Az Aveszta a legelső, teljes szentírás?
Figyelt kérdés
Ha ez így van, akkor nagyobb figyelmet érdemelne, hiszen vallástörténeti szemszögből egyedi alkotás.2020. júl. 5. 07:05
1/3 A kérdező kommentje:
Az Aveszta egyébként a Zoroasztrizmus szent könyve. Ennek a vallásnak is volt egy prófétája, Zarathustra. Maga a vallás talán nem igazán ismert, pedig az i.e. 2. évezredre vezethető vissza a gyökere, és még ma is hisznek benne egy kevesen.
2020. júl. 5. 07:26
2/3 anonim válasza:
Azért nem kap nagyobb figyelmet, mert magát a vallást is nagyon kevesen követik, és szerintem a legtöbb ember talán nem is hallott róla. Én is még csak Indián belül találkoztam vele, ott hisznek benne egy páran, de a világ többi részén nemtudom van e még egyáltalán híve. Ha vannak is nem sokan és nem is nagyon hirdetik úgy a vallásokat, mint mondjuk a világvallások követői.
3/3 anonim válasza:
A Rigvéda régebbi. Szerintem, mint szentirattal foglalkoznak vele vallástudósok - de nagyon nehéz, zend nyelven íródott. A régi szentiratok a nem szakembereknek csak fordítással és kommentálással érthetőek - valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!