Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol van, valamilyen egyházat...

Hol van, valamilyen egyházat akik ingyen végzik a temetési szertartást?

Figyelt kérdés
Én kell eltemettessem apámat, nem akarok ilyesmire költeni, ott lesznek a rokonok, ismerősök, kollégái stb. valahogyan meg kellene adni a módját valahogyan a dolognak
2020. júl. 10. 15:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán milyen vallású volt?
2020. júl. 10. 15:56
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
No free soup
2020. júl. 10. 15:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom te is ingyen dolgozol és azért nem tudod tisztes módon eltemetni.

Egyébként részvétem.

2020. júl. 10. 16:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes néhány temetkezési vállalkozótól árajánlatot kérni, jelezve nekik, hogy a szertartást minél olcsóbban szeretnéd letudni, ajánljanak valamit.
2020. júl. 10. 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Vallásos volt egyáltalán? Hová fizetett egyházi adót?

Vwn polgári szertartás is...

2020. júl. 10. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sincs ingyen.
2020. júl. 10. 16:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem.

Nagymamám katolikus volt, magáért az egyházi temetésért nem kellett fizetni, nem fogadta el az atya. De nyilván, ismerték, mi is ehhez az egyházközséghez tartozunk és a saját egyházközségben temettük el.

Az más kérdés, hogy sajnos a halott elszállítása, a hamvasztás/, urna vagy koporsó ára, halotti anyakönyv összességében nincs ingyen és sajnos nem olcsó. Alsóhangon 100 ezer csak az, hogy elviszik, elhamvasztják és beteszik egy urnába.

Létezik egyébként polgári temetés is, tehát nem kötelező az egyházi, ha nem volt hívő. Normális esetben ezért is fizetni kell. Létezik úgy tudom "szociális temetés", ami ingyen van, de ott nem feltétlen adják meg a módját.

2020. júl. 10. 16:32
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ingyen is el lehet temetni, csak akkor neked kell megásni a sírt.

Ha ennyire spórolni akarsz, írj egy szívhez szóló szöveget és olvasd fel.

Jobb ötletem nincs, ingyen senki sem fog dolgozni.

2020. júl. 10. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az új szabályok szerint nincs ingyen, ha ki tudják vasalni belőled az árát.

Fizetned kell.

Ha magad ásod a sírt, akkor olcsóbb.

2020. júl. 10. 20:03
 10/10 Dongaben ***** válasza:
67%
Én úgy gondolom, hogy a "szertartás"-i részt hagyná ki a kérdező. Voltam olyan szertartáson, ahol nem volt pap, és ettől függetlenül szép búcsúztatás volt. Az elhunyt által kedvelt zenéket játszották a háttérben halkan, és páran, a rokonok, barátok közül mondtak pár emlékező mondatot. Annál sokkal jobb volt, mint amikor nagymamám temetésekor (Fizetős volt.) a katolikus pap unott képpel "ledarálta" a szokott szöveget...
2020. júl. 11. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!