A harcos vulgár materialista ateisták tényleg nem látják magukat kívülről?
Azzal kezdeném, hogy úgy általánosságban mint olyan, az ateizmussal nincs bajom. De kérdem én normális dolog felnőttként azzal tölteni az időnket, szidjuk a vallást és azt is aki vallásos? Nem abszurd folyamatosan olyasmivel foglalkozni amit mesének tartunk?
Tudom úgy tűnik kötekedni akarok, vagy megbántani embereket pedig nem így van. Én csak nem tudom felfogni ésszel, hogy amúgy komoly, felelősség tudattal és önállósággal rendelkező embereknek nincs jobb dolga mint folyamatosan olyannal foglalkozni ami szerintük nincs.
Szóval egy harcos ateista nem érzi azt,hogy nem egészen normális az, amit csinál?
Én személy szerint ott sokkal türelmesebb vagyok.
A vallás kategória pont arra való, hogy valaki a vallásával kapcsolatban kérdezzen.
Akkor igyekszem a kérdésre válaszolni, a vallás tételei alapján. Maximum utána említhetem meg, ha a valóságban ez másképp van.
Mondjuk sokan térítésre használják, ami már nem illik.
De most őszintén Kérdező, tényleg azt várod egy ateistától, hogy a keresztény szektákat, akik hazudnak, és akikkel még a normálisabb keresztények sem értenek velük egyet, tisztelje?
A magam részéről igenis harcolok ellenük, és bizony, a szókimondástól sem riadok vissza.
És tudod, hogy miért? Mert a szekták családokat szakítanak szét, támadják a természettudományt, lehúzzák az embereket pénzzel, meg agymosást végeznek a babonás tömegen.
Mikor hívő voltam, bizony hagytam ott a szektában pénzt: adomány, tizedfizetés. Azt már sosem kapom vissza.
"vannak köztük teljesen ártalmatlanok is"
Igen.
Azok 𝐢𝐬 vannak köztük.
Izsák apja, Ábrahám is teljesen ártalmatlan volt.
Pont ez a legnagyobb baj a vallással: 𝐧𝐢𝐧𝐜𝐬𝐞𝐧 semmiféle korlátja!
AKÁRMIT el lehet fogadni vallásos tételnek!
Olyat is, ami emberek millióit gyilkolja meg, vagy taszítja embertelen körülmények közé!
𝐒𝐄𝐌𝐌𝐈𝐋𝐘𝐄𝐍 lehetőséged 𝐍𝐈𝐍𝐂𝐒𝐄𝐍 megkérdőjelezni, hiszen ez egy szent vallási tétel!
Az én tapasztalatom meg az, hogy míg a hívőket nem nagyon lehet bántani, akármit is csinálnak, mert erős szervezetek védik őket - addig az ateistákat bárhol, bármikor és bármilyen módon lehet gyalázni.
Akár nyilvánosan, tv-ben is.
Ennek soha, sehol nincsen semmiféle következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!