Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak engem zavarnak ezek a...

Csak engem zavarnak ezek a dolgok? Nektek mi az álláspontotok?

Figyelt kérdés

Sok ember nem is vallásos, de mégis ragaszkodnak a templomi esküvőhöz. Pl. házasság előtt lefeküdtek egymással, és mégis templomi esküvőjük van, ami nagyon nem összeegyeztethető. Nem arról szólna a templomi esküvő, hogy a vallásosak Isten színe előtt, Isten házában egybekelnek? A másik idetartozó furcsaság az, hogy nem egy olyan esküvőről tudok, ahol a párnak már volt közös gyermeke házasságon kívül, de a pap mégis összeadta őket.

Remélem érthető voltam, mi a véleményetek ezekről?

2010. aug. 1. 21:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
én ugy látom,ez az egész esküvősdi csak színház.a mennyasszony szépen ki akar öltözni,meg felhajtást akar,aztán fél év múlva félredug,vagy a férj,vagy elválnak,vagy ha nagyon vallásosak akkor kényszerből együtt maradnak.lehet bármilyen érvet,magyarázatot felhozni,hogy ez nem így van,sajnos a tények magukért beszélnek.a házasság egy természetellenes dolog ezért a legtöbb ember nem tartja be a házassági fogadalmát.
2010. aug. 2. 10:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, hogy valóban nem helyes amit tettek de az viszont nagyon helyes, hogy összeházasodtak!
2010. aug. 3. 13:22
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar.Nem foglalkozom másokkal ilyen szinten.Ő dolguk.
2010. aug. 4. 14:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég láttam egy műsort amiben a házasság, mint intézmény kialakulásáról is szó volt. A középkorban még nem volt a mai értelemben vett esküvőa közemberek között. A férfi megkérdezte a nőtől, hogy a felesége lesz-e. Ha a nő igent mondott akkor onnantól házasok voltak, de semmilyen hivatalos ceremónia nem volt. Tanuk sem voltak csak a mezőn megkérdezte a férfi a nőt és kész volt.

De sokszor előfordult, hogy a férfi nem gondolta komolyan a dolgot, csak szexet akart és ebből sok bonyodalom származott. Volt egy eset ami különösen nagy port kavart. Még bírósági tárgyalás is volt, hogy kiderítsék a férfi tényleg megkérte-e a nő kezét. Ezután az ügy után határozott úgy az egyház, hogy minden házasságot ísten színe elött kell megkötni, vagyis templomi eskűső kell.

2010. aug. 5. 22:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok.

A polgári házasságkötés nélkül nincsen egyházi esküvö sem.

Akár mennyire akarja is a házasulandó pár, akkor sem adják össze csak úgy, hivatalos okmányok nélkül.

Az egyházi esküvönél a párok hittel állnak Isten és a meghivott emberek elé és fogadják egymásnak örök hüségüket.

Az, hogy valaki Isten elött akar házasságra lépni, az egy komoly elhatározás. Annak aki nem hisz, annak nem jelent semmit az egyházi esküvö, de még a polgárit is elítélik a legtöbben. Mondván: -minek?

Mi most házasodtunk. Külföldön lakunk, a rokonság zöme pedig otthon, Magyarországon. Sajnos a kevéske pénz miatt kénytelenek voltunk megalkudni, hogy nem lesz nagy esküvö, nem csinálunk lagzit Mo.-on. Igy most csak polgári házasságkötés volt. Nem akartunk tovább egymással élni igy,hittel de bünben, fontos nekünk az, hogy megvalljuk a szerelmünket és összetartozásunkat. Imádkoztunk, hogy azt a napot az ÚrIsten áldja meg, szálljon ránk az Ö hatalmas szeretete és töltsön be minket jelenlétével, fedezzen el a gondok s problémák elöl. Aznap csodálatos idö, 25fok, ragyogó napsütés volt. Elötte-utána való napokban pedig zuhogó esö. A családunk is megemlékezett erröl a furcsa egybeesésröl s mondogatták: "Isten is igy akarta".

Idövel összegyüjtenünk egy kis pénzt, hogy az egyházi esküvöt otthon, Magyarországon megtartsuk. Fontos nekünk, hogy az az egyházi személy akinek erre hittel hatalma van összeadjon minket az Isten színe elött is, hogy szóban megvallhassuk, ez már egy hármas kötelék, amely nem szakad el. Az sem baj, ha addigra már születik egy kisbabánk, tudom, hogy nem kell szégyenkeznem Isten elött, hisz Ö a szível és vesék vizsgálója s nekünk nincsen szégyelleni valónk Ö-elötte, emberek elött meg föleg.

Miért itélne meg engen valaki, a karomon ülö gyermekem és az Úr tiszteletére felöltözött fehér ruhám miatt?

Attól még, hogy gyerekem születik nem vagyok koszos-mocskos!! Miért?- mert nem bünben fogant, mert még a házasságunk elött elfogadtuk egymást s ezt kölcsönösen meg is vallottuk Isten színe elött imádkozva.

Attól még, hogy csak polgári esküvöm volt, lehetek ártatlan a bünben és tiszta Isten elött. Oda állhatok HÓfehér fuhában. Aki pedig itélkezik ezen, felettem azt nem hívom meg, mert kicsoda ö, hogy megbíráljon?

2010. aug. 6. 00:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Ebben van igazság. Szerintem nem feltétlenül kell a tényleges templomi ceremónia, hogy Isten elött is elfogadott legyen a házasság.

"A közhiedelemmel ellentétben a házasságot nem a pap szolgáltatja ki a házasulandóknak, hanem a jegyesek szolgáltatják ki egymásnak. A pap vagy diakónus jelenléte kötelező előírás, de nem dogmatikai szükségszerűség, hanem egyházjogi rendelkezés."

Vagyis szerintem ha nincs mód a tényleges templomi szertartásra valamilyen okból, de a házasulandók komolyan gondolják, akkor bármilyen szertartás megfelel. A lényeg, hogy a két ember komolyan gondolja.

2010. aug. 6. 10:33
 17/19 anonim válasza:
54%
Mért ne házasodhatnának templomba ha lefeküdtek vagy közös gyermekük van. A Biblia 2000 éves más volt azaz idő meg más ez is. Szerintem újítani kéne. És ha szerelmesek szeretik egymást akkor nyugodtan engedhető akárhány gyerekük van.
2010. aug. 6. 19:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Hehe!!!Te jó ég!!!! Hehehe!!!

A Biblia 2000 éves!!!!

-Akkor én meg most múltam 12éves:) -

Abban a korban amikor Mózes házasodott, "úgy" éltek az emberek, papír nélkül, de Isten elött házasságban! A lány apja adta össze öket. Hogy is hívták a Mózes csaját? -ja igen, a Biblia még csak 2000 éves...elfelejtettem:) Ez csak nem baj !!!

2010. aug. 7. 00:32
 19/19 anonim ***** válasza:
Háát igen, ez képmutatás a javából...
2010. aug. 8. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!