A jehovás hittérítők nem félnek?
#7: Kíváncsi vagyok a linkekre.
Egyébként pedig hogy lehet egy olyasvalami pontos ismeret, ami nem állandó? Különösen, ha bizonyos kérdésekben oda-vissza változik.
"pontos ismeret, ami nem állandó?"
Az első században sem volt minden állandó, mert az idő haladtával, finomitja, illetve pótólja az ismeretet.
Sok minden van amit nem tudtak, és Mi sem tudjuk. Miért?
(János 16:12) 12 Sok mondanivalóm van még nektek, de most még nem értenétek meg.
„Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok."
Isten nem zúdit minden terhet egyidőben az emberek nyakába. Elég sok terhet horfoznak ami felesleges, azt sem akarják levenni.
Várod a linket?
Kellemes csámcsogást kivánok neked is. Remélem élvezetet találsz majd benne, amitől boldog leszel.
Én máshol keresem a boldogságot.
Tudjuk, hiszen boldogok a lelki szegények, hiszen övék a mennyeknek (képzelt) országa.
További szép álmodozást!
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ezt a 2-t egy másik kérdés alól szedtem össze,ahova szintén linkelte valaki,de a hétvégén lesz időm és belinkelem azokat is,amiket én kaptam más kérdései,vagy épp a sajátjaim alá.
"Valakit kitériteni a hitből mást jelent, mint a pontos ismeret által helyre igazitani azt, amiben hisz. Nem a hitéből téritünk ki, vagy be senkit. Sajnos ezt a rosszúl terjesztett vádat az emberek már igy megszokták, és terjesztik tovább. Ezért nem igaz az amivel vádolnak bennünket. Ha a hitéből akarném kitriteni, akkor ateistát akarnák csinálni belőle."
Állj-állj, Csúsztatsz! :D Nem erről beszéltem, azt írta a kérdező, hogy "A jehovás hittérítők...". Mit szoktatok csinálni, mikor házról-házra jártok (amit egyébként Jézus is keményen szólt, hogy ne csinálják a tanítványai), nem a HITETEKRŐL beszéltek az embereknek azzal a szándékkal, hogy a ti vallásotok az igaz és higgyék el a Biblia sorait? Nem az van, hogy ha beengedlek titeket (nem egyszer fordult ez elő) akkor előveszitek (sokatok) a kis tabletet és felmentek a JW.ORG-re hogy ott mutassatok nekem bizonyítást arra, amit mondotok?
"Jehova Tanúinak a feladata Krisztustól, hogy a helyes értelmezést, és imádatot ismerjék meg, amit az Atya kér."
Akkor térítetek a hitre vagy nem? Mert az, hogy ha én egy ateistának akár, elmondom hogy: "figyelj már Krisztus akar jót nem a nagy bumm!" akkor nem akarom át téríteni az én hitemre? Az én olvasatomban de.
"Ezt lehet elfogadni vagy elutasitani. Jézus sem saját magát jött népszerűsiteni, vagy bemutatni, hanem az Atyját, akit az akkori vallásvezetők a tetteikkel másként mutattak be, mint amit gondol, vagy szeretne."
Akkor mért mondja Krisztus, hogy: "én vagyok az Út és az élet"? Mert nem magát akarta népszerűsíteni hagyjál már. :D Pontosan azért jött, hogy elmondja, hogy nincs más út csak ő egyedül. :D
#1:
Ez az egyetlen megoldás az emberiség problémájára szöveg azért érdekes, mert tesóm Krisnás és ugyanezt állítja.
"tesóm Krisnás és ugyanezt állítja."
Mármint mit állit? Mert biztos, hogy nem azt, amit a Bibliában a Teremtő leirt. Ellenben nem a Krisna tudatú emberek csoportjában élne.
Nézd, sokakkal egyetembe úgy gondolom, hogy Isten szava a Biblia, és az az ami mindenben tájékoztatja a teremtményeit. A Teremtésről, az első lázadásról, és arról, hogy milyen megoldása van ennek, stb
ezért itt nem az "Én vallásom" a lényeg, hanem amit a Teremtő mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!