Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem Jahve tanúi?

Miért nem Jahve tanúi?

Figyelt kérdés

2020. júl. 17. 22:24
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
62%
A lényeg az,hogy magukat nevezik jehova tanuinak.Mint köztudott a Jehova tanui nagy gondja a szövegértés,főleg ha a bibliát olvassák,de a legtöbbjük nem is akarja értelmezni,hanem vakon elfogadja azt amit elébigyeszt a szakszervezet vagyis az őrtorony.Szive joga mindenkinek azt elhinni feltétel és kontroll nélkül amit akar,a szervezetben nagyon nem szeretik a gondolkodó ebmereket,ha pedig főleg a tévtanok ellen van valami kérdés az meg a legnagyobb gond,de mondom a legjobb indulattal egy képzett szakember teologus irta a fenti könyvet,ha nekem nem hiszel,ott alá is van támasztva cáfolhatatlanul ige helyekkel,ha még ennek sem hiszel ez már a te saját szociális problémád,nem lehet akkor a megrögzöttséggel mit kezdeni.
2020. júl. 25. 09:14
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Lerágott csont, teli hamis állítással. Többek között ezért sem érdekel a "nagylelkű" ajánlásod azzal kapcsolatban mit olvassak.
2020. júl. 25. 09:19
 23/33 anonim ***** válasza:
75%
Te tudod,ha ragaszkodsz a megrögzött tanitásaidhoz ez megint a te problémád,segiteni azon lehet aki hagyja,nagy igazság ez is! Én nem tartozom egy egyházhoz sem még mielött ezt is kitalálnád,csak a bibliában hiszek semmi másban nem,probálj kicsit mindentől függetlenül gondolkodni és a biblia legyen a fő kiinduló pont ne a folyóiratok,ne az őrtorony legyen a bibliától hitelesebb hanem forditva. Ami ellenkezik a bibliai irásokkal azt dobd kukába.
2020. júl. 25. 10:06
 24/33 anonim ***** válasza:
55%
Ami lemaradt:ne nekem higgy,nézd meg mit ir a biblia arról akik jósolgatnak Jézus visszajövetelével kapcsolatban,az őrtorony szervezet tömérdek beteljesületlen jóslattal rendelkezik Jézus visszajövetelével kapcsolatban,na én annál a pontnál mondtam hogy ez egy nem tiszta vallás,a biblia világosan beszél erről a jelenségről,amikor jósolgatnak ezzel kapcsolatban.Megvilágosodást kivánok neked az igazság felé.
2020. júl. 25. 10:11
 25/33 anonim ***** válasza:
63%
Azt tettem én is, így maradtak a tanúk. Majd ha valaki mutat jobb alternatívát, akkor váltok. Illetve ha valami folytán arra jutnék, hogy elhagyom a vallást, akkor is, jelen esetben nem mennék át semelyik egyházhoz sem.
2020. júl. 25. 10:12
 26/33 anonim ***** válasza:
73%
Akkor sulyos gondok vannak itt,én vizsgáltam sok vallást, mormonok,hit gyülekezete,stb, de mind közül amin megdöbbentem hogy menyire sok tévtanitás van az a jehova tanui szervezet,hozzáteszem nálam az irányadó az a biblia,soha nem tartottam hiteles irásnak egy mormon könyvet egy őrtorony iratot,a biblia mindenről ir,a j,t egyház durván és hiteltelenül átirta bibliát a saját képére,ez hiba,amikor a kezembe került egy újvilág fórditás,alapból azt néztem ki-kik fórditották azt.Nincs feltüntetve sehol,nagy nyomozások árán kiderült hogy nem vállalják a kilétüket a fórditók mert nem rendelkeznek semmilyen nyelvtudással,tehát laikusok fórditották.De ha az alapitót nézzük már problémák adódtak mert csak nézz utána a neten ki is volt Charles Taze Russell. Ha te ezek ellenére azt gondolod ebben a vallásban maradsz az a te gondod,én nem csábitalak egy valláshoz sem hisz én sem tartozom sehova,autodidakta modon foglalkozom ezzel.Egyet ne feledj csak a bibliába higyj és ne köss kompromiszumot főleg ne ezzel az egyházzal.Ami a bibliával ellenkezik az hamis.
2020. júl. 25. 10:38
 27/33 anonim ***** válasza:
51%

Hamis jóslatok a Jehova tanui szervezetnél: 1914 1918 1919 1935

Charles Taze Russell ezeket az időpontokat jelölte meg világvégének belebukott akkor sok hivőt bukott ekkor majdnem megszünt a szervezete. Kimondhatjuk egy hamis profétáról van szó,szerinted nem?

2020. júl. 25. 10:43
 28/33 anonim ***** válasza:
62%
Valójában hamis próféta, hiszen arról ismerszik meg a hamis próféta, hogy az ő jövendölése nem teljesedik be.
2020. júl. 25. 10:44
 29/33 anonim ***** válasza:
55%

Aki jól ismeri ezt a szervezetet, az tudja, hogy Jehova tanúi szervezete már többször (ezért az is szócska) megjósolta, dátumszerűen a világvége eljövetelét, noha a Biblia világosan fogalmaz: "Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya." Márk 13:32 Ez 2 dolgot is nagyon jól példáz:

1, Bár folyamatosan tagadja, a Szervezet magát Istennel azonosítja

2, Valójában hamis próféta, hiszen arról ismerszik meg a hamis próféta, hogy az ő jövendölése nem teljesedik be.

Aki viszont nem ismeri eléggé ezt a Szervezetet (sokszor maguk a Tanúk sem), az nyugodtan járjon utána ezeknek a világvége jóslatoknak, érdekes dolgokra lelhet.

1975 például több bejegyzést is lehet találni ezzel kapcsolatban.

Vagy: Őrtorony történelem

De érdekes lehet megvizsgálni a többi évszámot is: 1914, 1918, 1919, 1935

Én a magam részéről az 1975-ös évszámot (41 év!) ismerem, mint amit a legtöbb Tanú a leginkább várt és amiben a legnagyobbat csalódott. Nagyon sokan ott is hagyták akkor ezt a Szervezetet. Ezért ezt az évszámot írtam, illetve ez volt legkésőbb.

2020. júl. 25. 10:46
 30/33 anonim ***** válasza:
75%
Erre azt szoktam mondani ha vakon beleugrik valaki egy dologba igy járt.
2020. júl. 25. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!