Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten haragszik rám, ha abban...

Isten haragszik rám, ha abban a tudatban vagyok, hogy ő Jahve?

Figyelt kérdés
Mármint a neve. A zsidoknal így hívják istent de a keresztenysegben nem nevezik néven.

2020. márc. 14. 08:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

A zsidóknál Adonáj-nak hívják az Istent, mivel a JHVH pontos kiejtését nem ismerik.

Hallgass meg egy Tóra felolvasást ezzel kapcsolatban.

2020. márc. 14. 08:31
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Még annyit, hogy az Adonáj jelntése = Úr. A keresztények is ezt mondják az Istenre.
2020. márc. 14. 08:35
 3/12 anonim ***** válasza:
47%
*jelentése
2020. márc. 14. 08:35
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Ez elég buta kérdés, nem gondolod!?

Isten akkor haragudna rád, ha tudatosan elutasítod Őt, ha tudatosan elutasítod Jézust, ha tudatosan elutasítod Jézus általi kegyelmet, megbocsátást, bűnbocsánatot, örök életet, ha tudatosan ellenállsz Istennek, ha tudatosan bűnt követsz el stb.

De elmondom neked, hogy Istenben nem is igazán a harag lenne az első, hanem a szomorúság! Isten előbb szomorkodna meg, mint haragudna!

Istennek valójában nincs személyneve! Személyneve csak is a teremtményeknek van! Isten viszont nem teremtmény! Ezért a "Jehova" jelentése valójában YHWH-JhVH tetragrammaton, ami azt jelenti, "Az vagyok, Aki Vagyok" azaz Én vagyok az Örökké Való! Ez nem személynév!

Viszont Isten testet öltött közel kétezer évvel ezelőtt Jézus személyében! Ő a közbenjáró Ember és Isten között! Tehát, ha valaki közeledni akar Istenhez és Őt megismerni és Ő vele élő személyes kapcsolatban lenni, az az illető Jézushoz fordul! Ha pedig és amennyiben személynéven szeretnéd megszólítani az Istent, akkor ez a személynév nem más, mint Jézus!

Tehát Isten valóban YHWH-JhVH, azaz YahWe azaz magyarul Jehova, azaz "Az vagyok, Aki Vagyok" azaz Én vagyok az Örökké Való! De ettől még az ember (Jehova tanúi) nem kerülnek közelebb Istenhez, nem ismerik meg személyesen az élő Istent és nem is lesz személyes kapcsolatuk az Élő Istennel! A kapocs és a kapcsolat csak egy van Ő Jézus!

Ha valaki minden imájában a "Jehova" nevet emlegeti, de Jézust nem fogadja el a Testeben megjelent Istennek (testben megjelent Krisztusnak), és csak teremtménynek tartja, akkor minden felesleges és értelmetlen és hiábavaló!!!!

2020. márc. 14. 08:46
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Isten nem olyan kicsinyes, mint mi, hogy minden apróság miatt haragudjon. Csak a szándékkal elkövetett bűnök miatt, de akkor sem haragos, hanem szomorú. Mondjuk annak azért lesz következménye rád nézve, de tanulási céllal. Attól függetlenül, neked nem fog jólesni.
2020. márc. 14. 09:35
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

Ha van elég nyitottságod és érzékenységed a szent Névre akkor szívleld meg:

Jézus Krisztus az Atyaisten Szava, Neve.

Jn1,14 Az Ige (λόγος = Logosz, Szó) testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.

2020. márc. 14. 10:12
 7/12 KZitus ***** válasza:
10%

Szia

Nincsen külön zsidók és keresztények Istene. Egy Isten van: Jézus Krisztus Atyja, akinek neve JHVH, JAHVE, Jehova. Pál pl.-ul azt írta erről: 1Timót. 2:3-6 "A megmentőnk, Isten ezt tartja jónak és elfogadhatónak. Ő azt akarja, hogy mindenfajta ember megmeneküljön, és pontosan megismerje az igazságot. Mert egy Isten van, és egy közvetítő van Isten és az emberek között, Krisztus Jézus, egy ember, aki megfelelő váltságul adta magát mindenkiért, és erről fognak tanúskodni, amikor eljön az ideje."

"Mert egy Isten van," = a zsidóknak:"Figyelj, ó, Izrael! Jehova a mi Istenünk, és csak egy Jehova van." 5Mózes 6:4

a keresztényeknek: "Mivel egy Isten van, a körülmetélteket és a körülmetéletleneket is a hitük miatt nyilvánítja igazságosnak." Róma 3:30 Pál itt arról ír, egy Isten van a zsidóknak(körülmetéltek) és a nem zsidóknak(körülmetéletlenek)

Sokkal lényegesebb az, amit Isten gondol, mond a nevével kapcsolatosan, mint az, amit az emberek gondolnak. Mint Pál írta az ember élete attól függ, el tudja-e fogadni a Teremtő álláspontját.

2020. márc. 14. 11:20
 8/12 anonim ***** válasza:
5%
A kereszténységben is Jahve az Isten neve. Ugyan az az Isten küldte Jézust aki Mózest és a többi héber prófétát, és ha a próféták Istenét úgy hívják Jahve akkor Jézus Atyja a mennyekben is ugyan úgy Jahve. Tiszteletből nevezik a keresztények Úrnak vagy Atyának vagy csak Istennek Jahvét.
2020. márc. 14. 17:35
 9/12 anonim ***** válasza:
27%

Mint azt korábban már sokszor megírtam több témában is, Istennek nincs személyi tulajdon neve!!!

Nem értem miért nem lehet ezt megérteni??? Isten nem teremtmény!!!! Csak a teremtményeknek vannak személyi tulajdon nevük!!! Isten JHVH-YHWH aminek jelentése: " Én vagyok Az, Aki öröktől fogva van!!!! Azaz én vagyok az örökkévaló!!!

Nem értem miért nem lehet ezt megérteni????

Isten testé lett, ISten testet öltött Jézus személyében, ezért adatott minden hatalom Ő neki, ezért Ő általa van a bűnbocsánat is, a kegyelem is, a feltámadás is és az örök élet is, mert Ő benne van az örök élet!!! Ő a közbenjáró ember és ISten között!!!

Akit az Atya vonz az Jézushoz megy!!! Aki Istent keresi és az Ő igazságát az mind Jézushoz megy!!! Aki hinni akar istenben és vele személyes kapcsolatba lépni, az mind Jézushoz megy!!! Aki személyi tulajdon nevet akar, az mind Jézushoz megy, mert Jézusban van az üdvösség, a kegyelem, az örök élet, a feltámadás, a világosság, az igaz ISten ismeret stb., mert Jézus által van minden!!!! Nézz utána, mennyi minden van megírva "Jézus nevében"!!!!

Mózesnek megjelent és kinyilatkozatatta magát a csipkebokorban! Sokaknak megjelent az ó szövetség idején az "Úr Angyalaként"!!! Az utolsó időkben pedig kijelenetette magát Jézus személyében!!!!

Csak nem annyira bonyolult és érthetetlen ez a tény????

JHVH-YHWH Az ISten, Akinek élete van önmagában, azaz örökkévaló!!! Az Vagyok, Aki öröktől fogva van!!!

Jn.5,26.Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:

Sok ige szól arról, hogy ISten (Atya) és Jézus (Fiú) egy és ugyan az a (Szent Szellem) által!!!

2020. márc. 15. 10:58
 10/12 anonim ***** válasza:
63%
Köszönöm a lepontozást a jehovásoknak.
2020. márc. 15. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!