A Pápai Primátus valós, alátámasztott alapokon áll?
Nem vagyok szekta tag. Tagadom állításod, miszerint senkivel sem értenék egyet. Te hallottad már minden ember álláspontját?
A tiédet is el tudom fogadni, mert érveid az ellenkezőjét bizonyították, így az én oldalamra billented a mérleget.
Továbbra is fenntartom, hogy hazudsz:
"Tridenti zsinat 9-kánon, 12-kánon, 24-kánon pl. az evangéliumot átkozza."
Egyik kánon se átkozza az evangéliumot.
Az említett kánonok az üdvösségről szólnak.
Biztos vagyok benne, hogy szekta tag vagy kérdező.
Ezt egyértelműen bizonyítod azzal, hogy nem mered leírni, hogy melyik gyülekezetbe jársz.
Attól még tény és bárki elolvashatja.
Nagyszerű érvelési technikád van: hazudsz, nem igaz, a hazugság sátán eszköze...
A sátánnal általában a Jehova tanúi szoktak dobálozni. Ha közéjük tartozol, akkor bocsánatos. Már megszoktuk, ha nem, akkor nincs magyarázat!
33#
😁😁😁
Akkor nem túl nehéz neked bebizonyítanom az igazam. Egyszerűen nem írom le és te elfogadod.
Látom csak a sértegetés maradt a tarsolyodban, azzal pedig nem jutunk előbbre, ezért veled lezártnak tekintem a vitát.
A Római Katolikus Egyház a trienti zsinaton bizonyos bibliai tanításokat helyezett átok alá, amelyeket a protestáns keresztények a Biblia alapján vallottak és hittek:
részlet:
A KATOLICIZMUS MEGHATÁROZÓ HITELVEINEK ÉS HITGYAKORLATÁNAK JELLEMZŐI
Alapvetően szemben állnak a bibliai kijelentésekkel
Az évszázadok során bevezetett eretnek újításokat „apostoli szent tradíciónak” minősítették, miközben folyamatosan átokkal sújtották a bibliai hitelvek és hitgyakorlat jelentős részét.
3. Tridenti átkok
A tridenti egyetemes katolikus zsinat (1545-1563) mintegy 130 anathémát, azaz „nagy átkot” mondott ki. Például: „A két szín alatti áldozásról” „Ha valaki azt állítja, hogy Isten előírása szerint vagy az üdvösség miatti szükségből minden egyes Krisztusban hívőnek szükséges a legszentségesebb oltáriszentség szentségét két szín alatt venni: átkozott legyen!” „Az utolsó kenetről” „Ha valaki azt állítja, hogy az utolsó kenet szertartása és használata, melyet a római egyház tart, ellentmondásban van boldog Jakab apostol szándékával, és ennélfogva meg kell változtatni, és hogy a keresztények bűn nélkül megvethetik: átkozott legyen!”
4. BIBLIÁVAL SZEMBEN ÁLLÓ KATOLIKUS HITELVEK ÉS HITGYAKORLAT
- Bibliai kánon megváltoztatása
- Tízparancsolat megváltoztatása
- Vallási antiszemitizmus bevezetése
- Szentek kultusza
- Mária-kultusz
- Képek, szobrok tisztelete
- Ereklye kultusz
- Erőszakos térítés bevezetése
- Csecsemő keresztség bevezetése
- Úrvacsora misévé változtatása
- Cölibátus kötelező papi nőtlenség bevezetése
- Pápaság intézménye
A tridenti zsinaton elhangzott, protestánsok által vallott bibliai tanításokat (pl két szín alatti úrvacsora) átkozó határozatokat a római katolikus vallás 1999-ben megújította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!