Miért éri sok támadás itt a Hit Gyülekezetét?
A politika jó dolog, de amikor egy felekezet vagy szekta egy adott párt, vagy kormány (régebben szdsz, most fidsesz) talpnyalója lesz, lényegében szellemi prostituáltja, akkor az már nem túl jó dolog.
Lehet más felekezetekben is egy-egy pap, vagy püspök beállt valamelyik kormány mögé, de szinte egy másik sem állt be szervezetileg, mint a hitgyüli. Nem is tehetnek meg, mert az etikai problémákat is felvetne.
" A kereszténység folyamatos támadás alatt áll, mert az ateizmus divat lett a fiatalok között sajnos! Ez magyarázza azt, hogy mennyien elítélik néhány nem bizonyított rágalomra hivatkozva a Hit Gyülekezetét, miközben nem tudnak róla valójában semmit. "
Ez az egész komment nettó általánosítás.
1. Egyáltalán nincs az egész kereszténység támadás alatt. Kis országunkban tudniillik senki nem tépi ki a kezedből a Bibliádat és égeti el,nem rontanak be a gyülekezetbe fegyverrel,hogy agyonlőjenek a hited miatt. Ebből kifolyólag szektás sajátosság lett támadásnak nevezni azt,ha valaki nem ért egyet velük,mivel a valódi támadásról lövésük sincs. Szerintem az legyen a legnagyobb bajod,hogy egy fórumon mit irkálnak rólatok,pláne úgy,hogy ti kezdeményeztek.
2. Még mindig nem abban a fekete-fehér világban élünk,ahol csak keresztények meg ateisták léteznek. Igazából az esetek kb 50%-ában kritizál benneteket ateista,a másik 50 meg magában foglalja a többi szektát illetve vallást. Mert ugye elég ritka,hogy 2 keresztény felekezet megfér békében egymás mellett,ezt te is demonstráltad itt.
3. Már miért lenne divat az ateizmus? Te tudod,hogy mi az? Nem hinni istenekben mióta divat?
És mégegyszer megkérdezném? Ha te tetted fel a kérdést,miért háborodsz fel a válaszokon? Nem bizonyított rágalom? Talán az a videó is egy rágalom? Nem a hitgyüli volt? Valami gonosz ateista beöltözött Németh Sándornak,hogy jól lejárasson titeket? Vagy milyen egyéb bizonyítékra gondoltál még? Azt a videót is valami különös okból figyelmen kívül hagytad,semmi magyarázatot nem adtál rá. Akkor ki is hadovál össze mindenféle bizonyíték nélkül?
Reakció a Kérdező kommentjére:
Előbb lássuk:
"A kereszténység folyamatos támadás alatt áll, mert az ateizmus divat lett a fiatalok között sajnos! Ez magyarázza azt, hogy mennyien elítélik néhány nem bizonyított rágalomra hivatkozva a Hit Gyülekezetét, miközben nem tudnak róla valójában semmit."
Cáfolatok:
- a történelmi kereszténységet békén szokták hagyni. Ott vannak például a katolikusok. Hisznek, amiben hisznek, akik nem értenek velük egyet, azoknak többsége nem foglalkozik velük. A hitgyüli azért kap támadásokat, mert okot is ad rá (erről majd később).
- Mondd az USA-ban, hogy divat az ateizmus, ahol ateistának lenni nyíltan hátrányos megkülönböztetéssel jár. Európa ilyen szemopontból felvilágosultabb, de nem értem miért baj, ha sok az ateista. Ők (legalább is egy része)/megértették, hogy ahhoz, hogy jó életük legyen, tenni is kell valamit, nem a csodára várni.
- Akkor néhany indok, hogy a hitgyüli miért szolgál rá a támadásra:
- fundamentalista szentírásmagyarázat
- tudományellenes beállítottság
- Manipulálás az érzelmeken keresztül a show-műsor/buliszerű evangelizásióval
- politizálás 1000-el
- felsőbbrendűség, kiválasztottságérzés, a resztoránizmuaból fakadóan
- rasszizmus (amennyire hangsúlyozzák Izrael valasztottságát)
- Pénzlehúzás
- tévtanítások (zagyva nyelveken szólás fetrengés)
Mit akarsz még Kérdező? Soroljam még?
Hidd el, jól ismerem az ilyen neo-protestáns szektákat, mint a hitgyüli.
"Mit akarsz még Kérdező? Soroljam még?"
Menj innen és ne írj többet!
Vicces vagy Kérdező :D
Na, szevasz!
[link] Így van! :D Ezen jót röhögtem
" Menj innen és ne írj többet! "
Egyből Radics Peti facebook idióták videója jutott eszembe. A Magdi jósnő szokott így kifakadni: "távozzanak a posztom alól" :D
Komolyra fordítva,biztos azért nem látom sehol az ellenérveidet mert pislogtam. Tessék,rohadt sok értelme volt kérdést kiírni. Semmire nem reagálsz,szerintem a nagy részét el se olvasod,még arra se veszed a fáradtságot,hogy legalább megpróbáld szimpatikussá tenni a szektádat,ha már szerinted sokan támadják. Pont a te hozzáállásod mintázza a legjobban,hogy miért. Ha választ keresel a kérdésedre,akkor olvasd vissza magad. Egy elvakult fanatikus vagy,aki még a kritikákat se tudja helyén kezelni,sőt,még mi szégyelljük magunkat,amiért le mertük írni a kérdésedre a választ.
