Jézus bálványimádásra buzdít amikor azt mondja a kenyérre, hogy „Vegyétek és egyétek, ez az én testem! ”?
Nincs jogod eldönteni, melyik vallás keresztény és melyik nem. Ők annak vallják magukat. Nem számít melyik vallásban hányan hisznek, ez a szám csak a hatalmi érdeket és a pénzt mutatja, ami az egészet mozgatja.
A kereszténység anyavallása, a Judaizmus is tagadja Jézus istenséget, de még prófétának sem ismeri el.
Nem én döntöm el. Az egyetemes zsinatok döntötték el. Akik nem ismerik el Jézus istenségét, nem keresztények. Ennyi.
Ha én csak a disznóhúst eszem meg, a többi állatot nem, nevezhetem e magam vegetáriánusnak? Ugye, hogy nem?
"Luther, Kálvin ismerős?"
Nem azért, de Luther és Kálvin is elfogadta ezeket az egyetemes zsinatokat. Lehet neked nem ismerősek, ha ennyire nem vagy képben. A Szentírás pedig a Szenthagyomány része, igaz legfontosabb része.
Egyébként ha én az angol királynőnek vallom magam, akkor az vagyok? Ha bemegyek a Buckingham palotába, s mondom, hogy én vagyok a királynő, akkor elfogadják, mert annak vallom magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!