Mire kell figyelni használtmotor vásárlásnál?
Miért pont sport motort? Eddig mit használtál?
Azt mondod 16vagy és első motor lenne szerintem ne ezzel kezd. Én 7 éve motorozom havi 800-1000km tekerek bele. Ha gondolod beszélhetünk róla szívesen megosztom veled tapasztalataimat.
A 2007 előtti évjáratú is tökéletes, de akkor gondolom hogy új kasztnist akarsz. Egy szerelőt érdemes magaddal vinni vagy valakit, akinek volt Aprilia-ja és tudja hogy mit kell nézni. Lényegében ami fontos hogy a motorja ne legyen leharcolva bár akinek Aprilia RS 125-ös motorja van az arra veszi hogy repesszen vele mivel a Cagiva-val a 125-ösök királya, szóval megvannak hajtva rendesen. Általában 10 000 km-ként újítani kell, szóval tudni kell hogy mikor volt felújítva és hogy mennyi van még a következő felújításig, hogy milyen alkatrészeket tett bele (gyári vagy utángyártott vacakokkal rakatta e tele), elektronika milyen állapotban van, fékek (bár az annyira nem nagy költség, szóval kilehet cserélni vásárlás után, egy féktárcsa azért már húzósabb), váltó milyen állapotban van, olajat cserélték e benne rendesen. Én ezeket nézném meg, többit ha újítani kell akkor az elenyésző a motorikus és elektronikus dolgokhoz képest.
Tesómnak tavaly vettem egy RS 125-öt, motorikusan kellet felújítani, én magam csináltam meg, az alkatrészek kijöttek 220 000 ft-ból, ebbe benne van a fékbetét is, magát a motort 140 000 ft-ért vettem, de a srác mondta is hogy motorikusan totál meg alapból olyat kerestem. Szerintem mielőtt megveszed, nézz szét hogy milyen árban vannak az alkatrészek, ne utólag érjen majd a hidegzuhany.
Legalább megismerkedsz egy helyi szerelővel...
Hajdú-Biharban szívesen elkísérlek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!