Jaaaaa...mert szerinted csak a kereszténység alkotja/műveli vagy viszi tovább a kultúrát...hát gratulálok a szegényes elmére utaló megjegyzésedhez! Értem én, hogy a templomok, mint építészeti remekművek sokat nyomnak a latban, de azért ne akarjon már mindent kisajátítani a kereszténység! A sok isten-tagadó irodalmi mű, a színházi épületek, rengeteg festmény, szobor, stb. mind a kereszténységtől, sőt minden vallástól függetlenül léteznek! Pl.: Rodin - A gondolkodó c. szobrának nem sok köze van a valláshoz. Vagy ott van Szinyei Merse Pál Majális c. festménye...
Kikérem magamnak, amit mondasz! Ráadásul mi ateisták általában nagyra értékeljük a vallásos műveket is! A Sixtusi kápolna számomra is gyönyörű! Továbbá a művészettörténet szakon is több az ateista, mint a vallásos, úgyhogy nekem ne mondd, hogy a vallás "halálát" a kultúra halála okozza!
Szia!
Nos azért van ennél frissebb hír is:
"amíg 1991-ben a hívők összességének csak nyolcada, 2008-ban már negyede vallotta magát újonnan megtérőnek, illetve 15 százalékról 20 százalékra nőtt azoknak az aránya, "akiknek volt olyan fordulópont az életében, amikor új és személyes kapcsolatuk alakult ki a vallással"
Ez azért bíztató! ;-)
A személyes hit és meggyőződés sokkal fontosabb mint a vallásosság!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!