Ha van Isten, akkor mi értelme az életnek?
"Mi van akkor , ha azok ülnek jó buszon , akik hisznek ?
Mindkettő busz nem tarthat egyszerre a helyes irányba...Remélem érted , hogy hova akartam kilyukadni."
Értem, igen. Ha azok ülnek a jó buszon, akik hisznek, akkor ráfaragtam, igy jártam.
Na de mi van akkor, ha azok ülnek jó buszon, akik nem hisznek?
Kérdező!
#4-re. Nem írhatom le, mert az én életem értelme tőlem függ, én határozom meg, senki más. Te is ugyanazt teszed, de nyilván más szempontok szerint. Így a te életed értelme nem azonos az enyémmel. Az lehetséges, hogy tudat alatt, rá nem gondolva sőt, nem is értve alakítja ki az ember, mert ez egy belső igény. Ami vagy jól definiált, vagy rosszul definiált, például nálad kellően bizonytalan.
#8-ra. Ez mutatja a hatalmas bizonytalanságot. Fogalmunk sincs, jön, nem jön, milyen irányban megy, de ha feltesszük, hogy jön, csak ki kell bekkelni – mondod te. És ha nem jön, mit teszel? – kérdezem én. Ez olyan, hogy veszek lottószelvényt, mert ha nyerek, baromi sok pénzem lesz és jól élek. Igen, de ha nem nyerek, akkor meg ennyivel kevesebb van, de ez csak akkor derül ki, mikor már nem visszacsinálható. És mint látod, egy csomóan vesznek szelvényt, egy csomóan meg semmiképpen nem hajlandók. Ez jön belülről. Egyik akar, másik nem. Egyik így boldog (vagy nem), másik úgy.
Te folyamatosan töröd a fejed, hogy mit tegyél. És nem jutsz semmire, mert nem is juthatsz. A dolog akkor derül ki, mikor már késő. Vagy soha nem derül ki. Mindenesetre így vagy úgy, az a szakasz, amit életnek neveznek, szintén enyém. Majd bolond leszek hasztalan és kellemetlen, megfejthetetlen fejtörésre fordítani, mikor annyi számomra kellemeset tehetek ezen idő alatt.
Nos az én életem értelme ez. A tiédet pedig magadnak kell megalkotnod. Ha nem teszed, a te bajod. Ez az enyémtől független.
Kedves Kérdező !
Nem állt szándékomban azt üzenni , hogy ráfaragtál azzal , amiben hiszel. Egyszerűen csak állítottam egy - szerintem mindkettőnk számára - logikus dolgot. Egyszerre nem lehet igaza az istenhívőknek és az istentagadóknak is. Biztosan számodra is kiderült , hogy én hiszek Istenben. De ezért nem gondolom , hogy felsőbbrendű lennék , vagy mintha ,, én találtam volna fel a spanyolviaszt". Egyszerűen , csak meg vagyok győződve arról , hogy helyes következtetést vontam le a körülöttem lévő élő és élettelen világ alapján. Bárcsak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!