Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A rossz dolgok nélkül nem...

A rossz dolgok nélkül nem lenne szegényes a világ?

Figyelt kérdés
Én meg kell mondjam néha szeretem a rossz dolgokat, a bűnöseket. Ha nem lenne, akkor olyan színtelen lenne a világ. Nem tudom elhinni, hogy Isten nem leli kedvét benne. Pl. templomi zene helyett sokkal jobb a Prodigy vagy Tankcsapda. Pl. a Prodigy énekese végigzüllötte az életét, részegeskedett, prostizott, orgiázott, stb. Szerintem ez egy színes élet és ha nem lett volna, akkor ilyen jó zenét nem tudtam volna hallgatni. Ha pl. én lennék Isten, akkor megbocsátanák neki. Érdekessé tehette egy szemlélő életét, aki belelátott a buja életébe. Miért lenne a rossz dolog rossz? Pl. olyan mintha kivennénk a piros színt a színek közül, nem?

2020. márc. 22. 20:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%

Tehát azért szeved mondjuk egy gyerek egy kínzó betegségben évekig aki nem tett semmi rosszat mert megromlott a világ...

Elég pszichoopata istenetek van!

2020. márc. 23. 17:59
 12/20 A kérdező kommentje:
De lehet nézőpont kérdése, hogy maghal egy gyerek, az lehet jó, mert nem kell a xar világban élnie. Az hogy mi a jó és rossz, nem lehet eldönteni.
2020. márc. 23. 18:20
 13/20 anonim ***** válasza:
51%

De előtte szenvednie kell évekig... Hogy lehet ilyen undorító felfogásotok, nektek ennyire a vallás a mindnenetek?

Jah és úgy jön ide hogy annyira el vannak ájulva a keresztények Jézus szevedéseitől miközben ártatlan emberek százezrei szenvednek évekig!

2020. márc. 23. 18:24
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

"miközben ártatlan emberek százezrei szenvednek évekig"

De te persze szíveden viseled a sorsuk. Mégis mikor hoztál utoljára áldozatot azért, hogy egy számodra ismeretlen ártatlan ne szenvedjen annyit? Ugyan mi jogon várod el Istentől azt, amire magad sem vagy hajlandó?

Ilyenkor meg jön az, hogy hát neki nem kerülne semmibe,de neked viszont bánná a boldogulásod. Pedig ha igazán érdekelne a szenvedők sorsa, nem sajnálnád. Dehát mindig könnyebb mástól várni, csak nekünk ne kelljen vállalnunk.

Az a gond, hogy sokan úgy fogják fel istent, mint a primitív mágikus felfogású népek: valaki, aki arra van, hogy vele alkut kötve megoldjon valamilyen problémát. Hát Isten nem ilyen. Ha valamit ígér, hát azt, hogy őt követni szenvedéssel jár.

Jézus szenvedése nem arról szól, hogy mostantól másnak nem kell. A lényeg az, hogy a szenvedés az alaphelyzet. Ennyi. Az élet szenvedés, igen. Szóval jobb, ha ezzel minél hamarabb megbarátkozol, és elfogadod. Minden más, aminek jelentősése van, ezen felül kezdődik, amit a szenvedés dacára teszel. Vedd fel a kereszted, és viseld becsülettel és méltósággal, mint teszik azt a rákos gyerekek meg megannyi szenvedő, akik nem állnak meg, hanem teszik a dolguk, dolgoznak, gondoskodnak, küzdenek.

A nyomorultak sorsát Istenen számonkérni mindig csak kifogás arra, hogy valakire haragudhassunk a minket ért igazságtalanságokért. Egy felelőst keresünk, akit jogosan gyűlölhetünk, mert a magunk gyengeségeivel nem bírunk elszámolni.

Ez nem szemrehányás a részemről, én is szeretem a kényelmet, én sem hozok meg áldozatokat, és én is szoktam keserűségből mást hibáztatni, csakhogy magam ne kelljen. Ilyenek vagyunk, emberek. A fájdalomért haraggal válaszolunk, és ez rendben van. Nem lefojtanunk kell ezt, hanem megértenünk. A sérelmeinket nekünk kell kezelnünk, és az egyetlen pozitív és előremutató dolog, ha megtanuljuk megélni, megérteni, és elengedni.

Szóval ha azt kérded, miért szenvednek ártatlanok, ugyanazért, amiért boldogulnak bizonyos bűnösök. Egy ember több, mint a szenvedése,és több, mint a gyönyörei. Én sem akarom, hogy emberek az én szenvédesemre hivatkozva jogosítsák fel magukat a megtorlásra. Köszönöm, de az én szenvedésem az enyém, nekem van jogom jóvátételt kérni vagy megbocsátani. És ha én nem kérem, akkor más se kérje helyettem, hanem keressen más indoklást a követeléseinek.

Tiszteld meg az ártatlan szenvedőket azzal, hogy nem kezdesz el gyalázkodni rájuk hivatkozva.

2020. márc. 24. 00:21
 15/20 anonim ***** válasza:

"Más paradicsoma a te poklod".

Bárki aki ezt gondolta, nem hiszem, hogy helyesnek gondolta.

Vajon tényleg a pokolhoz vezető út a saját paradicsomunk?

2020. márc. 27. 19:13
 16/20 anonim ***** válasza:

#11: Inkább hülyének mondanám, mint pszichopatának.

Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire a hülyeség is elégséges magyarázat.

2020. márc. 28. 09:00
 17/20 anonim ***** válasza:

#14: Egyrészt nincs mindenkinek a környezetében ilyen gyerek.

Másrészt nem lehet mindenki kutató vagy orvos, hogy a betegségen segítsen. Így nem igazán tud segíteni a baján.

Vért sem adhat mindenki, mert nem biztos, hogy alkalmas.

2020. márc. 28. 09:03
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha már rossz dolgok, a kereszténység nélkül biztos nem lenne szegényes a világ. Sőt...
2020. ápr. 9. 10:37
 19/20 anonim ***** válasza:

"Dehát mindig könnyebb mástól várni, csak nekünk ne kelljen vállalnunk."

pont ezt csináljátok a nagyszerű istenetekkel.

"A nyomorultak sorsát Istenen számonkérni mindig csak kifogás arra, hogy valakire haragudhassunk a minket ért igazságtalanságokért. Egy felelőst keresünk, akit jogosan gyűlölhetünk, mert a magunk gyengeségeivel nem bírunk elszámolni."

A ti vallásotok miről szól, ha nem erről?

Ha elmész egy templom előtt folyamatosan kegyelemért könyörögnek, arról nem is beszélve, hogy minden rosszat egy lényen, Sátánon akartok leverni és kész.

Összegyűjtötök minden szennyest, ami lehet a ti művetek és "hát Sátán volt".

Ennyire egy képmutató hazug vallást, mint ami nektek van.

Borzalmas egyszerűen.

2020. ápr. 9. 10:45
 20/20 anonim ***** válasza:

#19 ebből semmi nem igaz. A kereszténység nem a megváltást várja, hiszen az már megtörtént. Nem a Sátánt hibáztatja, hiszen akkor nem lenne ítélet az embereken.

Ilyen gyűlölettel a szívedben próbálod a képmutatást a keresztények fejére olvasni. Nem tudlak komolyan venni.

2020. ápr. 9. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!