Ha a zsidó papok feszítették meg Jézust és Jánost pedig börtönbe záratták, akkor ezek után miért érezték annyira magukénak ezt a vallást a mai napig, mikor korántsem volt kristálytiszta szerepük a biblia szerint?
Figyelt kérdés
Igen a rómaiak feszítették meg Jézust és ők is zárták Jánost börtönbe. De igen erős zsidó papi nyomásra.
A keresztény feszítéseknél pedig igen kis réteg volt keresztyén, így semmi beleszólásuk vagy ellenállásuk nem volt a zsidó papi többséggel.
Mondható a zsidóságnak több negatív szerepe is volt a Bibliában. Akkor ma miért érzik ennyire magukénak ezt a vallást?
2019. szept. 24. 21:53
1/5 anonim válasza:
A zsidók nem keresztények és vice versa. Vagy csak nem igazán értettem a kérdést?
2/5 anonim válasza:
Szerintem nem nagyon érezték magukénak, annyira nem, hogy kegyetlenül üldözték a keresztényeket amikor még lehetőségük volt rá. Például Szent István első vértnút is halálra kövezték.
3/5 anonim válasza:
A zsidók nem a keresztény vallást érzik magukénak.Ők most is várják a Messiást,Jézust nem ismerik el annak.
4/5 anonim válasza:
Így van! A zsidóság alapvetően és alapjaiban sem tudják és érzik magukénak a keresztény vallást!
Így van, a mai napig várják a Messiást, mivel Jézust nem fogadták el annak. Majd az idők végén elfogadják messiásnak a hamis antikrisztust!
Jn.5,43.Én az én Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok be engem; ha más jőne a maga nevében, azt befogadnátok.
5/5 anonim válasza:
Jézus egyetelen messiási kritériumnak sem felel meg. Keresztények istennek hiszik. Ez pedig istenkáromlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!