Hazugság hogy Isten teremtette a világot 7 nap alatt? 7 nap alatt vagy 8 milliárd év alatt tudta megteremteni a mai világot?
A tudósok a tudomány állítja vannak rá bizonyítékok hogy a világ 13 milliárd éves és a föld csak 9 milliárd év után kezdett létre jönni ,a vallások meg azt mondják hogy isten 7 nap alatt teremtette a világot?
Ez tuti kamu ,a tudománynak jobban hisz az ember mint a mesének , tehát a világot a természet hozta létre?
Hiszen milyen gyenge isten lehet az akinek durván 9-10 milliárd év kell ahhoz hogy a földön létre hozza a kezdetleges életet?
Ezekből jól láthatod kedves Barátom, hogy a tudósok sem értenek egyet mindenben. S ha ott sincs egyetértés, akkor bizony az állitásaidat bárkire hivatkozva is teszed, van ellenérv.
Ezenkivül felhivom a figyelmedet, mellözve az általad használt kifejezéseket a személyedre vonatkozóan:
az élet nem 7x 24.órás időszak alatt jött létre. Ezt, az aki komolyan foglalkozik az élettel, az tudja.
az időt, maga az ember bontotta fel napokra, órákra percekre,... megfigyelések alapján, valamikor a Noé ideje előtt.
Ugyan is az addig leirtak alapján az emberek behatárolták az időt, ezért olyan kifejezéseket olvasunk, mint a "nap szellős időszaka" vagy estélyi idők, stb
A Teremtés is időszakokat ölel fel, amiről csak behatárolva tudjuk, hogy mennyi időt foglalt magában, ezek Játék a számokkal.
Minden alkotás, egy időszakban hozatott létre, ami akár emberi mértékkel is lehetett több száz, vagy ezer év is. a Teremtés, pedig sorrendben jött létre, amivel a tudósok is egyetértenek, a Biblia leirásai alapján.
Sorrendet pedig felállitanak, nem maguktól állnak össze.
Azért nagyon árulkodnak értelmi színvonaladról a hozzászólásaid kérdező. Egyikben alapvető fizikai axiómákat hazudtolsz meg, másikban pedig olvashatom trágár dühkitörésedet, mert felhívtam tudatlanságodra a figyelmet.
Egyébként tőled idéztem, nincs baj az értelmezésemmel.
Műszaki egyetemen végeztem, nem fogok leállni vitázni egy teljesen dilettáns gyerekkel a fizikáról, aki szerint csak úgy magától mozognak a dolgok.
Senkit se idegesítettél, csak azt mutatod, hogy milyen értelmi szintén állsz.
Viszont nem tudom, hogy az ennyire beismert trollkodás mennyire megengedett ezen az oldalon. Majd a modik eldöntik.
Kedves kérdező!
Hogyha hívőket kérdezel(mert Istenről főleg ők tudnak neked konkrétumot mondani),akkor hívő válaszra számíts! Vagyis hiába várod egy hívőtől,hogy egyetértsen veled a "nincs isten" témádban.
Mellesleg nem éri meg vitázni,nem itt fogsz meggyőzni egy hívőt, hogy nincs isten.
Tehát ne káromold a különböző álláspontokat,mert mindenkinek van véleménye.
Egyébként egyetértek az előttem szólóval. Tudod Istent azért szokták Teremtőnek is hívni,mert ő a teremtő,nem őt teremtik. Szóval szerintem ő lehet tökéletes,mert nincs emberi hiba benne,ami elronthatná.
Remélem tudtam segíteni!
Majd ha meghal mindenki akkor tudni fogja hogy igazam volt nincs Isten és nincs halál utáni élet,a halál után nincs semmi csak örök sötétség megszűnsz létezni és kész ennyi.
Akinek az agya meghal az nem lát nem hal nem gondolkodik nem érez ,annak már vége elpusztul és kész.
Szia,
Nyilvánvalóan, ha létezik Isten - aki mindenható - akkor egy szempillantás alatt is meg tudta teremteni a világot. Érdekes, hogy mégsem ezt tette, minden valószínűség szerint ennek oka van.
Ezt az okot le is írta a saját ujjával a kőtáblára:
"Megemlékezzél a szombatnapról, hogy megszenteljed azt. Hat napon át munkálkodjál, és végezd minden dolgodat, de a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se barmod, se jövevényed, aki a te kapuidon belül van, mert hat napon teremtette az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugodott. Azért megáldotta az Úr a szombat napját, és megszentelte azt." (II.Móz. 20:8-11)
Üdv. Péter
16. Ennyi erovel, ha azt mondod nem letezik, mert nem lattad meg, es nem hiszel benne. Ha hinnel benne, maskepp latnad. Ha ezzel a mivel nem lattad meggel vagyunk, akkor igazabol nem lattad az osrobbanast, pedig az a te allaspontod, akkor az sem letezik? Az osrobbanas pillanataban az anyag es energia gyorsabban "ment", mint a feny es ez a tudosok allaspontja szerint. Na ez ugye a fizikaval ellent mond. Vagyis szerinted igy nem letezhet.
Es ez a te allaspontod szerint van. Es epp ezert egy nem letezo robbanasbol hogy jottek letre bolygok, csillagok, galaxisok, minden anyag? Ez ugyanolyan, Isten mindenhato, nem latod ot, de neki mindenre van hatalma, igyhat o ugyanugy megteremthette mindezt, mint az osrobbanas.
En nem igazan gondolom, hogy te kitalaltam volna egy 3. tortenetet, hogy minden hogy jott letre.
Ahogy neked is vannak ellenerveid Istennel szemben, ugy nekunk is van ervunk mellette.
Ahogy van erved az osrobbanas mellett, nekunk van ervunk ellene.
Vagy gondolj bele, van egy kis robot amit ember keszitett. Az sem tudja, hogy neki mi/ki a teremtoje, de anelkul nem letezne.
Igyhat mi is Isten miatt letezunk, de sokan nem tudnak rola, hogy o letezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!