Ábrahám és Izmael honnan szerezték az időgépüket?
Sahih al-Bukhari 3366: Abū Dhar mesélte: Azt mondtam, "Ó Isten hírnöke! Melyik mecsetet épült elsőnek a föld felszínén?" Ő azt mondta, "Al-Masjid al-Ḥarām (Mekkában)." Azt mondtam, "Melyik volt a következő?" Ő azt felelte, "Al-Masjid al-Aqṣā (Jeruzsálemben)." Azt mondtam, "Mennyi idő telt el a kettő építése között?" Ő azt mondta, "Negyven év."
Mohamed szerint 40 év telt el a jeruzsálemi templom (ahol most az említett mecset áll) és a Kába építése között (a mekkai mecset belső udvarában álló szentély). De a jeruzsálemi templom Salamon király idejében épült (több mint 1000 évvel az után, hogy Ábrahám élt), ahová I. Justinianus császár egy keresztény templomot építtetett, I. Omár Khalifa tette a helyet muszlim szent hellyé.
Mohamed szerint a Kába szentélyt is Ábrahám építtette, tehát a Kába szentély 1000 évvel korábban épült mint a jeruzsálemi templom, de Mohamed azt mondta 40 év telt el a kettő építése között, honnan szerezted Ábrahám és Izmael az időgépüket, mert ha nem volt nekik akkor Mohamed tévedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!