Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » HA LÉTEZIK Túlvilág, akkor...

HA LÉTEZIK Túlvilág, akkor Isten miért nem küld vissza valakit a Túloldalról, hogy tanúbizonyságot tegyen nekünk és MEGNYUGODJON a lelkünk ? Mert így ez picit zsákbamacska story.

Figyelt kérdés
A leghitelesebben azzal tudná reprezentálni Isten, hogy VALÓBAN VAN Túlvilág, ha mondjuk az ember egy szerettét visszaküldené, akár csak pár órácsákára, mondjuk az édesanyját valakinek, és abban a pár órában elmondhatná, mire kell számítsunk. A B verzió, hogy nincs Túlvilág, de az nagyon lehangoló és elkeserítő lenne számomra, hogy élet, utána meg Végtelen Sötétség és nagy semmi...

2020. jún. 3. 13:15
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Igazából már olyan is megfordult a fejemben, hogy a Biblia egy mesekönyv.

Mármint lehetnek benne valós dolgok, de ilyen bullshitek, hogy a Vörös tengert kettéválasztják, víz borrá változtatása, vízen járás, kézrátétellel való gyógyítás. Hagyjuk már... Én meg Erzsébet királyné vagyok ennyi erővel...

2020. jún. 4. 16:26
 22/29 pelgrim ***** válasza:
0%

16/ Tevenyereggyarto: „Engem az (is) érdekel, hogy aki szerint a tudat nem anyagi dolog ...”

Azt, gondolom, hogy egy fejsérülés nem az öntudatot, a lelket, az ember isteni kilétét alakítja át, hanem csak az agy képességetit, lehetőségeit.

Az agy egy nagyszerű eszköz de nem az ember azonossága. Egy esetleges fej- agysérülés érleli a lelket, a tudatot, mint ahogy minden más tapasztalat vagy élmény, de nem semmisíti meg valódi azonosságát.

2020. jún. 4. 20:58
 23/29 KZitus ***** válasza:

Szia

Ezt írod:"De ha megmutatná Isten, hogy ez és ez lesz a Túlvilágon..."

Az a helyzet, hogy Isten leíratta mi történik a "túlvilágon", csak azt sokan nem hiszik el Neki! Mindenkire rábízza, ha akarja elhiszi, ha akarja nem, minden esetre ő pontosan megmondta mi történik ott: "Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket." Prédikátor 9:5

Már a kezdetekkor megmondta a bűnös embernek: "Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”1Mózes 3:19 Már Ádám is tudta.

"Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai."Zsoltárok 146:4 Ha az embernek megszűnik az agya működni, ahogyan leíratta Isten, "semmivé válnak a gondolatai"Nem az agyával érzékel az embere dolgokat?

"Ahogy a felhő szétoszlik és eltűnik, úgy aki lemegy a sírba, nem jön vissza. Nem tér vissza már házába, és elfeledik őt a helyén." Jób 7:9,10

2020. jún. 6. 20:49
 24/29 KZitus ***** válasza:

"...nekem az elég kiabrándító lenne, ha meg halok akkor kampec és örök időkig teljes sötétség,..."

Hát nem örök időkig...egy ideig.

Krisztus megmutatta, amikor a földön volt, ő képes feltámasztani az embereket. Na most ez megint egy olyan dolog, valaki vagy hiszi, vagy nem.Pedig Ő, akár csak az Atyja egy dolgot nem tudnak: - hazudni.

