Miért nem lehet az életet tudatosan megválasztani?
Úgyértem, hogy pl. "már pedig akkor is élni fogsz, ha gyerekkorod óda egy életképtelen lelki roncsot nevelünk belőled" , mindenki furcsál, hogy miért nem vágyol semmire, miért nincs benned élni akarás.
Szerintem közel sincs minden emberi életnek értelme. Aki nem viszi semmire az életben, az teljesen feleslegesen van itt.
Jó lenne, ha minden következmény nélkül ki lehetne lépni az életből, amibe kérdés nélkül beletuszkolnak mindenkit.
Azért nem értünk egyet, mert te Istent valami rajtad kívülállónak tekinted, én meg az engem éltető energiának.
Szeretetként tudnám lefordítani.
Kedves Kérdező,
kérdésedből kénytelen vagyok arra következtetni, hogy nem emlékszel arra, amikor ezen inkarnációd szerződését aláírtad. Pedig az aktus és a szerződés tartalma is hozzáférhető.
Arra is kénytelen vagyok következtetni, hogy nem vitted semmire az életben. Miért nem? Az is kiviláglik a kérdésedből, hogy mindezért a szüleidet okolod. Miért?
Ha se nem érzed magad felelősnek ezen inkarnációdért, sem azért nem teszel semmit, hogy a nem megfelelőnek tartott neveltetésed gátló hatásait levetkőzd, mi a célja a létezésednek?
Ha nincs célja a létezésednek, miért lélegzel, iszol és eszel rendszeresen?
Kérdező, te nagyon el vagy tévedve, ha szerinted az lenne logikus, ha lenne tudat lét nélkül.
Elég gáz, hogy szerinted nincs minden emberi életnek értelme. Éretlen vagy és nagyon egyszerű. Olvass sokat, hogy fejlődj egy kicsit, mert nagyon rádférne.
Szia
A szüleit senki sem tudja megválasztani, és a gyermek befolyásolni sem tudja, milyen körülmények, milyen tanítással nevelik fel őket. De nincsen olyan "roncs", akit ne tudna Isten összerakni, kinevelni, "kimosni", megváltoztatni, értelmet adni az életének: feltéve ha az ember ezt elfogadja!! Tehát lehet egy felnőtt embernek tudatosan megválasztani az élete célját, és értelmét. Függetlenül attól, hogyan nevelték.
Erre számos példa van.
Ismét szia
Írod:"Szerintem közel sincs minden emberi életnek értelme" - ezt az elgondolásodat mire alapozod? mert Isten csodálatos célt adott az emberenek!
De ha ezért:"Aki nem viszi semmire az életben, az teljesen feleslegesen van itt." - a megállapításod, akkor attól függ kinek a mércéjét számítod. Ha az emberekét, lehet igazad van, de nem teljesen, mert egyszerű életet is lehet nagyon boldogan álni, sőt....
Mivel ide a vallás rovatba írtál, akkor némely támpontot idéznék neked a témáról:
1Timóteusz 6:9, 10
"Akik azonban elhatározták, hogy gazdagok lesznek, azok csapdába esnek, engednek a kísértésnek és a sok értelmetlen, káros kívánságnak, amelyek pusztulásba és romlásba döntik az embereket. Mert a pénz szeretete mindenfajta ártalmas dolognak a gyökere, és néhányan, mivel a pénzt szerették, elhagyták a hitet, és mindenütt sok fájdalommal szegezték át magukat."
Gondolj kérlek, hány sikeres ember élt, az elmúlt 100 év alatt, akik gazdagok, de kábítósok, narkósok, alkoholisták, öngyilkosok.... lettek és ebbe belehaltak? Nem igen vágytak erre...csak így alakította az életüket a döntésük...de lehet egy idő után már nem is az ő döntésük..
Másik oldal: Máté 11:28–30
"Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik keményen fáradoztok, és súlyos terheket cipeltek, és én felfrissítelek benneteket. Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni. Mert az én igám kellemes, és az én terhem könnyű.”
Ha összehasonlítod a két lehetőséget, te melyiket választanád? Tényleg úgy látod nem lehet választani? Vagy nem akar az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!