Én nem vagyok ateista de több ateistától hallottam már, hogy "miért kellene, hogy legyen értelme?"
2020. ápr. 12. 15:15
3/12 anonim válasza:
Ha nincs Isten, akkor valóban nincs értelme az életnek, legfeljebb annyi, mint egy hangya, vagy macska életének.
2020. ápr. 12. 15:24
4/12 anonim válasza:
Szerintem a túlvilág tükrében nincs értelme az életnek.
Úgy viszont hogy nem hiszek a túlvilágban tudom hogy jónak kell lennem, mert akik körülöttem vannak csak anyit élnek amennyit... ...és ezt a kevés időt a legjobbá szeretném tenni mindenki és a jövő nemzedékei számára...
Pont hogy a végesség ad célt és eltökéltséget az élethez, és ez determinálja az értelmét is.
2020. ápr. 12. 15:44
5/12 anonim válasza:
Miért kell ezt havonta újra kérdezni?
2020. ápr. 12. 15:50
6/12 anonim válasza:
Amíg meg nem határozod pontosan (számodra) mit jelent az "értelme" például az életnek, addig ne is számíts válaszra.
2020. ápr. 12. 16:52
7/12 anonim válasza:
Amit saját magunk megteremtünk: gondolok itt szellemi, lelki, anyagi dolgokra egyaránt.
2020. ápr. 12. 17:41
8/12 anonim válasza:
Melyik istenről beszélünk?
2020. ápr. 12. 18:09
9/12 anonim válasza:
Tudatos lènykènt kèptelensèg elfogadni.hogy puszta lètezèsünk èrtelmetlen,csak a vèletlen műve.
Ez szomorú,de egyben rendkivül mulatságos is.Látni ,hogy sok ember mindenkèppen valami sorsszerűt, elrendeltetett dolgot akar magyarázatkènt arra ,hogy mitöl íly tökèletlen.Ès nem is akar tudomást venni tökèletlen mivoltáról (nem is lát problèmát)mert bármi kielègitőbb mint elfogadni a lètezès vèletlenszerűsègèt.
Az emberisèg mint púpos ember,aki púpjában mindenkèpp valami szándèkosságot lát.Olyan nincs,hogy nyomorèknak teremtődött...
2020. ápr. 12. 21:39
10/12 anonim válasza:
Hát ha abból indulok ki, hogy a keresztények hite szerint rövidke földi létünk csupán egy megálló az örök élet előtt, ahol jól kell viselkedni, különben nem kapjuk meg a buszjegyet. Ateistáknak viszont csak ez a rövidke jut, tehát abból kell a lehető legtöbbet kihozniuk, és őket még a határidő is sürgeti.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!