Elítélem a keresztényeket. Mit csináljak ez ellen?
Próbálok mindenkit elfogadni úgy ahogy van, de mégis, ha megtudom valakiről, hogy keresztény vagy, hogy valami más vallású, és nagyon erősen hisz istenben én azt valahogy lenézem, vagy ellenérzetet érzek iránta, már nem is nagyon akarok beszélni vele. Vagy youtubeon, ha nézek egy csatornát, mondjuk nagy gyerekes család, nagyon szeretem a videókat, és kiderül, hogymondjuk minden nap imádkoznak vagy a gyerekek tanulják a bibliát, akkor már nem tetszik a csatorna és nem is nézem. És ezt nem tudatosan, mert ugye tényleg próbálnék mindenkit elfogadni, de tényleg elvesztem az érdeklődésemet. Pedig valamennyire meg is értem őket, mert én se hiszem, hogy biztosan nem létezik Isten, mégis annyira nem hiszek benne (nem követek semmilyen vallást, de ateista sem vagyok). Szóval megértem, ők abban hisznek, semmivel nem befolyásolja ez az életem, de valahogy mégis ellenérzést kelt bennem. Mit tegyek ez ellen? Bármi tipp?
Köszönöm szépen, ha válaszolsz!
Kedves Kérdező!
Ritkán találkozom ilyen alázatos és őszinte írással! Köszönöm!
Az érzés, amit reakcióként adsz arra az információra, hogy valaki keresztény - automatikus. Kicsit hasonló ahhoz a játékhoz, amikor van egy golyód, elindítod egy pontból, kiépíted neki az utat, hogy eljusson a "célhoz" - és a kijelölt célba ér el a golyó. Oké, a villamossín egyszerűbb és látványosabb. De az igazi jó példa, az a föld úton készült vájatok, amiket a kerekek csináltak. Minél több kerekes jármű járt arra, annál mélyebb volt a vájat. És minél mélyebb volt, annál nehezebb volt irányt változtatni a vájathoz képest.
Az érzelmek is ilyenek. "Új vájatokat kell csinálnod". Személyes ismeretségek keresztényekkel jó élmények kapcsán. Volt egy rossz élményed, amire már nem is emlékszel, és meghatározza, hogyan állsz hozzájuk azóta is, attól függetlenül, hogy már nem is tudod, miért ellenszenvesek.
Az, ahogyan gondolkodsz, meghatározza, mit érzel.
Sokan gondolkodnak úgy, hogy egy állás elveszítése tragédia. De vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy ez a veszteség valami sokkal jobbnak csinál helyet éppen, ezért örülnek neki. Ugyanaz történik velük, másként gondolkodnak, ezért más az érzelmi reakció is.
Amúgy ez teljesen normális folyamat, hozzá tartozik az élethez! Az automatizmusok azért vannak, hogy megkönnyítsék az életedet. Ha egy automatizmusról kiderül, hogy nem afelé a cél felé visz, akkor újat kell kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!