Érdemes imádkozni, ha Isten úgysem megvesztegethető?
Az ima sok mindenre való, de ebből egyik sem az isten befolyásolása.
Az ima RÁD hat.
kérés már nem is opció? csak a megvesztegetés. Erdekelne a konkret elkepzelesed, elmondok 10 miatyánkot és akkor teljesítsd egy kivánságomat ? Az imaval saját magadon segítesz, megnyugtatja a lelket, utat mutat, más lelki szintre emel.
Persze ha odafigyeléssel csinálod és szánsz rá időt.
Az ima definiciója:
Tiszteletteljes beszélgetés a Teremtővel.
Jézus elmondta, miért kell, és jó beszélgetni az életadóval. Maga Jézus sem hagyott ki alkalmakat, ha személyesen szerette volna elmondani a dolgait Istennek.
Az imában elmondhatjuk a bánatunkat, örömünket, kifejezhetjük hálánkat, köszönetünket, kéréseket is intézhetünk hozzá. Neki soha nem foglalt a Telefonja.
Egyébként pedig mint az ima meghalgatója, szivesen segit, ha van értelme, és nincs kivetni való a kérésben. Nem lehet megvesztegetni, az tény, de nem is kell, mert ha Jónak látja, úgy is meghalgatja és segitségre siet.
"Az Úr imádsága (Miatyánk)
Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen."
Először behódolást ígérünk, persze nem tartjuk be, aztán felszólítjuk, hogy teljesítse akaratunk! Ez nem megvesztegetés, inkább zsarolás!
Az imádkozás szeretet, hála, stb kimutatás. IMÁDkozás.
Amiről te beszélsz az a kérlelés. Igen érdemes, mert ezzel energiát teremtesz, és megfogalmazid a céljaid. Így te magad is mész a cél felé, is fentről is jobban segíthetnek.
Én minden este imádkozom. Általában csak köszönetet mondok a napomért - a jó dolgokért, a rosszakért is (hiszen tanulhattam belőle) és hogy vigyázott rám. (Nem törtem ki a bokám, nem csapott el a busz, nem estem le a lépcsőn)
Kérni szoktam néha tőle dolgokat, amiket utólag megköszönök.
Megvesztegetni még ha akarnám se tudnám, de abszolút semmi értelme sem lenne.
Szia
Érdemes, mert:
fézus 3:20
" Isten pedig a bennünk munkálkodó erejének köszönhetően sokkal, de sokkal többet tud megtenni annál, mint amit kérünk vagy elképzelünk."
Márk 11:24
"Ezért azt mondom nektek, higgyetek abban, hogy mindazt, amiért imádkoztok, és amit kértek, már meg is kaptátok, és akkor valóban meg is kapjátok."
János 16:23, 24
"Azon a napon nem kérdeztek tőlem semmit. Teljesen biztosak lehettek benne, hogy bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben. Eddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, és nagyon fogtok örülni."
1János 3:22
"és amit csak kérünk, megkapjuk tőle, mert megtartjuk a parancsait, és azt tesszük, ami tetszik neki."
Filippi 4:6
"Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és közben hálát adtok neki."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!