Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hit gyülekezete agymosás?

Baranyi Artur kérdése:

Hit gyülekezete agymosás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tudom vannak jó gyülekezetek! De szerintem az nem normális olyanokat mondanak hogy kapcsolatban vannak Istennel! Szerintem egy lénnyel akinek a léte se bizonyitott nem lehet vele kapcsolatban lenni! Meg sok gyulis hangokat hallanak, meg azt mondják a Szent Lelek be tölti őket szerintem egy túlvilági lelek nem tud be tölteni és nem is akar! Én is hiszek Az Atyaban és Fiú szent lélekben de szerintem nem tudjuk így van e ! Meg azt sem hogy mi van halál után! Meg ezek a hivok le nézik azt aki nem hívő! Szerintem ha valaki nem hívő attól lehet normális erkölcsös jó nemes szívű ember! A sok gyulekezet meg átmossa az agyad és vannak akikből pszihiatriai betegségek lesznek
2020. júl. 18. 12:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%
Igem
2020. júl. 18. 15:33
 2/16 MBbpg ***** válasza:
63%

"De szerintem az nem normális olyanokat mondanak hogy kapcsolatban vannak Istennel!"

Most minden keresztényt elítélsz? Az imának a lényege az Istennel való kapcsolat, beszélgetés...

"meg azt mondják a Szent Lelek be tölti őket szerintem egy túlvilági lelek nem tud be tölteni és nem is akar! "

A keresztények hisznek a Szentlélekben, ez szintén nem HitGyülis cucc.

"Meg ezek a hivok le nézik azt aki nem hívő!"

Távolról se igaz, sok rokonom nem HGy-s, és nem nézem le őket - mégis miért tenném?

"Szerintem ha valaki nem hívő attól lehet normális erkölcsös jó nemes szívű ember!"

Ez igaz!

"A sok gyulekezet meg átmossa az agyad és vannak akikből pszihiatriai betegségek lesznek"

Ezzel kapcsolatban nem tudom mit mondjak. Én nem ismerek ilyen volt HitGyüliseket ¯\_(ツ)_/¯

2020. júl. 18. 19:17
 3/16 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem közel sem ezek a legnagyobb gondok a hitgyülivel kapcsolatban.
2020. júl. 18. 21:22
 4/16 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, úgy látom a kérdésed alapján, hogy nem vagy kapcsolatban, közösségben Istennel.

Kívánom, hogy ez valósuljon meg a Te életedben is!

1Ján 1:3 Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.

2020. júl. 19. 00:12
 5/16 ádehoyg ***** válasza:
72%
Nem értem kérdező, hogy mi itt a probléma? Az fáj neked, hogy más emberenek más az elképzelése? Miért foglalkozol olyan dologgal amivel nem tudsz azonosulni? Nézz rám. Nem gondolom, hogy a hit gyülekezet tevékenysége több pozitívumot tartalmazna, mint negatívumot, de pont leszarom, hogy mi van velük. Nem idegeskedek rajta, mert ha bele gebednék sem változna semmi. Akkor mégis minek? MOnd meg te. Te miért emészetd magad hülyeségeken?
2020. júl. 19. 03:24
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

TV-ben csomószor hallgattam Németh Sándor szónoklatait, de egyszer sem tudtam azt mondani, hogy nem mond igazat. Végig a Bibliát magyarázza és meg kell mondanom, hogy nagyon szuper, mondom mint katolikus. Bárcsak a miséken is ehhez hasonló lenne, de minket hülyítés szintjén tart az egyház. Mise lemegy mindenki haza, ennyi. Soha nem leszek okosabb, csak a szertartás lezongorálására törekszenek.

Azt, hogy egymást hogy szekálják a Hit gyülisek, arról nincs infóm.

2020. júl. 19. 20:20
 7/16 anonim ***** válasza:
64%

"Végig a Bibliát magyarázza és meg kell mondanom, hogy nagyon szuper, mondom mint katolikus."

Egyszer én is hallgattam, amikor azt fejtegette hogy nincs mese, Istenhez csak annak választott népén, a zsidóságon keresztül vezet az út! Na, ez volt az a pont, ahol megállapítottam, hogy én talán nem ehhez az "istenhez" akarok tartozni...

2020. júl. 19. 21:06
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

"Végig a Bibliát magyarázza és meg kell mondanom, hogy nagyon szuper, mondom mint katolikus."

Olyan katolikus vagy te, mint én hitgyülis. Ha pedig azt a dadogó Németh Sanyit jó szónoknak tartod, amikor 3 mondatot nem tud értelmesen, összeszedetten elmondani, akkor más bajok is vannak nálad.

2020. júl. 19. 21:24
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
Hát jobban beszél mint Orbán Viktor...
2020. júl. 19. 21:31
 10/16 anonim ***** válasza:
48%

Ez nem igaz. Orbán beszédei, de főleg szónoki képességei régen tényleg tragikusak voltak, viszont ez rengeteget javult az utóbbi bő másfél évtized alatt. Mondjuk most is vannak olyan kényszeres dolgai, mint a nyelvöltögetés... Függetlenül attól, hogy ki nem állhatom Vityát, klasszisokkal jobb szónok, mint a dadogó, sokszor teljesen értelmetlen zagyvaságokat beszélő Németh Sanyi.

2020. júl. 19. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!