Isten megbizta Sátánt, hogy bevessen élőlényeket a mélységbe, ahova maga is menni fog?
Szia
Pont ezért nem fogadja el mindenki a pokol tanítását
Egy másik álláspont szerint a halottak csupán alváshoz hasonló állapotban vannak és abból lesznek feltámasztva
Szerintem itt nem a pokol léte-nem léte a kérdés témája,hanem Abaddon személye. Mivel a Biblia szerint Abaddon a mélység angyala,a tanúk viszont ezt a személyt azonosítják a mélység kulcsát tartó személlyel. Pusztán csak annyi a különbség köztük,mint a börtönőr és a rab között,de ez a tanúkat nem zavarja különösebben.
Véleményem szerint ezért született meg a kérdés,mivel Abaddon a szövegkörnyezet alapján nagy valószínűséggel egy démon.
A szövegkörnyezet alapján sem lehet démon. Amikor olvastam a fejezetet, akkor ott az állt, hogy ezeknek a sáskáknak arany koronájuk van, emberi arcuk, asszonyhoz hasonló hajuk.... Stb. Egyetlen Bibliai részben sincs utalás arra, hogy Sátánra, vagy a démonaira ilyen jelzőket aggattak volna. Isten angyalairól pedig olvastam hogy az egyik arcuk emberi arc.
A börtönőr pedig hogy lehet azonos egy Rabbal?
Azért néhány észrevétel,csak azért,hogy miért is vérszegény a magyarázatod:
1. A tanúk szerint a démonok külseje nem változott,Sátánt ugyanolyan szép angyalnak tartják,mint volt. Akkor miért ne írhatna a démonokról úgy,hogy arany koronájuk van?
2. Tovább viszont nem soroltad,pl azt a részt,ami taglalja,hogy skorpióhoz hasonló farkuk van,amivel kínozzák az embereket. Ha szerinted egy démonra nem illik az arany korona,akkor egy angyalra illik a skorpió farok,ami köztudottan mérgez és kínoz?
3. Én is ezt mondom,hogy nem ugyanaz. Abaddon a rab,a mélység kulcsát tartó angyal pedig a börtönőr,aki oda veti az Abaddon féléket.
Mint mondtam,ezeket nem azért írtam,mert meg akarnálak győzni,fene se akar fáradozni veled,csak ne hidd azt,hogy ilyen béna magyarázatokkal célt értél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!