultak ki a fajok?
Nem régen olvastam, hogy véletlenül keresztetek két halat, aminek nem születhetett volna utódja. Lehet lófejű emberek is születnek, csak nem tudjuk...van aki labirintusba zárnak, pl. ha bika az apja.
"De én úgy tudom hogy Isten felesége is zsidó volt."
Mar csak a papra vagyok kivancsi, aki osszeadta oket.
"Istennek nem volt, és most sincs felesége!"
Akkor a szűz anyácska kicsoda???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!