Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten megbizta Sátánt, hogy...

Isten megbizta Sátánt, hogy bevessen élőlényeket a mélységbe, ahova maga is menni fog?

Figyelt kérdés
A kérdésem egy másik kérdés alapján fogalmazódott meg.

#büntetés, itélkezés joga
2020. máj. 17. 22:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem nagyon érthető, de érdekes. Ezen már Én is agyaltam. Ugyebár Isten nem kínoz senkit, aki életben van, az biztos. A halottat meg nem lehet, illetve nincs mit kínozni egy élettelenen.....
2020. máj. 17. 22:25
 2/7 anonim ***** válasza:
67%

Szia

Pont ezért nem fogadja el mindenki a pokol tanítását

Egy másik álláspont szerint a halottak csupán alváshoz hasonló állapotban vannak és abból lesznek feltámasztva

2020. máj. 18. 06:41
 3/7 anonim ***** válasza:
64%
Köszönöm. Magam is így gondolom, az olvasottak alapján, és Isten bölcs és irgalmas tulajdonságait figyelembe véve.
2020. máj. 18. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem itt nem a pokol léte-nem léte a kérdés témája,hanem Abaddon személye. Mivel a Biblia szerint Abaddon a mélység angyala,a tanúk viszont ezt a személyt azonosítják a mélység kulcsát tartó személlyel. Pusztán csak annyi a különbség köztük,mint a börtönőr és a rab között,de ez a tanúkat nem zavarja különösebben.

Véleményem szerint ezért született meg a kérdés,mivel Abaddon a szövegkörnyezet alapján nagy valószínűséggel egy démon.

2020. máj. 18. 15:55
 5/7 A kérdező kommentje:

A szövegkörnyezet alapján sem lehet démon. Amikor olvastam a fejezetet, akkor ott az állt, hogy ezeknek a sáskáknak arany koronájuk van, emberi arcuk, asszonyhoz hasonló hajuk.... Stb. Egyetlen Bibliai részben sincs utalás arra, hogy Sátánra, vagy a démonaira ilyen jelzőket aggattak volna. Isten angyalairól pedig olvastam hogy az egyik arcuk emberi arc.

A börtönőr pedig hogy lehet azonos egy Rabbal?

2020. máj. 18. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Jaa,hogy ez egy tanú által kiírt kamukérdés. Akkor bele sem megyek,az első pár válaszoló már leírta,amit látni szerettél volna,más meg azon kívül úgysem érdekel.
2020. máj. 18. 18:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Azért néhány észrevétel,csak azért,hogy miért is vérszegény a magyarázatod:

1. A tanúk szerint a démonok külseje nem változott,Sátánt ugyanolyan szép angyalnak tartják,mint volt. Akkor miért ne írhatna a démonokról úgy,hogy arany koronájuk van?

2. Tovább viszont nem soroltad,pl azt a részt,ami taglalja,hogy skorpióhoz hasonló farkuk van,amivel kínozzák az embereket. Ha szerinted egy démonra nem illik az arany korona,akkor egy angyalra illik a skorpió farok,ami köztudottan mérgez és kínoz?

3. Én is ezt mondom,hogy nem ugyanaz. Abaddon a rab,a mélység kulcsát tartó angyal pedig a börtönőr,aki oda veti az Abaddon féléket.

Mint mondtam,ezeket nem azért írtam,mert meg akarnálak győzni,fene se akar fáradozni veled,csak ne hidd azt,hogy ilyen béna magyarázatokkal célt értél.

2020. máj. 18. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!