Hogy várják el használtmotor eladók, hogy úgy vegyem meg a motort, hogy ki sem próbáljátom?
Én se engedném, akármit állit a vevő jelölt.
Honnan tudjam hogy tud e motorozni, és nem szalad neki az első fának.
Csak is akkor ha leteszi a vételárat akkor próbálhatná ki.
Magánszemélyek között ez a vásárlás menete. Nem tudhatja az eladó, hogyha valami balesetet okozol akkor meg fogod e téríteni a kárt. Ez nem zsákbamacska, ez egyszerűen így működik. Én is így vettem anno motort és így is adtam el.
Bocs,de nem tudon nem kommentelni:
"Első motoromat szeretném megvenni egy Bandit 650 személyében. "
"Tudok motorozni, van jogosítványom, nem esnék el"
Szerintem neked nincs tapasztalatod, bizonyos értelemben te nem tudsz motorozni.
Az adásvételin fel kell tüntetni a hibákat, a rejtett hibákért pedig fél évig szavatolnia kell az eladónak.
Az más kérdés, hogy ha már nála a pénz, nálad meg egy esetleges roncs, akkor onnantól akár sokéves pereskedés is lehet, míg behajtod rajta a szervízköltségeket, vagy visszakapod az árat.
Szóval ez szívás. Legközelebb egyeztesd le előre, hogy van-e mód próbaútra.
Én is így adtam el a motoromat, ez motorosok között teljesen bevett szokás, hogy kiszűrd a tesztpilóta ruppótlan hülyegyereket meg azt, hogy miután a kolléga azt hiszi, hogy attól, hogy 2x400 métert csapatta a nagyapja simsonjával már tud egy nagymotorral bánni ezért jól meghuzatja és az első kanyarban töri rommá...
Sosem volt ezzel még gondom, jött a vevő, letette a teljes vételárat, írtunk egy papírt, hogy amennyiben kárt tesz a motorban a próbaúton akkor az vételnek számít, ment egy kört, megalkudtunk a vételárban, megírtuk az adás-vételit és visszaadtam amennyit lealkudott belőle.
Venni is így vettem a motort, előbb fizettem utána próbáltam.
Autó azért más, mert azt sokkal nehezebb összetörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!