Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem egyenlő...

Isten miért nem egyenlő esélyekkel indítja útnak az embereket? Miért nem igazságosan osztja a kártyalapokat?

Figyelt kérdés
Valakinek ott van a kezében az összes jó lap,király,ász,valakinek a kezében meg nincsenek csak alsó és felső.Így nem lehet nyerni.Miért kell igazságtalannak lenni az életnek?Meg az embereknek?Legszívesebben kiszállnék a játékból.
2019. dec. 28. 15:36
1 2 3 4
 21/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#20 :D az jo

#19 miert latod kicsi fenynek, ertelem szikranak az elethajhaszast (regebben hedonizmuskent emlitetted)

kozeput az miert nem eleg? Vagyis feltetelezem mivel igynis irtad valamilyen hited elveszteted, de ebbol miert kovetkezik az hogy csak a "kicsapongas" tudna helyreallitani lelkiegyensulyodat?

es miert vesztetted el hitedet?

az onzetlensegbe vetet hited is? Hiszen a hedonizalashoz is kell valamennyi, foleg ha most "semmid" sincs

gurcolnod kell amig eleg vagyonod lesz hogy azert cserebe elvezetekhez juss, vagyis onzetlenseg is mindenkepp megjelenik megha onzesert cserebe is

ellenben hit nelkul ertelmetlennek latod azt hogy minnel inkabb onzetlensegre torekedj es az onzest minnel jobban haterbe szoritsd?

miert? Eddig hited miatt aszketikus (onmegtartoztato, onsansargato) eletet eltel?

nem ezt jelenti amit fentebb irtam, ahoz hogy sokkal tobbet adj mint amit kapsz, es mint amid van nem kell szenvedned

maskeppen semmi sem fejlodhetne, nem keletkezhetne profit

mivel egyeni szinten is ez igy van ezert tud kozossegi szinten ilyen latvanyos lenni

persze remeteseget es minden hasonlot is lehet valasztani kiabrandultsagba, de ez megis csak onzes az embertarsaid szamara

nem tudom ertheto e vagy megjobban kiabrandultsagba taszitottalak e vagy hasonlo roszba

2019. dec. 28. 17:25
 22/31 anonim ***** válasza:
80%
Nem tudom, miért vesztettem el a hitem. Talán a visszaigazolás hiánya miatt. Érdekes kérdéseket feszegetsz. Igen, eléggé önmegtagadó életet éltem. És, ha nincs semmi a halál után, kár lenne még a rövid élet alatt is kínlódni. Ezért látom megoldásnak az élvezetek hajszolását. Amíg bele nem fárad a testem és vége nem lesz az egésznek. Van annyi anyagi forrásom, hogy egy ideig az élvezeteknek éljek. Csak elkezdeni nem tudom. Viszont emellett még maradt bennem egy társadalom ellenes, világ megváltoztató vágy is. Csak azt még nehezebben tudnám kielégíteni. Elég sok bennem az ellentmondás.
2019. dec. 28. 17:33
 23/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
29%

Mostmar kezd derengeni

Koszi es szerintem masok is

Vilagon valtoztani jo iranyba nagyon helyes gondolat

(nekem a vilagbol ismert hedonizmus nagyon rossz lenne)

2019. dec. 28. 17:43
 24/31 anonim ***** válasza:
76%
Kedves Kérdező! Megkérdezhetem, hogy mik azok a dolgok a saját életedben, amiket induláskor "kiosztott kártyalapoknak" tartasz, és amikről úgy gondolod, hogy kedvezőtlenebbek, mint amiket más kapott Istentől?
2019. dec. 28. 19:05
 25/31 anonim ***** válasza:
0%
Azért mert aki sikeres kell hogy legyen, vagy az akar lenni az olyan lesz akkor is ha baktériumból kell felfejlődnie, mindenki olyan lesz amilyen a leg kényelmesebb és jobb neki, isten ott vesz el ahol a legtöbbet remélsz és ott ad ahol a legnagyobb szükséged lesz rá
2019. dec. 28. 22:13
 26/31 anonim ***** válasza:
79%
Mindenki nulláról indul. Csak van akinek adatik és van akitől elvétetik az is, ami van.
2019. dec. 28. 23:43
 27/31 anonim ***** válasza:
71%
Ha az ász azt jelenti, hogy gazdagon születsz, a 2-es pedig azt, hogy nagyon szegényen, akkor el kell gondolkodnod arról, hogy szükség van-e a lapokra. Isten nem azt akarja, hogy sikeres legyél, hanem, hogy a sikeredet megoszd másokkal. Ezen túl nem az a lényeg, hogy te mondjuk mennyit adsz a pénzedből a szegényeknek összesen, hanem, hogy mennyit adsz abból, amid van. Jézus mondja, hogy a szegény asszon filléres adománya többet ér a gazdagokénál.
2019. dec. 29. 00:35
 28/31 anonim ***** válasza:
78%
És miért van az, hogy egyesek fogyatèkosan születnek, làb, kéz nélkül míg mások teljesen egészsègesen? Egyeseknek 80-100 év is megadatik, van akinek 20 sem? Hol itt az igazság? Csak nem ott, hogy Isten nem létezik?
2019. dec. 30. 14:30
 29/31 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező,

miért jelented ki, hogy Isten indítja útnak az embereket?

2020. jan. 1. 17:58
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

#28: Mint például Nick Vujicic?

[link]

2020. jan. 2. 16:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!