Inkább örülnél,hogy erre a komédiára ennyi időt pazaroltunk.
"A politika jó dolog, de amikor egy felekezet vagy szekta egy adott párt, vagy kormány (régebben szdsz, most fidsesz) talpnyalója lesz, lényegében szellemi prostituáltja, akkor az már nem túl jó dolog."-írod.
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni! Nyilván a kérdés az, amit te ezzel az állítással sugallsz, de ez valójában kérdés, hogy a Hit Gyülekezete volt-e az SZDSZ talpnyalója, illetve ma a Fideszé?
"Lehet más felekezetekben is egy-egy pap, vagy püspök beállt valamelyik kormány mögé, de szinte egy másik sem állt be szervezetileg, mint a hitgyüli. Nem is tehetnek meg, mert az etikai problémákat is felvetne."
Itt is egy állítás hangzik el, hogy a Hitgyüli beállt "szervezetileg" bizonyos pártok vagy kormány mögé. Igaz ez az állítás? Mit jelent szervezetileg beállni egy párt mögé?
dr. Hack Péter jogász, "1988-ban alapítója volt a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, amelyből később kialakult a Szabad Demokraták Szövetsége."
Az 1990-es választásokról nem tudok személyes információval szolgálni, azt viszont személyes tapasztalatból tudom, hogy 1994-es választások idejére már megromlott a Gyülekezet viszonya az SZDSZ-el (az ok: a párt egyre liberálisabb lett), voltak keresztények, akik önként politikai aktivitást vállaltak a választások előtt (kopogtató cédula gyűjtés), de nem az SZDSZ javára történt (és nem is a Fidesz javára).
1998-ban tovább csökkenő politikai aktivitás jellemezte a hites keresztényeket a választásokon, a segített pártok ugyanúgy nem az SZDSZ és nem is a Fidesz voltak. Itt néhány egyetemista keresztény elment plakátolni, ilyesmire gondolok. A szavazás titkos, arról nem tudok információt mondani, hogy a hites keresztények hová szavaztak, annyit azonban tudok, hogy prédikációban nem hangzott el az, hogy hova KELL szavazni, még utalás szintjén sem. Ajánlásra sem emlékszem.
2 vezető politikus, dr. Hack Péter és dr. Mészáros László az SZDSZ tagja volt (2002-ig), és közben keresztények is, ez alapján én nem látom azt megalapozottnak, hogy a Hit Gyülekezete "szervezetileg" az SZDSZ "talpnyalója" lett volna. Nem hogy nem megalapozott ez az állítás, hanem ellentmond a tényeknek, vagyis téves állítás.
Nézzük a mai helyzetet a Fidesszel. Komolyabb politikai aktivitásról nem tudok a gyülekezetben 2010-ben (azt a személyes vonatkozású információt hozzá kell tennem, hogy közben elvégeztem az egyetemet, és már nem mozogtam az egyetemista keresztény körökben, mint az természetes volt a 90-es években, de ha lett volna nagyobb aktivitás, arról hallottam volna), jómagam el sem mentem szavazni, mert annyira nyilvánvaló volt, hogy mi lesz az eredmény.
A 2015-ös események után a migráció kérdés kapcsán a lelkész azt a véleményt fogalmazta meg, hogy ne itt Magyarországon segítsünk a menekülteken, hanem inkább a pénzt küldjük el oda, ahol a szükség van. Ennek a véleménynek politikai vetülete is volt, ami (részlegesen) egyezett a Fidesz politikájával.
Ezen kívül volt egy másik politikai vetülettel rendelkező nyilatkozat is: a lelkész azt fogalmazta meg a homoszexuális házasság jogi engedélyezésével kapcsolatban, hogy ha ezt az ajtót kinyitjuk, soha nem lehet már becsukni. Ez sem ment szembe a Fidesz politikájával, talán emiatt gondolják sokan, hogy valami paktum van a Gyülekezet és a FIDESZ között.
Német Sándor a politikusok közül az MSZP-s Kiss Péterrel került baráti kapcsolatba, és Orbán Viktorral Gera Zoltán hamburgi, Európa-Liga döntő meccsén beszélt:
"
Gera Zoltán egy hamburgi meccse hozta össze Orbán Viktorral. 2010-ben azt mondta Némethnek: ha bűncselekményeket követett el a gyülekezet, ne számítsanak kegyelemre. "Mondtam neki, hogy nem tudom, miről beszél, nyugodt a lelkiismeretem. Ő akkor megkérdezte azt is, tudok-e olyan mondatot idézni, amelyikkel megsértett minket. Mondtam, hogy tőle nem tudok ilyet mondani."
Németh Sándor így folytatja találkozóját Orbánnal:
Ezen kívül annyit kért, hagyjuk békén azokat a családtagjait, akik nem szerepelnek a közéletben. Erre meg azt mondtam, hogy világnézetünkből következően nem szeretünk az emberek magánéletébe beavatkozni. Ezt lehet paktumnak nevezni, csak nem az.
"
Kapcsolódó rövid videó:
Így örültek Gera Zoli góljának a Hamburg ellen:
https://www.youtube.com/watch?v=xzF1m_Dk-BA
Másik videó Geráról:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!