Számára az embert a halálból feltámasztani, visszahozni az életbe olyan, mintha felébresztené az embert. Így beszélt erről a tanítványainak: János 11:11-15,39-44

"Miután ezeket elmondta, hozzátette: „Lázár, a barátunk elaludt, de odamegyek, hogy felébresszem.” A tanítványok erre ezt mondták neki: „Uram, ha alszik, rendbe fog jönni.” Csakhogy Jézus Lázár haláláról beszélt. Ők azonban azt hitték, arról beszél, hogy alszik. Ekkor Jézus nyíltan megmondta nekik: „Lázár meghalt, és én örülök, hogy nem voltam ott, mert így erősödni fog a hitetek. De menjünk el hozzá.”....Így szólt Jézus: „Vegyétek el a követ!” Márta, a halottnak a testvére ezt mondta neki: „Uram, most már biztosan szaga van, hiszen ez már a negyedik nap.” Jézus így válaszolt neki: „Nem mondtam neked, hogy ha hiszel, látni fogod az Isten dicsőségét?” Elvették hát a követ. Jézus pedig felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál! Igaz, tudom, hogy mindig meghallgatsz. Ezt csak az itt álló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.” És miután elmondta ezeket, hangosan ezt kiáltotta: „Lázár, jöjj ki!” A halott férfi ekkor kijött, a lába és a keze pólyákkal volt bekötve, az arca pedig egy kendővel volt körültekerve. Jézus ezt mondta: „Vegyétek le róla a pólyákat, hadd menjen!”

Ez a te reménységed is...mint minden embernek.

2020. jún. 6. 21:02
 25/29 anonim válasza:
30%
Nézd meg a 23 perc a pokolban című dokumentumfilmet. Ha létezik Pokol, léteznie kell Mennyországnak is.
2020. jún. 6. 23:23
 26/29 anonim ***** válasza:
61%

"Isten azt szeretné, hogy ilyen egyértelmű bizonyítékok nélkül is higgyj benne, és a mennyben."

Ebben az esetben Isten egyáltalán nem olyan bölcs, mint amilyennek mondják, hanem ostoba. Hogy várhatja el, hogy egy életet alapozzanak olyan dologra (vallás), ami bizonytalan? Aki bölcs, az nem hitet követel, hanem a racionális gondolkodásra, a tényekre való támaszkodásra neveli az embereket. A keresztények - főleg a szektások - pont ezért hiszekenyek, mert ez a fajta szkeptikus gondolkodás hiányzik belőlük.

Ezt az Istent aki tetemtett, - ha létezik egyáltalán, bár én nem hiszek benne - bizonyára kirúgták az istenképzőből, mert hülye volt, gondolom még teremtési engedelye sincs.

"Ha ilyen egyértelmű bizonyítékot adna, akkor kb mindenki félelemből vallásos lenne, hogy a pokolra jut. Nem ez a célja Istennek, hanem hogy magadtól fogadd be őt a lelkedbe."

Nem kellett volna kínzókamrát (pokol) teremteni, mert ez meg csak a szadista hajlamait mutatja be. Ugyanúgy, ahogy a leskelődés sem oké, miféle perverz lehet ez az Isten, ha mindenről tud, mindent lát, még azt is, ha valaki a WC-n szarik, vagy dugja a csaját?

Elmebeteg...

2020. jún. 7. 13:01
 27/29 anonim ***** válasza:
61%

"Nézd meg a 23 perc a pokolban című dokumentumfilmet. Ha létezik Pokol, léteznie kell Mennyországnak is."

Az a pacák egy közönséges csaló, akinek még egy értelmesebb hívő sem hisz. Pont az ilyenekről beszéltem, hogy a hívők milyen hiszékenyek. Egy olyan csaló, mint Bill Wiese, aki meggyőző módon, a Bibliából idézgetve előadja a meséjét, simán tud követőket szerezni. Hallottam amúgy arról egy prédikátortól azt, hogy egy gyereknek meg a mennyről voltak látomásai, és elég jól keresett vele (mármint nyilván a szülei.)

Mennyire, de mennyire ostobák a kersztények! Mindent elhisznek, ami meggyőzően van előadva.

2020. jún. 7. 13:08
 28/29 anonim válasza:
Nézd meg a 13 óra a hullaházban című videót. Rám nagy hatással volt.
2020. jún. 16. 22:28
 29/29 anonim válasza:

[link]

Ez a cikk is nagyon érdekes volt számomra

2020. jún. 16. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!