Szerintetek a betegségektől való beteges félelemből lehet új vallás?
Nem.
Bár az embernél semmi sem lehetetlen, hogy a saját akaratát megvalósitsa, és egyéni vallásokba kezdjen.
"Bár az embernél semmi sem lehetetlen, hogy a saját akaratát megvalósitsa, és egyéni vallásokba kezdjen."
Mondjuk ez elég ironikus pont egy Jehova Tanúja szájából... :D
Ha eddig nem fordult elő,akkor valószínűleg most sem. Valamiért sokan hajlamosak nem tudomást venni róla,hogy voltak ennél durvább járványok is a világon. Most itt van ez a koronavírus és mindenki azt hiszi,hogy nem b***ott még ilyet a hátán a Föld. Így merülhettek fel az olyan kérdések is,mint ez,vagy a másik,ahol afelől érdeklődött a kérdező,hogy most ez megöli-e majd az istenhitet. Elég sok vírus és katasztrófa volt már a történelem során és egyik se irtotta ki a vallást,majd pont ez,aminél egy influenzának is nagyobb halálozási aránya van.
Félreértés ne essék,komolyan veszem én is a dolgot,csak abban nem hiszek,hogy pont a koronavírus majd valamiféle forradalmat fog indítani. Hacsak nem azt,hogy még több hülye termelődik ki általa.
"elég ironikus pont egy Jehova Tanúja szájából."
Tévedés kedves Barátom. Csak tudnám, miért gúnyolódsz?
A Tanúk nem egyéni vállalkozók, még akkor sem ha annak titulálják Őket a világban népeszerű, és elfogadott hagyományos "vallásokhoz" képest.
Az első keresztényeket is annak tekintették a már megszokotthoz képest, amit emberek formáltak, irásokkal a kezükbe, hogy megtartsák a hatalmukat, befolyásukat.
A keresztény életet élők, soha nem lesznek népszerűek, nem is tehetik, mert az ellene mondana az irásoknak.
Ezért sem sokan nem lehetnek, és a világnak sem alkothatják a részét. Ezek részét képezik az igaz keresztényeknek, akiket Jézus támogat a megbizatásukban a hatalmasabb ellenmondás ellenére is.
"Tévedés kedves Barátom. Csak tudnám, miért gúnyolódsz?"
Ironizáltam, annak tükrében hogy a Tanúk micsoda egyéni hamisítást kreaáltak a kereszténységből.
Mintha egy rabló kikérné magának a zsebtolvajok létezését...
Kedves Kérdező!
Szeretem én is a jó vicceket - de ez valóban inkább egy ironikus költői kérdés... Nincs célja a lehetséges veszekedésen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!