Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Ateisták ! Miért nem...

Kedves Ateisták ! Miért nem hisztek Istenben ? Soha nem voltatok vallásosak, vagy később alakult ki ez nálatok ?

Figyelt kérdés

Igazából én magamon veszem észre, hogy egyre kevésbé hiszek a vallásban és Istenben, kezdek eltávolodni.

Az egész vallás zavaros, a Bibliában meg abszurd dolgok vannak. Isten nem is biztos, hogy létezik.

Egy 1000 éves poros mesekönyv, meg hogy Isten csuhás szolgái mit papolnak itt lenn a Földön, semmit nem bizonyít...

Az Ég áldjon titeket :D

2020. jún. 5. 23:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

"Kérdező szerintem az újszövetséget olvasd inkább, jézus életét. Bennem is vannak kérdések de jézus élt, ez történelmi tény"

Nem törtenelmi tény. Egyetlen korabeli forrás sincs Jézusról. Csak másodlagos (későbbi) források, vannak, abban pedig pár mondat. Ez NEM történelem. A rómaiak babonaságnak tartották a kereszténységet, milyen történelemről beszélsz akkor?

2020. jún. 6. 13:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Na, örülök, hogy nem csak én vagyok ezzel így :)))
2020. jún. 6. 14:34
 13/18 A kérdező kommentje:

Azt sem értem, hogy minek kell ahhoz Isten, meg a vallás hogy erkölcsös, jó életét éljek?

Teljesen evidens, hogy aki,

nem vallásos, az se fog gyilkolni, vagy lopni.

Azért nem kellene ennyire önállótlannak gondolni az embereket.

Az ember akinek helyén van az esze és a szíve, tud a jó és rossz között választani, de ehhez nem kell isten.

2020. jún. 6. 14:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Az pedig, ha lenne isten vagy teremtő, és a saját teremtményeit képes lenne a Pokolba küldeni, akkor ez egy gonosz és bosszúálló isten.
2020. jún. 6. 14:43
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

"Azt sem értem, hogy minek kell ahhoz Isten, meg a vallás hogy erkölcsös, jó életét éljek?"

Eleve az, hogy a Biblia sem mindenben követendő példa. Az Ószövetség lényegében Isten őrjöngéséről szól, aki skizofrén módon van úgy, hogy megbánja a kimondott ítéletet.

A keresztények is csak válogatnak a Biblia írásai között, mert amúgy nehezebben tudnák eladni a vallást.

2020. jún. 6. 15:35
 16/18 anonim ***** válasza:
Soha nem hittem, mivel a szüleim egyáltalán nem beszéltek nekem a kereszténységről. Néha más gyerekek jöttek nekem a Jézuskával meg a Mennyországgal, de eleinte nem is értettem miről van szó, később meg egy izgalmas fantáziavilágnak tűnt. Komolyan egy percig sem hittem benne.
2020. jún. 6. 19:03
 17/18 Tevenyereggyarto ***** válasza:
67%

Vallásos családban nőttem fel. Kb 12-14-16 éves éveim voltak azok amikor elkezdtem kiábrándulni a vallásból (kereszténység). Kb ahoz tudnám hasonlítani mikor megtudtam ,hogy nincs is Mikulás. Ezért jelenleg ateista vagyok olykor némi agnosztikus hajlammal mert nem vetem el 100%-ig annak a lehetőségét ,hogy létezhet(nek) olyan lény(ek) akit(kiket) mi “istennek” hívnánk.

A Biblia szerintem is “mesekönyv” de ettől függetlenül tisztelem mint a történelemben nagy szerepet játszó könyv. A vallásokat sem tartom többre mint felnőtteknek való meséknél de ezt így nem szívesen nyilvánítom ki, pont azért amiért a Bibliát se “mesekönyvezem” mindig.

Az viszont külön vicc mikor valaki azért él erkölcsösen mert “ meg van írva a Bibliában” és úgy beszél mintha csak és kozárólag a Bibliában szerepelne az ,hogy ne ölj, ne lopj stb. Aki azért “jó” mert fél a pokoltól az nem jó ember, csak törvényt betartó gonosz.

2020. jún. 6. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, én csak ide tévedtem, én nem vagyok ateista, csak arra gondolok, hogy pár napja néztem egy videót, amiben a műsorvezető azt mondta, hogy azt vette észre; hogy az ateisták inkább haragszanak Istenre. Hogy, ha ő van, akkor miért hagyja pl a háborút, betegségeket, szegénységet, éhezést, nélkülözést, stb.
2020. júl. 4. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!