Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valóban létezik Isten? (bővebb...

Valóban létezik Isten? (bővebben lent) Én a ti véleményetekre lennék kíváncsi!

Figyelt kérdés

Amikor megszulettem az orvosok lemondtak rólam állítólag hogy meg fogok halni,de nem haltam meg itt vagyok és élek de miért vajon ez Isten akarata volt? Vagy csupán véletlen? Tervei vannak velem?

Én hiszek Istenben hívő vagyok de néha úgy érzem nem tudom miben higyek vagy miért vagyunk a földön?

Ha van Isten

-akkor miért nem akadályozza meg a gyilkoságokat,háborúkat?

-miért nem segít ha imádkozok,imádkozunk?

-miért nem láthatjuk őt?

-miért nem jön el mégegyszer a földre?

-miért...miért....... és még kérdezhetném tovább is.

-Jó lenne ha még egyszer lenne az a bizonyos PARADICSOM ahol minden állat és ember szereti egymást,nem öl nem gyilkol,nincsenek csalások,hazudozások akik meghaltak valóban erre a helyre kerultek?

Remélem 20 év múlva megalakul vagy eljő Isten a földre hogy békét és boldogságot hozzon!

-Isten ő az alfa és az omega ő a fény a világosság ő a kezdet és ő a vég- 16/F

2010. júl. 19. 23:55
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Valószínű, ezért most nagyon lepontoztok, de én egy Dan Brown könyvben találtam egy jó és érthető hasonlatot, hogy megértsünk néhány miértet, az Angyalok és Démonokban. A lényege:

Képzeld el, hogy van egy 8 éves fiad, akit szeretsz, és akiért mindent megtennél. Tegyük fel, hogy engednéd gördeszkázni. Figyelmeztetnéd, hogy baja eshet, de nem lehetsz folyton a nyomában. És mi történik, ha elesik? Majd megtanul jobban vigyázni. Hiába lenne hatalmadban megóvni őt a fájdalomtól, te azzal mutatod ki a szereteted, hogy hagyod, hogy a hibáiból tanuljon. Hiszen a gyermek legjobban a maga hibájából tanul, a fájdalom pedig a fejlődés része.

És most képzeld magad a gyermek helyébe, aki sokszor megy a saját feje után tudva, hogy veszélyes is lehet.

A másik, ami felől teljesen biztos vagyok, hogy mindig azt kapjuk, amir szükségünk van. Ez nem feltétlenül egyezik meg az akaratunkkal, vágyainkkal. Ha csalódtál, vagy kértél valamit, amit nem kaptál meg, gndolkodj el egy pillanatra: nem kaptál-e helyette mást? Nem azt kapod-e éppen, amire szükséged van?

2010. júl. 25. 00:45
 22/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ki kell javítsalak: nem a kereszténység vezette be az egy Istenben való hitet. Így ismert formájában a judaizmus, de elárulnék neked egy titkot a teremtéshez közeli népekről: mind az egy és oszthatatlan Istenben hittek,aki teremtette a világot. Mind! A hinduk legősibb szent könyve a Védák könyve egyértelműen kinyilvánítja, hogy egy Isten van: Brahman. A többi istenek csak teremtmények voltak, mint az angyalok a mi Bibliánkban. Hogy lett ebből több millió isten követése? Nem tudom, egy vallástörténész vagy egy hindu el tudná magyarázni. Érdekesség: Gandhi is hindu volt, minden istent tisztelt, de csak egy Istenhez imádkozott, és Istenről mindig egyes számban beszélt.

Az ősi egyiptomi misztika is ezt tanítja: minden egy. (Hermész Triszmegisztosz) Az ősi görög filozófia is: Hen pantha einai. Hogy ennek az egynek a szellemi teremtései más istenek, vagy angyalok és démonok, az mindegy.

A világban lévő rosszról a korábbi válaszomban írtam neked. Szabad akarat. Mi akartuk, ez volt a bűnbeesés értelme, hogy az ember önállóvá akart válni, és lemondott istenről. Tehát most gyerekes dolog az öklünket rázni az ég felé, hanem itt az ideje a felelősségvállalásnak.

Más megközelítés: tegyük fel az apukád nem akar neked autót venni, pedig tele van pénzzel. Lehet, hogy haragudni fogsz rá, de azért nem fogd azt hinni, hogy akkor már nem is létezik,ugye? Mert ez a kérdés: hogyan létezhet Isten, ha ennyi rossz van a világban, pontosan ilyen gondolatmenetet takar.

Még egyszer mondom, nem panaszkodni, nem nyavalyogni,hanem átvizsgálni a saját életünket, és megpróbálni úgy élni, hogy a világban hasznosak legyünk. Követni Istent, ha hiszünk benne, és fejlődni, növekedni bölcsességben és hitben.

Egy sztori a holokauszt idejéből: amikor egy csoport embert vittek kivégezni, az egyik férfi sírva könyörgött, hogy ne tegyék, neki gyermekei és felesége vannak, várnak rá, ő nem halhat meg. A német katona jót nevetett rajta és azt mondta, ha bárki átveszi a helyed, nem öllek meg. Egy férfi jelentkezett. Katolikus pap volt, azért került koncentrációs táborba, mert segítette a zsidókat, de mint mondta, legalább tiszta volt a lelkiismerete Isten előtt. Azt mondta, neki nincs családja, tehát átvállalja a férfi sorsát. Énekelve, istent dicsőítve ment a halálba és az utolsó percig hitet és reményt prédikált az embereknek. Ő közvetlenül látta a terrort, és nem vesztette el a hitét, sőt a hit mártírja lett.

Most mi miért is kérdezünk ilyeneket, amikor -Istennek hála- békében élünk és nem nyomorgunk?

2010. júl. 25. 17:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.