Ki hisz még abban rajtam kívül, hogy mindannyian Isten részei vagyunk?
Freya.
Akkor a személyiség az micsoda? Az nem az elkülönültség érzéséből fakad? Nem azért létezik ilyen formában, mert különbözőnek tartjuk magunkat a másik embertől? A személyiség azért az, mert megvan az önzés latensen, minden személyiségben megvan a negatívum, és pont ezért az. Istenben nincsen. Isten személytelen, mert nem kell senkitől elkülönülnie. Ez pedig azt jelenti, hogy az hozzáállása önzetlen, hiszen minden egy, mindent egynek tekint, de ez egyértelmű szerintem. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Jellemben. de nem ízlésben/küllemben. Van különbség. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Ignotusnak.
Nem azért szép az emberiség, mert különböző a jellemük(az visz minket a "sírba")...hanem azért, mert az ízlésük és külsejük eltérő. tudod az érzékekre van koncentrálva a ráció. :P
üdv
25/F
LastOne.Left
Én nem úgy képzelem el Istent, hogy személytelen, hanem hogy tökéletes személyiség. Ez számomra Jézusban nyilvánult meg. Nem egoista, másokért éli az életét, és föl is áldozza, ha kell, de van ám neki személyisége, nem is akármilyen!
Lehet hogy nem is a személyiség a jó szó rá. Müller Péternek volt egy érdekes hasonlata: A dráma írója, mondjuk Shakespeare az isten. A színész mondjuk Lawrence Olivier az Isteni személyiség, a felettes én, hívd aminek akarod. Hamlet maga a szerep,a tudatlan kis egó akit megformál az élet színpadán. Hamlet nem ismeri a színészt, aki őt játssza. A színész ismeri Hamletet, de az öntudata kikapcsol mert beleéli magát a szerepbe. Egy igazi színész, ha jól játszik,akkor a színpadon átalakul a szereppé, eggyé válnak, és az előadás végégig Ő Hamlet. De amikor Hamlet meghal, nem olvad bele a semmibe, hanem annak személyes megnyilatkozásába, a színészbe. Istennek is van egy személyisége, ez meg a darabból látszik ( a világ maga)A kis egót nem azért kell levetnünk, mert amögött nincs személyiség, hanem mert az igazi személyiségnek kell kibontakozni....
Freya
Freya.
Jó a hasonlatod, de megtévesztő lehet, és pont azért, mert az emberek félreértik emiatt, hogy személyiségnek, személynek tekintik Istent. Ezáltal rákerülnek a negatív tulajdonságok is, mint haragos, elítélő. Ha ily módon használjuk, akkor mindig ki kell tenni, hogy tökéletes, és a magyarázatot is hozzá kell biggyeszteni, hogy mi az a tökéletes. Ha pedig személytelen tudatosságnak, személytelen bölcsességnek nevezzük, akkor nincs szükség a magyarázatra, hiszen azért személytelen, mert az ő szemszögéből egyedül van, tehát nincs kivel szemben személyiségnek lennie, nincs kivel szemben sajátos egyénnek lennie. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Az Önvalónak nincs kivel szemben önzenie. :)
bocsi csak ez lemaradt.
üdv
25/F
LastOne.Left
"Ki hisz még abban rajtam kívül, hogy mindannyian Isten részei vagyunk?"
De mi teremtettek vagyunk? Ha igen, akkor nem lehetünk isten része, mert ő teremtett minket!
Ha nem vagyunk teremtettek, akkor meg tévedsz, mert teremtettek vagyunk. Ez tény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!